Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Ta powyższa teoria Mendrka którą już po raz kolejny powtarza to najlepszy dowód na to jak bardzo były moderator jest oderwany od rzeczywistości. Chuy z faktami, w moim świecie Sony nie może być złe, to Microsoft psuje rynek, to nieważne, że Prosiak miał premierę rok wcześniej niż XOX, to nieważne że pierwsze plotki o mocniejszym PS4 pojawiły się znacznie wcześniej niż te o Scorpionie. To nieważne, że nierealnym z technicznego punktu widzenia jest zacząć projektować konsole później, aby potem wypuścić ją rok wcześniej niż konkurencja. To nieważne, że nawet jego ukochane Sony ustami Marka Cerny'ego potwierdziło że PS4 Pro było już planowane w momencie premiery standardowego PS4.

Chuy z tymi faktami, w myśl teorii  spiskowej  Mendrka  to Microsoft popsuł rynek middlegenem, a biedne Sony po prostu wyprowadziło uderzenie wyprzedzające 

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

lol, serio sony  wycielo jakas opcje w kolejenj  wersji konsoli? a to ta beka mnie ominela.

No i tu jest ten problem, Sony odpier,dala tego typu maniany od dawna i nie jęczysz po całym forum. Sony jako pierwsze zrobiło dokładnie to samo co teraz MS robi czyli wydało ulepszoną wersję swojej konsoli w połowie generacji i nigdzie milana nie widziałem, ale jak MS to robi to więcej postów o tym powstało niż pikseli na matrycy 4K jest :/.

Duzo klamstw w 1 poscie.

1. Pisalem ze gardze pomyslem na pro, bo nie po to kupilem konsole by zaraz wychodzila tunningowana. Duzo klnalem.

2. ...ale nie mowie juz o tym bo zbox wydal tunningowana xones wiec sa kwita. Ale x wydaje kolejny tunning.

3. ...a ja nie bawie sie w mazzeo akcje ze sprzedażą konsoli bo nie lubie sprzedawac konsol, i nie mam grzania na fpsy.

Opublikowano

Te argumentacje i teorie spiskowe mendrka biedaka zakochanego w sony nigdy mnie nie znudza xd

Opublikowano

Piękny jest ten ból dupy sonybociarni przed premierą najpotężniejszej konsoli na świecie. 

Jak zwierzęta które czują zbliżające się zagrożenie  :)

Opublikowano

Daddy - bierzesz na premierę? :)

Opublikowano

Mnie śmieszą te biedne uniki klapów, sami już się gubią i nie wiedzą czego chcą (chyba brakuje im po prostu loga playstation na obudowie):

-4K? A komu to potrzebne, a dlaczego? Moc powinna pójść w lepsze efekty bo natywnego 4K nie sposób odróżnić od checkerboardowego (co jest nieprawdą BTW) 

-Lepsze efekty i checkerboardowe 4K? Hehe beka z XOXa, nie ma sensu kupować, zależy mi tylko na natywnym 4K

Tymaczasem na przekór tym którzy piszą że różnica pomiędzy XOXem a prosiakiem będzie minimalna i w ogóle nie warto kupować, Digitalfoundry robi wstępne porównanie  pierwszej multiplatformy RoTR i nie dość że ten chodzi w zauważalnie wyżyszej rozdzielczośći na Xboxie to dodatkowo po prostu wygląda znacznie lepiej niż wersja na prosiaka. Tylko ślepy nie zauważy różnicy, ale tutaj na forum cały czas będe czytał że różnica jest niezauważalna

DIKM8HXV0AID3MK.jpg

Edytowane przez asax

Opublikowano

Czyli świadomy gracz, powinien najpierw mieć Xboxa by Tomb Raidera przejść prawilnie jako pierwszy, na konsoli Microsoftu, później powinien dokupić PS4 Pro, by pograć w Tomb Raidera, albo w 4K albo, z zachowaniem większej ilości szczegółów (nie łączyć razem!), a na końcu gdy już przejdzie grę dwa razy, powinien kupić Xboxa One X z jedyna prawilna i najlepsza wersja Tomb Raidera by przejść tezeci raz, koło napisów, które już zna na pamięć, bo przecież skończył grę dwa razy, w jedynych możliwych prawilnych wersjach.

Nie mogę doczekać się wersji na PS5 :kaz:

Ja pie.rdolena Asax się tym jeszcze jara, kisne :dynia:

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

wow scorpio usuwa blurr, rozjasnia, podbija do 4k i wkleja z painta, najs

Opublikowano

I to wszystko by robiło  wrażenie gdyby  zapowiedzieli jakąs poważną grę AAA,  chociaz(pipi)a jedną,  nie obszczymura forze 78, albo tomb raidera z 2014 roku xD Chociażby  quantum 2, a nie ma (pipi) NIC. jest chuuj duupa i kamieni kupa. Ekosystem  xbox istnieje tylko  w teori.

Opublikowano

przecież bedzie age of empires 4

Opublikowano

Ale Forzę to Ty szanuj, rozumiemy się? Na PS4 do dzisiaj nie ma nic co by się nawet zbliżało do zaje,bistości tej gierki.

Opublikowano

Mnie śmieszą te biedne uniki klapów, sami już się gubią i nie wiedzą czego chcą (chyba brakuje im po prostu loga playstation na obudowie):

-4K? A komu to potrzebne, a dlaczego? Moc powinna pójść w lepsze efekty bo natywnego 4K nie sposób odróżnić od checkerboardowego (co jest nieprawdą BTW) 

-Lepsze efekty i checkerboardowe 4K? Hehe beka z XOXa, nie ma sensu kupować, zależy mi tylko na natywnym 4K

Tymaczasem na przekór tym którzy piszą że różnica pomiędzy XOXem a prosiakiem będzie minimalna i w ogóle nie warto kupować, Digitalfoundry robi wstępne porównanie  pierwszej multiplatformy RoTR i nie dość że ten chodzi w zauważalnie wyżyszej rozdzielczośći na Xboxie to dodatkowo po prostu wygląda znacznie lepiej niż wersja na prosiaka. Tylko ślepy nie zauważy różnicy, ale tutaj na forum cały czas będe czytał że różnica jest niezauważalna

DIKM8HXV0AID3MK.jpg

to po ch,uju fest  w końcu będziesz mógł odczytac co tam jest napisane,  l.o.r.e. zaliczone w 100 %

Ale Forzę to Ty szanuj, rozumiemy się? Na PS4 do dzisiaj nie ma nic co by się nawet zbliżało do zaje,bistości tej gierki.

Umówmy się że klapy nie wspominają  o GT sport, a wy dajcie spokój  z tym tasiemcem, mam nadzieje ze w tej cześci  wstawią w końcu przewijanie do przodu.

Opublikowano

Co innego jest posiadac telewizor 4k i kupic pro - jest to jakas argumentacja, Ale kupowac PRO posiadajac tv Full HD to jakas totalna głupota.

E-penis im rosnie bo napisza "mnie stac i (pipi)" a ze przy okazji taka osoba jest idiota to inna sprawa

xDDD umysł biedaka na zawsze pozostanie biedny

Mam nadzieję, że jak masz samochód, to najtańszy k,urwa możliwy, jakiś stary Deawoo Tico maksymalnie. Na ch,uj ci większy, wykorzystasz jego przestrzeń maksymalnie? Więcej koni? Żeby się marnowały na polskich drogach? Jakieś dobre nagłośnienie żeby marnować jego potencjał przy jakości muzyki z radia?

Ubrania z lumpeksu, tshirt to tshirt, nieważne czy za 3 zł czy za 99 zł z jakimś śmiesznym logiem. I tak nie wykorzystasz jego potencjału na wyrywanie du,peczek. Telefon? Jesteś idiotą powiększającym sobie e-siura jeśli tylko masz cokolwiek nowszego niż Nokia 3310. Dzwoni, pisze SMS-y, ma budzik - wszystko inne bajery są zbędne i dla pozerów. Chyba mi nie będziesz nawet próbował sugerować, że wykorzystujesz możliwości swojego smartfona z Androidem w pełni.

Opublikowano

Co innego jest posiadac telewizor 4k i kupic pro - jest to jakas argumentacja, Ale kupowac PRO posiadajac tv Full HD to jakas totalna głupota.

E-penis im rosnie bo napisza "mnie stac i (pipi)" a ze przy okazji taka osoba jest idiota to inna sprawa

xDDD umysł biedaka na zawsze pozostanie biedny

Mam nadzieję, że jak masz samochód, to najtańszy k,urwa możliwy, jakiś stary Deawoo Tico maksymalnie. Na ch,uj ci większy, wykorzystasz jego przestrzeń maksymalnie? Więcej koni? Żeby się marnowały na polskich drogach? Jakieś dobre nagłośnienie żeby marnować jego potencjał przy jakości muzyki z radia?

Ubrania z lumpeksu, tshirt to tshirt, nieważne czy za 3 zł czy za 99 zł z jakimś śmiesznym logiem. I tak nie wykorzystasz jego potencjału na wyrywanie du,peczek. Telefon? Jesteś idiotą powiększającym sobie e-siura jeśli tylko masz cokolwiek nowszego niż Nokia 3310. Dzwoni, pisze SMS-y, ma budzik - wszystko inne bajery są zbędne i dla pozerów. Chyba mi nie będziesz nawet próbował sugerować, że wykorzystujesz możliwości swojego smartfona z Androidem w pełni.

kruku, jestes chyba mądrzejszy od tego co piszesz, poównujesz wymiane gównianej k,onsoli na 3 tunning w ciagu 2 lat bez nowych  gier, do wymiany  telefonu  sprzed 20 lat na nowy.  Lepszym porownaniem jest wymiana tv za 10000 na nowy  model  za 12 000 bo dostał obsługę formatu .mkv.

Opublikowano

Umówmy się że klapy nie wspominają  o GT sport, a wy dajcie spokój  z tym tasiemcem, mam nadzieje ze w tej cześci  wstawią w końcu przewijanie do przodu.

Są pewne granice trollingu, które w CW bardzo chętnie akceptuję, ale dalej po prostu kończę rozmowę, bo to nie ma sensu :/. To jak odpowiadanie na posty Mendrka czy exp3rta powoli.

kruku, jestes chyba mądrzejszy od tego co piszesz, poównujesz wymiane gównianej k,onsoli na 3 tunning w ciagu 2 lat bez nowych  gier, do wymiany  telefonu  sprzed 20 lat na nowy.  Lepszym porownaniem jest wymiana tv za 10000 na nowy  model  za 12 000 bo dostał obsługę formatu .mkv.

nie, nadal czepianie się kupowania nowej elektronicznej zabawki kiedy dostępna jest starsza jest upośledzone

mogę iść o zakład, że każdy z tutaj obecnych miał już z 6 telefonów z androidem i wymieniał stary na nowy, kiedy jeszcze nie wykorzystał potencjału poprzedniego

to jest tylko je,bana konsola za 1500 zł, sprzedajesz starą, kupujesz nową za kilkaset złotych jak masz ochotę, a niektórzy robią z tego wydarzenie jakby conajmniej nieruchomość się kupowało za oszczędności całego swojego życia

ciekawe jeszcze co z ludźmi, którzy w ogóle nie mieli PS4, też mieli brać biedaka żeby przypadkiem nie przekroczyć potencjału swojego odbiornika (co to jest supersampling btw)

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

O co sie zakładamy  raven?

ja kupię ci praleczkę, a ty mi kupisz switcha

Opublikowano

Mam już pralkę :lapka:

Będzie na długie zimowe wieczory, jak już będę potrzebował odmiany od samochodzików na XoX to sobie popatrzę na wirujące ciuchy.

Opublikowano

He he, to "peniasz"?

Przeciez

to jest tylko je,bana konsola za 1500 zł

a ja mogę znaleźc inne fajne agd/rtv :)

o, tv uhd ,  przecież masz jakieś stare g,owno ponoć, tak  troche niepowazne kupowac xox  jak  nic z tego nie bedziesz widzial.

Edytowane przez milan

Opublikowano

Ja pie.rdolena Asax się tym jeszcze jara, kisne :dynia:

nigdzie nie napisałem że się tym jaram. Po prostu służę prawdzie i zadaje kres kłamstwom twierdzącym że różnice pomiędzy wersjami będą "kosmetyczne" i "niezauważalne". A Tomb Raidera wkleiłem jako przykład i zwiastun tych różnic. Nie jara mnie ta gra, jest słaba, nie dałbym rady skończyć jej ponownie 

Opublikowano

He he, to "peniasz"?

Ale co, mam ci udowodnić, że nie zrobiłes roota by zainstalować busyboxa przez którego tunelem przez ssh łączyłbyś się zdalnie ze swoim komputerem w domu? Albo chociaż instalowałeś na swoim starym telefonie nieoficjalne nowe wersje systemu z jakimiś hakerskimi kernelami, by walczyć z porzuceniem oficjalnego wsparcia przez producenta? To bym nazywał dopiero wykorzystywaniem możliwości Androida, a nie instalowanie na nim Instagrama i Facebooka :usmiech:. Każdy telefon od pierwszego HTC Dream (u nas swojsko zwanego Era G1) to potrafi, a ludzie i tak kupują kolejne by szybciej się strona internetowa ładowała i mieć nowszy system, z którego też wykorzystują ze trzy funckje ze wszystkich stu nowych.

I hej, nie mam nic przeciwko, to jest kapitalizm a my jesteśmy tylko ludźmi i lubimy nowe zabaweczki. Tylko śmieszne jest to, że ktoś kto nie "wykorzystuje potencjału" wszystkich swoich urządzeń od dawna, bo po prostu się nie da, teraz wyzywa innych bo kupili sobie nową konsolę kiedy mogli wciąż grać na starej, ojej!

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Wracajac do sedna,  kupowanie konsoli która nic nie oferuje jest przyklaskiwaniem  tej firmie, i tylko  to mi chodziło, dla mnie super jest jak  ktoś kupuje sobie nawet 10 tych samych konsol róznego koloru bo chce je miec, co mi  do tego kto na co wydaje pieniadze. Mazzeo pier,odli cos  o  zawistniku,  a mi jest  w sumie przykro wręcz ze musi sprzedawac poprzednie by kupowac nowe.

Opublikowano

DIKM8HXV0AID3MK.jpg

Różnica ustawieniach tv. Nic specjalnego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.