Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

W Meksyku nie było trawy, wszystko zeżarli biedni Meksykanie.

Opublikowano

giphy.gif

Opublikowano

daje 3 krupków na 10

Jeżeli krupków to solidne 8/10

Opublikowano

moim zdaniem krupek musi sam to przeczytać i ocenić 

Opublikowano

krupek leży na SORze z pwoodu pęknięcia brzucha.

Opublikowano

Niektórzy nie umieją spojrzeć poza czubek własnego nosa. 

to z kolei jest całkiem zabawne ;)

Opublikowano

Dla krupiego kilka tytułów mvp w polskiej basket lidze jest większym sukcesem niż 11 lat regularnej gry w NBA i występ w finale tych rozgrywek, więc niech on lepiej nic nie ocenia :yao:

Opublikowano

Co innego jest posiadac telewizor 4k i kupic pro - jest to jakas argumentacja, Ale kupowac PRO posiadajac tv Full HD to jakas totalna głupota.

E-penis im rosnie bo napisza "mnie stac i (pipi)" a ze przy okazji taka osoba jest idiota to inna sprawa

xDDD umysł biedaka na zawsze pozostanie biedny

Mam nadzieję, że jak masz samochód, to najtańszy k,urwa możliwy, jakiś stary Deawoo Tico maksymalnie. Na ch,uj ci większy, wykorzystasz jego przestrzeń maksymalnie? Więcej koni? Żeby się marnowały na polskich drogach? Jakieś dobre nagłośnienie żeby marnować jego potencjał przy jakości muzyki z radia?

Ubrania z lumpeksu, tshirt to tshirt, nieważne czy za 3 zł czy za 99 zł z jakimś śmiesznym logiem. I tak nie wykorzystasz jego potencjału na wyrywanie du,peczek. Telefon? Jesteś idiotą powiększającym sobie e-siura jeśli tylko masz cokolwiek nowszego niż Nokia 3310. Dzwoni, pisze SMS-y, ma budzik - wszystko inne bajery są zbędne i dla pozerów. Chyba mi nie będziesz nawet próbował sugerować, że wykorzystujesz możliwości swojego smartfona z Androidem w pełni.

Ty to jednak jestes (pipi) głupi.

Ale moze wytłumacze bo twoj mozg nie moze przerobić pewnych danych, które otrzymuje wiec zrobię to za Ciebie.

Widzisz, Twoje myslenie jest całkowicie zero-jedynkowe. Dlatego jestes głupi. 

Samochód. Skoda Octavia 2015 rok, czy Skoda Octavia 2017 rok? WIesz czym sie róznia? ta 2017 jest po lifcie, takim własnie lifcie jaki zaserwowali nam tworcy Playstation i Xboxa w tej generacji. 

Jeśli przykładowo , posiadam Skode Octavie 2015 rok , w okreslonej konfiguracji, ktora sie nie psuje, czy powinienem je sprzedac i kupic skode octavie 2017 po face liftingu , z takim samym wyposazeniem, z tylko ze zmienionym ryjem i dołozyc do tego 40% wartosci samochodu? 

Mowie o ludziach , którzy wykorzystuja sprzet w sposob "bazowy" ale pucuja sie, ze kupuja nowy "bo moga"

Jesli potrzeba wynika z realnych wskazan , które ułatwia , przyspiesza , cos ci dodatkow dadza to ja to rozumiem ( tv4k posiadasz wiec ps pro da mi rozdziałke etc) ale jesli wynika to tylko z tego ze nowy model inaczej wyglada i spala 0,1l/100km mniej jak sie robi 1000 km miesiecznie to jest to (pipi) jakas głupota.

Ja bym tak nie zrobił, Ale rozumiem , ze ty, chca pokazac jaki to jestes za(pipi)isty , i jak to mozsz bo cie stac pewnie bys to zrobił. 

Twoje porównania natomiast pokazuja , ze albo nie czytałes co napisałem , albo nie potrafisz tego zrozumiec. Poruszajac sie za wskazówkami które pozostawił twoj orzeszek wytłumacze dalej.

Telefon , czy ja mowie o jakimś archaicznym urządzeniu jak nokia 3310? Mowie o Xperia Z2 - czyli topowym telefonie 3-4 lata temu. Owszem wydajnosc telefonów poszła do przodu , ale był to raczej mały skok patrzac na te telefony. Wraz z aktualizacja oprogramowania Xperia Z2 przez długi czas pozostawała swietnym telefonem, z bardzo dobra wydajnoscia, oferujaca wszystkie obecne funkcje telefonow. Owszem moze troszke wolniej , ale róznica ta nie była na tyle istotna aby przekreslac istnienie tego telefonu w 2 czy 3 lata po jego premierze. Wrzucanie to nokii 3310 jest totalnym idiotyzmem.

Takze wracajac do meritum

PS4 pro (bez posiadania tv4k) nie jest moim zdaniem, wystarczajaco duza róznica aby inwestowac w nia pieniadze. Posiadajac tv Full HD róznice miedzy konsolami moim zdaniem , sa na tyle mało istotne , ze nie warto tego zmieniac (posiadajac PS4). Uprzedajac pytanie, Tak grałem na pro, moj brat je ma.

A i jeszcze jedno tak na koncu. Sadze , ze moj status majatkowy jest bardziej niz zadowalajacy i takie epitety bardziej swiadcza o tym ,ze to tobie prawdopodobnie brakuje na twoje wymarzone zycie. Jak chcesz to wyslij mi CV, jesli cos soba reprezentujesz to Cie zatrudnie. Moze Ci sie poprawi

Edytowane przez Welna

Opublikowano

Welna, tu chodzi o to że masz Skode z 2015 roku w 1.6D a możesz mieć z 2017 z 2.0TSi 280koni, jeśli masz pieniądze możesz sobie kupić tą z 2017, nawet pomimo tego że nie jesteś kierowcą sportowym,ale jeśli nie, to śmigaj dalej sobie 1.6D, ciesz się oszczędnością i jazdą tym samochodem.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jakim trzeba być idiotą aby porównywać dobro materialne o wartości 2 tysięcy do dobra o wartości 70tysi?

Opublikowano

No własnie ty pokazujesz moim zdaniem az zbyt duza róznice niz jest miedzy PS4 i PS4 pro. zachowujac kontekst

Najwyzej jest to zmiana z 16,D 120km na 2,0 D 150KM ( za to bys juz nie dopłacił raczej)

STarh , skale zastosuj tutaj , albo sobie przelicz na % bedzie łatwiej. A jak nie pasuje porównanie auta (które rozpoczał Raven) to pozostanmy przy telefonach

Edytowane przez Welna

Opublikowano

każdym autem da rade pojechać po zakupy ale czy każda konsola zagracie w sea of thieves? nie sądzę

Opublikowano

Nikt sie tak nie zachowuje.

Próbuje zaaragumentowac, ze moim zdaniem , nie ma argumentów na kupowanie PS4 (gdy nie posiada sie TV 4k i posiada zwykłe PS4) 
Róznica odczuwalna przez taka osobe bedzie zbyt mała. 

Inwestowanie w te "nowe" konsole pogłebi tylko i tak juz nieciekawa sytuacje graczy, którzy oczekuja wiecej niz Fify.

Opublikowano

każdym autem da rade pojechać po zakupy ale czy każda konsola zagracie w sea of thieves? nie sądzę

I tu jest pies pogrzebany.
Opublikowano

A ja mam wrażenie że "gracze" to najbardziej niedoruchana grupa hobbystów jaka istnieje. Nie podoba im się rozwój technologiczny, mnogość wyboru, nowe tytuły, nowe opcje zabawy, nie ufają twórcom software i hardware, cały czas mają przeświadczenie że ktoś ich oszukuje/dyma na hajs.

Wiesz czemu ludzie kupują PRO/ One X? Bo mają na to ochotę i mają na to pieniądze, wasze analizy i porównania na nic się zdają. Tak samo jak mają ochotę kupić skin na broń za dolara albo skrzynkę do Overwatcha za dwa, coś nie do wyobrażenia dla niektórych bo przecież za tą cenę może kupić pizdyliard gier na STEM. I możecie dalej kruszyć kopię o ten temat, a i tak wszystko sprowadza się do rzeczy tak prostej jak sranie - wydawania pieniędzy, normalni ludzie to robią, a tfu, gracze  :sapek:  pierdolą bzdury na internetach obrzydzając innym swoje hobby.

Szeroko pojętny konsumpcjonizm determinuje rozwój branży, więc cieszcie że są ludzie którzy kupują rzeczy i i z tego się cieszą, a nie oglądają każdą pierdoloną złotówkę z obu stron.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

no ale jednak choynia że kupować bedziemy teraz sprzet na max 3 lata, lub czekac tyle na nowszy model, bo inaczej będzie sie z tyłu w stosunku do typów, którzy grają w ten sam najnowszy tytuł w płynniejszym framerate/ wyższej rozdziałce itp.

Opublikowano

do końca 2011 było ok. 5 lat brzmi najbardziej optymalnie. dlatego premiera x1x w stosunku do premiery I wersji jest spoko. pro nie bardzo 

Opublikowano

5 lat to dzisiaj stanowczo za długi okres dla konsol. Nie wyrabiają z wydajnością. Nic dziwnego, że pojawiły się mocniejsze wersje.

MaZzeo dobrze prawi. Jest duży wybór i to jak gramy zależy tylko od nas samych. Nikt nas nie zmusza do zakupów.

Opublikowano

do końca 2011 było ok. 5 lat brzmi najbardziej optymalnie. dlatego premiera x1x w stosunku do premiery I wersji jest spoko. pro nie bardzo 

Serio 5lat to dla Ciebie optymalny czas, jak dopiero po roku, dwóch wychodzą faktycznie gry warte uwagi? Jak dla mnie pół generacja jest spoko, jak ktoś nie ma kasy to gra na jednej konsoli te 7-8lat, jak ma to po 3,5-4 latach zmienia na lepszy model, wszyscy grają w to samo i wszyscy zadowoleni. Przy 7-8latach generacji to tak naprawdę można nawet kupić dopiero wersję "deluxe" i przeczekać początkowy przestój grając w zaległości.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

to takim tokiem rozumowania wyjscie pro pod koniec 2016 to był super pomysł. ale was podprowadziłem hihi :)

5 lat jest spoko, w krótszym okresie i tak dostaniesz middle gena + gdy wyszło pro, na rynku był już dobry tuzin gier, z lat 2014-2015, które wolałbym oblukać od zaraz, zamiast czekać parę lat jak jakis zwierz. w przyszłości będzie z tym podobnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.