Skocz do zawartości

Anthem

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek
Opublikowano

pograłem chwilkę, gram na pc, ogólnie gierka ładna, taki avatar skrzyżowany z evolve, ale optymalizacja to boli mocno, na średnich szarpie 10-30 fps na wysokich tak samo, ba i gra wygląda lepiej XD tak jak easy pisze, ten blur tragiczny. Gamepleyowo nie dla mnie, zbyt duże adhd, jeszcze kooperacja, nie kręci mnie to. fajnie, sie lata i strzela do robali, może nawet fabuła będzie fajna, no ale nie dla mnie gatunek looter shooter.

Opublikowano
2 godziny temu, Banan91PL napisał:

Na xox po każdej misji crash do menu

widze jak naprawia wszystko do 22

ta gra jest niegrywalna 

1 godzinę temu, Banan91PL napisał:

Aha i na xox w becie 3 misja ciagle zacina się gra jak chcemy porozmawiać z typkiem tragedia 

Czyli problemem jest XOX i tryb 4K. Na najzwyklejszym PS4 nie ma takich problemów, jak już wyżej pisałem - żadnych crashy tylko loadingi, a odnośnie komunikacji i grania z ziomkiem to nawet byłem zdumiony, że żadnych lagów i skomentowałem, że dawno nie grałem w gierkę online, która byłaby tak stabilna - normalnie, jakbyśmy split-screen ogrywali.

Opublikowano

Ja gram na Ryzen3/8GB Ram/GTX1050ti i na srednich detalach da sie pograc calkiem niezle choc gołym okiem widac gorsze tekstury niz na High. Anyway, gra sie calkiem wporzo turbo plecak robi robote choc i tez szybko sie wyczerpuje. Gra to porządny klon Destiny, misje typowe dla gatunku polegające na ubiciu szeregowych żołnierzy i Tankow z zapasem życia na 5min. Strzelanie jest ok respy raczej nieskończone i na PC blur mozna wyłączyć. Ogólnie jezeli solo to do pełnej wersji nie ma raczej co podchodzić bo pierwsze przerywniki przed misjami nie zwiastują porywającego scenariusza :kaz:

Opublikowano

Akurat ja liczę, ze fabuła będzie zaletą tej gry. Uniwersum wykreowali ciekawe, My name is Byf zaczął zagłębiać lore i jest bardzo ciekawe. Liczę, że będzie tutaj to bardziej przystępnie podane niż w Destiny czy The Division. 

• Plusik 1
Opublikowano

Akurat w The Division podane jest to raczej klasycznie, masz nawet intro i kilka przerwyników, owszem reszta w postaci audiologów, ale jakoś tak pasowało to do ogólnego klimatu... Obawiam się, że tu może być jak w Destiny, czyli jakieś lore, głównie poukrywane w tutejszym Grimoire, czyli Codex czy jakoś tak...
Wczoraj nawet przeczyałem kilka tych wpisów tam, ale na dłuższą metę to nudne i niezbyt mam ochotę to zgłębiać.
Mam nadzieję, że gra zaczyna się jakimś normalnym intrem i wprowadzeniem w to wszystko, bo grając w to demo miałem wrażenie bycia wrzuconym w sam środek czegoś, czego nie ogarniam...

Gość suteq
Opublikowano
1 godzinę temu, Voytec napisał:

Akurat ja liczę, ze fabuła będzie zaletą tej gry. Uniwersum wykreowali ciekawe, My name is Byf zaczął zagłębiać lore i jest bardzo ciekawe. Liczę, że będzie tutaj to bardziej przystępnie podane niż w Destiny czy The Division. 

Ja bym na to nie liczył. To ma być GaaS jak Destiny i The Division właśnie, a obu tytułach fabuła (jak jakakolwiek była) nie stała na froncie jeśli chodzi o zalety, a równie dobrze można ją było pominąć. 

Opublikowano

Wczoraj skończyłem.

Najlepsze co tu jest, to latanie tym javelinem. Bo reszta to w stylu Mass Effecta. Graficznie na bieda ps4 jest ok, jakoś spadków płynności nie zauważyłem. Czasami jednak w trakcie walk efektów na ekranie jest zbyt wiele, przez co mamy chwilę zamotania, próbując "uspokoić" ekran. No i bluescreen na podsumowaniu nie wyskoczył mi tylko raz. 

Po zakończeniu jeszcze wskoczyłem do jakiejś grupy robiącej misje, wybierając jakiegoś pancernernego javelina z czymś w rodzaju lkm-a. Miało to się ognia, odrzut był spory, a latając czuło się jego ciężkość. 

W sumie gra się fajnie, ale jak się zainteresuje, to pewnie po sporej obniżce ceny. Coś czuję, że nie będę jedyny. 

Opublikowano

Pograłem z 2h. Meh. Oprawa akurat dobra + design też nawet nawet(chociaż tak zerżnięty z Destiny, że aż boli). Ale gameplay z kartonu jak we wszystkich grach Bioware. I wygląda na to, że w grze będzie tragicznie mało contentu. Na start brak gildii, pvp, z tego co czytam taki sobie endgame. No tak średnio bym powiedział. 

Opublikowano

Nie wiem. Na szitzapowiedziach to wyglada epicko. A tutaj to tak srednio. Demo lepiej chodzilo mi na Pro niz Koksie :reggie:

Ale i tak dźwięk znikal, przerywal, chlopki lagowaly. I jak popatrzyłem na całość szczelania to imo strasznie mialkie i nijakie. 

Filmik z ostatniej zapki to idealny zamydlacz oczu. Bo rzeczywistość jak zwykle pokazuje co innego. To juz w Destiny lepiej sie bawilem. 

Plus za latanie robocikiem. 

Opublikowano

Po demie no cóż dla mnie szrot bez własnej tożsamości.

Fajne widoczki, przyjemne latanie, spoko udźwiękowienie i tyle...reszta czyli sam gameplay strasznie płytki i bez polotu, taki bieda mix destiny i andromedy, płynność na KOXie to żart, dużo bugów i niedopracowań do tego fabuła która nikogo.

Zapowiedzi wyglądały nieźle, ciekawe jak to się sprzeda, Bioware lepiej niech wraca do RPGów.

Opublikowano
W dniu 2.02.2019 o 21:33, suteq napisał:

Ja bym na to nie liczył. To ma być GaaS jak Destiny i The Division właśnie, a obu tytułach fabuła (jak jakakolwiek była) nie stała na froncie jeśli chodzi o zalety, a równie dobrze można ją było pominąć. 

Nie rozumiem, GAAS nie może mieć dobrej fabuły?

• Plusik 1
Gość suteq
Opublikowano

Może, ale raczej mieć nie będzie bo nie to jest trzonem gry tylko nawalanie zadań rodem z mmo żeby ulepszyć swój ekwipunek. 

Opublikowano

Zależy co kto lubi chyba i czego oczekuje od gry w zależności od tego ile czasu może poświecic grze,gralem w division  bete 2 i dla mnie nie ma podjazdu żadnego do Anthem zwykle dv1 z dużym dlc w Anthem wlaśnie to zabijanie tych potworków daje dużo satysfakcji z dobra ekipa  robienie kombosow itp, bedzie ranking i bede mial wiecej frajdy niz np w dv2 na pvp.

Nie wiem ile czasu żeście poświecili grze ja ograłem bardzo demko overal miałem 134 punkty wymaxowana w sumie cala postac lvl 15 ,jak ktoś chce niech sobie zerknie to jest esencja storma jeśli chodzi o demko mam tylko jeden filmik bo zrobilem sobie kanał dopiero ale napewno bede dużo z tej gry nagrywal i strimowal bo storm bedzie pierwszy wymaxowanyny na full.

Quick run na hardzie z randomami ale ogarnieci wszyscy sie trafili,jak sie komus calego nie chce ogladac to zobaczcie jak fajnie z platformy nam szlo wybijanie mobow.

https://www.youtube.com/watch?v=yxD7bMoAKWg&t=1319s

• WTF 1
Opublikowano

Śmiać mi się chce  tych newsow „anthem z zwiastunem reżyserii Jasia fasoli”. Co mi po zwiastunach jak sama gra to szrot, jak można się jarac zwiastunem ? Albo ja jestem za stary albo nie czaje tego ale aż gotuje się we mnie jak widzę jaranie się takim gunwem

Opublikowano (edytowane)

Poprostu gra nie jest dla Ciebie czego Ty nie rozumiesz ? bo ja nie rozumiem takich ludzi jak Ty,moze sie gotowales za dlugo banan.

Edytowane przez Tehaa
  • Minusik 1
Opublikowano
16 godzin temu, mugen napisał:

Shorcik od Blomkampa w świecie Anthem? Będzie guwno pewnie. 

Opublikowano (edytowane)

Eeee... hmm...nic ciekawego w sumie ten filmik od Blomkampa, choć production value całkiem wysoki. Lepiej byłoby kasę przeznaczoną na to włożyć w dopracowanie gry :Coolface:

Edytowane przez Cedric
Opublikowano

Na X też robi wrażenie i tylko dodam że po 3 godzinach spędzonych dzięki EA access mam zerowe obawy co do zakupu w dniu premiery.Aż nie mogę się doczekać kiedy na akcje wyrusze ze swojską ekipą