Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Na Xbox bieda, na ps4 jakieś HD remastery dżakuzi która jaraja się tylko nieliczni, a switch dostał kolejnego solidnego exa w postaci Mario+rabbids kingdom battle :fsg: Który to już w ciągu niecalego półrocza od premiery? Ja już straciłem rachubę, tyle dobra :obama:

Cudowna konsola, niesamowity sprzęt :banderas:

Pierwszy? No chyba, że liczysz porty z WiiU, albo gierki 8/10 jakich na PS4/Xboxie od za(pipi)ania. Ewentualnie liczysz Street Fightera 2 za 150 albo Tetrisa za 200

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 500,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

faktycznie, na ps4/xb1 po 4 latach jest wiecej gier 8/10 niz na switchu po pół roku

Opublikowano

Dokładnie, dlatego żaden to powód ani do kupna ani do spuszczania się nad konsolą

Opublikowano

Jest zelda i na tym koniec. 

Opublikowano

Tak jak Soul pisze, do ogrania na 2 raty, co 6 miesięcy.

Gierka na rok, polecam serdecznie.

Opublikowano

soul co ci sie tak w tej zeldzie podoba? ujawnij to wreszcie

btw switch dla kogos kto nie mial wiiu to przeciez arcydzielo - pierwsze 6 miesiecy i zelda 97, mk8d 92, spla2n 83, kroliki 85, a w tym roku jeszcze mario i xeno2, ps4 zaczynalo z knackiem i najslabszym killzonem ever, a xbeka z synami rumunow

Opublikowano

Wolność działań, poczytaj sobie moje stare posty, tam wszystko fajnie opisałem, tak samo jak w Niohu podoba mi się genialny system walki ale po zdobyciu 80lv i 60h czeka na lepsze czasy kolejną grą jest Yakuza 0, która po 12 rozdziałach też musi poczekać na swoją kolej :)

Mam nadzieje, że pomogłem.

Arcydzieło dla kogoś kogo interesują takie gry, dla reszty już nie koniecznie. 

Opublikowano

rWW0iRz.jpg

Opublikowano

Musiałem przez Ciebie wyjść z trybu mobilnego przeglądarki żeby dać plusa.

Opublikowano

Xbox Akbar, klapy już osrane?

Opublikowano

mam nadzieje, ze beda montowac zdalnie detonacyjna bombe by wyyebac kazdego kto kupi to goowno

Opublikowano

Zawiść, zazdrość zamiast starać się być lepszym 

Opublikowano

soul co ci sie tak w tej zeldzie podoba? ujawnij to wreszcie

btw switch dla kogos kto nie mial wiiu to przeciez arcydzielo - pierwsze 6 miesiecy i zelda 97, mk8d 92, spla2n 83, kroliki 85, a w tym roku jeszcze mario i xeno2, ps4 zaczynalo z knackiem i najslabszym killzonem ever, a xbeka z synami rumunow

A jak ktoś nie miał X360 to dla niego XOne to dopiero arcydzieło. A jak jeszcze nie grał w biedawersje multiplatform na PS3 to ogólnie banderas.

Opublikowano

Zaorane

Opublikowano

no ale przeciez prawde napisal - jakbym mial kupowac xone to wiecej interesujacych mnie pozycji znajde w wstecznej kompatybilnosci niz wydanych dedykowanych exach na tego smiecia xd ogolnie wsteczna kompatybilnosc dla kogos kto nigdy nie mial sprzetu microsoftu to jedyny plus tej konsoli, JEDYNY w starciu z plejka

co nie zmiania faktu ze porownywanie calych dwoch gier, ktore jak dotad sa dostepne na wiiu i switch, z czego jedna jest tegoroczna i chodzi dobrze tylko na jednym sprzecie, a druga jest rozbudowana bardziej niz byla do bazy wstecznej kompatybilnosci jest imo chybione

Opublikowano

no ale przeciez prawde napisal - jakbym mial kupowac xone to wiecej interesujacych mnie pozycji znajde w wstecznej kompatybilnosci niz wydanych dedykowanych exach na tego smiecia xd ogolnie wsteczna kompatybilnosc dla kogos kto nigdy nie mial sprzetu microsoftu to jedyny plus tej konsoli, JEDYNY w starciu z plejka

- mocniejszy sprzęt, który nie kosztuje o wiele drożej od Pro (przypomnę, że wielu tutaj kupowało Prosiaki na allegro za 2K+)

- Lepsza usługa sieciowa

- Wygodniejszy Pad

- Usługa serwisowa na o wiele wyższym poziomie niż u Sony

- Zapewne wysoka kultura pracy sprzętu (cisza) analogicznie do x1 i S

- Tańszy gold do nabycia (roczny 149//159zł - za tyle można kupić na co dzień)

- Jest kilka fajnych exów (Sunset, Gearsy (kanapowy co-op), Forza, Halo wars 2 - akurat unikat jeśli chodzi o strategie na konsolach)

- wsteczna kompatybilność

- brak Ficusów, figarów, pand etc. na xbl

Minusy

- Nie ma tylu exów co na plejka, ale przecież nikt nie każe sprzedawać ps4 przy zakupie xox.

- W Polsce lokalne sklepiki nie mają praktycznie gier na x1, więc trudno o jakieś lokalne wymiany lub sprzedaże.

- Cena mogłaby być niższa, ale i tak idzie wyrwać taniej niż 2099.

Tak naprawdę po wyjściu XoX jedyną bronią Sony pozostają tytuły na wyłączność. Problem polega na tym, że różnica pomiędzy zwykłą ps4, a Pro nie jest jakoś diametralnie duża. Przynajmniej jak nie odczułem jakiegoś super skoku jakościowego in plus. Owszem widać lepszy HDR i bardziej wyraźny obraz, ale come on ta konsola kosztuje 2x drożej od zwykłej plejki. Wydaję mi się, że stosunek cena/wydajność w przypadku xboxa x jest o wiele lepsza niż przy zakupie pro.

Edytowane przez Starh

Opublikowano
- W Polsce lokalne sklepiki nie mają praktycznie gier na x1, więc trudno o jakieś lokalne wymiany lub sprzedaże.

wiadomo że to nie popularność plejki ale w Trójmieście nie ma z tym problemu.

btw. patron plejszjetszon w naszym kraju yeti kupił już ps4 pro czy dalej gra jak zwierze w 20fpsach? xD

Opublikowano

co nie zmiania faktu ze porownywanie calych dwoch gier, ktore jak dotad sa dostepne na wiiu i switch, z czego jedna jest tegoroczna i chodzi dobrze tylko na jednym sprzecie, a druga jest rozbudowana bardziej niz byla do bazy wstecznej kompatybilnosci jest imo chybione

Masz na myśli Zeldę i Mario Kart? Zelda bardzo dobrze chodzi na WiiU. Skończyłem, więc mam jakieś pojęcie. Mario Kart na Switcha to to samo co na WiiU z DLC. Plus kilka postaci. Argumenty do zakupu żadne

Opublikowano

Zelda bardzo dobrze chodzi na wii u :niedobrze:

Opublikowano

ramen? vifon tez bardzo dobrze wchodzi

Opublikowano

Starh, ty chyba naćpany byłeś w nocy. Co za majaki xd

Lepsza usługa sieciowa? Chyba w snach, gierki się zasysają jak krew z nosa, jak chciałem wykupić golda to udało mi się to zrobić dopiero na drugi dzień, bo jakieś problemy z livem były. Daddyemu nie działa myltiplayer w Gearsach od MIESIĄCA.

Wygodniejszy pad xddd Przecież te gałki i krzyżak to jest jakiś trolink. Bateria długo trzyma jak sobie kupisz akumulatorki za 100zł, lewą gałkę mam już wyślizganą, literki na przyciskach powyginane jakby dauna miały, a klapka od baterii skrzypi.

Tańszy gold? Chyba jak jakiś seba ukradnie zdrapkę z mm i ci ją sprzeda przez allegro.

Cicha praca? Bardzo fajnie, szkoda tylko, że cena tego jest taka, że gry zajmują na dysku po 100GB i instalują się całą wieczność.

Gearsy czwórka fajną grą, chyba kurwa dla daunów :yao:

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

co za bomby prawdy, dobrze ze sprzedalem tego śmiecia obesranego jakiemuś niemcowi

Opublikowano

Ja (pipi)e :dynia: - Pro kosztuje 2x tyle ile Slim ale XOX już można wyrwać taniej xD Live też tańszy jak sobie poszukasz...

Prosiaka kupiłem za ~1600 zł w Saturnie a że ameby kupowały od sklepów które zawyżały sztucznie ceny nie mam zamiaru komentować. Plusa też kupiłem 15 miechów za 160 zł (zakup kilka dni temu). Starh widzę włączył blantman-mode i lata po całym forum usprawiedliwiając zamówienie XOX informując przy tym przy każdej okazji że zamówił za ~1800 zł. O lepszej usłudze to już nie wspomnę. Może ze 2 lata temu tak ale teraz? Z serwisem Sony miałem pierwszy raz do czynienia miesiąc temu i tak samo jak w przypadku serwisu MS poszło mega gładko.

Jedynie z padem się zgodzę do XO - jest mega wygodny i NIE POTRZEBA aku za 100 zł żeby chodził mega długo. In plus również kultura pracy - FAT i eSka mega ciche (miałem białe PS4 - może nie odrzutowiec ale w(pipi)iała na maxa)

Opublikowano

Starh, ty chyba naćpany byłeś w nocy. Co za majaki xd

Lepsza usługa sieciowa? Chyba w snach, gierki się zasysają jak krew z nosa, jak chciałem wykupić golda to udało mi się to zrobić dopiero na drugi dzień, bo jakieś problemy z livem były. Daddyemu nie działa myltiplayer w Gearsach od MIESIĄCA.

Wygodniejszy pad xddd Przecież te gałki i krzyżak to jest jakiś trolink. Bateria długo trzyma jak sobie kupisz akumulatorki za 100zł, lewą gałkę mam już wyślizganą, literki na przyciskach powyginane jakby dauna miały, a klapka od baterii skrzypi.

Tańszy gold? Chyba jak jakiś seba ukradnie zdrapkę z mm i ci ją sprzeda przez allegro.

Cicha praca? Bardzo fajnie, szkoda tylko, że cena tego jest taka, że gry zajmują na dysku po 100GB i instalują się całą wieczność.

Gearsy czwórka fajną grą, chyba kurwa dla daunów :yao:

Zrobił Pre orderów na Xboxa X, próbuje sobie wmówić, ze dobrze zrobił xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.