Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

W 2019 skończy się wraz z premierą PS5.

Niestety wciąż Spencer nie poprawił tego problemu z koniecznością pobrania całej łatki aby w ogóle uruchomić grę. Raz, że te patche są bardzo duże (Halo 5, Gearsy 4) a dwa, że nie zawsze prędkość pobierania jest dobra. Obecnie na PS4 mam szybszy transfer niż na One.

Powinni to już dawno ogarnąć.

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Według was spece Xbox kończy sie co roku od 10 lat xD

Opublikowano

Ta gadka z końcem xboxa to mokry sen klapów nic więcej. 

Opublikowano

Ja chcę grać i w Plejstejszyn i w Iksboksa. Z naciskiem na to pierwsze bo to jednak bliższe sercu.

Czekam i tak na Halo 6 bo po świetnym Guardians chce więcej.

Opublikowano

Tak poważnie mówiąc One to najgorsza konsola od Microsoftu jednak nie znaczy to ,że jest zła. Sam po przesiadce z Dreamcasta wybrałem Xboxa i byłem mega zadowolony, fajne porty z PCta (Half Life 2, Morrwind, Far Cry, Doom 3, The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay, Kotor itp.) plus multiplatformy nie wyglądały tak kiepsko jak na PS2. Do tego masa świetnych gier tylko na tą platformę. Genialne Halo, świetne wyścigi. Pierwszy Xbox był naprawdę genialnym sprzętem tak samo jak X360.

Jednak to co zaprezentowali na pamiętnym E3, TVTVTVTV i obowiązkowy Kinect to śmiech na sali. Obecnie jakoś z tego wychodzą jak Sony z PS3 które w ostateczności przegoniło X360. Jednak z One nawet się nie zbliżą w tej generacji do PS4. Do dzisiaj śmieszy mnie to ,że na PS4 wkładam płytkę i gram w singla, na One ch** ci w dupę, instaluj grę, łatki, poważnie łatka na kilkadziesiąt GB i obowiązkowa instalacja przed uruchomieniem? To już steam jest wygodniejszy. Konsole trochę tracą tożsamość, już nie wystarczy tylko włożyć płytki i grać.

One kupię jeszcze raz ale tylko aby ograć 2 gry, Halo 5, Master Chief Collection, resztę już obecnie wydają na PCta więc i pewnie Halo 6 tam wyląduje.

Mam nadzieje ,że wyciągną wnioski ze swojej porażki i w następnej generacji godnie powalczą z Sony.

A tak nawiasem mówiąc obecna generacja jest bardzo słaba. Do poprzedniej gdzie debiutowała masa świetnych gier jak Gears of War, The Last of Us, Bioshock,Mass Effect, Uncharted, LittleBigPlanet, Red Dead Redemption, Rockband, Dark Souls, Dead Space, Portal nie ma startu. Może jeszcze się rozkręci.

Tak w sumie jakby się zastanowić to ta generacja żadnej nowej konkretnej serii gier nie zapoczątkowała. Albo nic mi do głowy nie przychodzi. Same sequele albo pojedyncze rodzynki. A za dwa lata następna generacja.

Opublikowano

Horizon zero dawn zaczal klejnotowa serie

Opublikowano

ciesze sie ze wreszcie ktos obiektywny kupil xone i mozna poczytac rzeczowe i wyprane z fanboyostwa teksty o tym sprzecie i grach na niego

Kupił tylko po to, żeby hejtować, coś ala łatwy wszystkim XBL działa tylko nie jemu xD

Prawda to nie hejt, najgorsza konsola MS ever, (pipi)owe oprogramowanie, dashbord, który miał już tryliard aktualizacji, a nadal nadaje się co najwyżej do śmietnika, z najlepszej usługi zrobili lekkie PS3, do tego 4 gry na krzyż i społeczność mniejsza niż na switchu, idź Pan w(pipi). Soul.Gif

A no i z Horizonem też sama prawda przez te (pipi)owe dravatary, możliwość przerobienia malucha w Ferrari odechciewa się jeździć w singlu, raz dogonić przerobionych aut nie można, by zaraz w innym wyścigu wyprzedzić ich o 3 okrążenia, nierówny poziom trudności, milion wyścigów, które najlepiej jakbyś skonfigurowal sobie sam, poza osiągami graficznymi i w miarę przyjemnym online chyba najgorsza cześć serii...

esay jak rozyebał :banderas:

Pisałem już to rok temu, nic nowego, ale plusik się należy, o faktach należy przypominać.

36341123801_fb38de3266_z.jpg

Ofi popatrz, padzik dla prawdziwych fanów fifki :kaz:

Za to na Xboxa jest więcej kontrolerów niż gier XD 

B-OQ9cuCUAAER1-.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

A za niedługo Antem. Co za generacja :banderas:

Opublikowano

Ale bez beki faktycznie ta generacja nowej serii nie wykreowala, zeszla miala tego na peczki, a ta? Destiny, titanfall (po sprzedazy dwojki juz moze trup) i tyle mi do glowy przychodzi...jeszcze kuvva knack xd, gdzie samo sony generacje temu wyplodzilo lbp,infamous,uncharted,resistance i motorstorm

Opublikowano

Sunset Overdrive, Horizon Zero Dawn, Bloodborne, DriveClub  :fsg::ohboy::banderas:

No i jeszcze Knag, Order, Syn Rzymu, Mad Max, Watch Dogs, Cień Mordoru, Scalebound :shieeet:

Opublikowano

To sa serie?chodzilo przeciez o nowe ip ktore staly sie seriami, a wymieniasz w wiekszosci pojedyncze niewypaly

Btw nowych ip tez jak na lekarstwo

Opublikowano

Yakubu ale przestan sie ludzic Drivclub nie bedzie zadna seria. Samo Song uznalo gde za porazks i zamknelo studio, nie ma szans na zaden sequel

Edytowane przez asax

Opublikowano

Brak sequela to dla mnie spore rozczarowanie. Jak sobie przypomnę jak w święta zamiast jeść karpia z rodzinką przy stole, 30 osób napierniczało po kilkadziesiąt okrążeń, żeby poprawić czas o ułamki sekund, by znaleźć się wyżej w tabeli forumkowego wyzwania, to aż łza ze wzruszenia po policzku spływa

Opublikowano

Ta generacja jest po prostu słaba ale i tak ją zapamiętam z dwóch powodów: Nier Automata i LoZ Breath of the Wild. Żadne nowe IP ale dla mnie tzw. top10 gierek ever.

Opublikowano

Brak sequela to dla mnie spore rozczarowanie. Jak sobie przypomnę jak w święta zamiast jeść karpia z rodzinką przy stole, 30 osób napierniczało po kilkadziesiąt okrążeń, żeby poprawić czas o ułamki sekund, by znaleźć się wyżej w tabeli forumkowego wyzwania, to aż łza ze wzruszenia po policzku spływa

Najlepsze community w dziejach forumka, jeszcze te nagrody i bol dupska drona o to xd

Opublikowano

TLoU, TLoU Remaster, a za jakis czas TLoU2.

Shadow of the Colossus, Shadow of the Colossus HD , niedawno zapowiedziany Remake.

Czasy się zmieniają, serie od Sony też.

Opublikowano

To prawda

giphy.gif

Ale czego oczekujesz od botów skoro mają coś takiego.

giphy-downsized-large.gif

56cqcxqhc8ox.gif

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ta generacja jest po prostu słaba ale i tak ją zapamiętam z dwóch powodów: Nier Automata i LoZ Breath of the Wild. Żadne nowe IP ale dla mnie tzw. top10 gierek ever.

generacja wcale slaba nie jest ale miala mega slaby start z przestojem i dlatego bedzie tak juz zapamietana. Mimo wszystko jest w co pograc i tytuly sa szalenie dobre.

Ja chociaz sam nie bylem przepelniony entuzjazmem teraz jestem bardzo zadowolony z tego co dostalismy i co jeszcze dostaniemy, przed nami przeciez drugi Wolfenstein, kolejna Yakuza( porzadny remake a ja nigd ynie ogralem pierwzsych dwoch czesci), Lost Days, Detroit, Spider Man z potencjalem, RDR2 i prewnie jeszcze mozna wymieniac a wymieniac

Opublikowano

kolejna Yakuza( porzadny remake a ja nigd ynie ogralem pierwzsych dwoch czesci)

no w takim razie dla takiego Mendrka to obecna generacja jest najlepszą w historii w końcu nigdy nie ograł całej biblioteki Xboxa 

Detroit? xD mało Ci gier Davida Cage'a? BTW co to za gra Lost Days?

Edytowane przez asax

Opublikowano

Days Gone*

Detroit moze okazac sie konkretnym sztosem, trzeba dac szanse chociaz producenci obicuja cuda na kiju

Edytowane przez okens

Opublikowano

Days Gone*

aha czyli kolejny generyczny klon The Last of Us

NIESAMOWITA GENERACJA 

Opublikowano

Days Gone*

aha czyli kolejny generyczny klon The Last of Us

NIESAMOWITA GENERACJA

Przypomnij mi ile jest części Halo i Forzy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.