Gość _Be_ Opublikowano 12 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2019 Wysłałem ci freq Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 19 sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2019 Odkopię trupa. Gra w końcu zaczęła przypominać to czym powinna być na premierę. Poprawiono ekonomię, zbalansowano bossów i moby przez obniżenie im HP o 50%. Endgame polega bardziej na wydropieniu fajnego rolla broni legendarnej niż bicie głową w mur o wyropienie czegoś więcej niż Epic. Daje to grze większą dynamikę, poczucie bycia mocnym i ogólnie nadaje sens looter shootera bycie looter shooterem. Poza tym Cataclysm to całkiem udany tryb, po pierwsze mamy sezonowe nagrody za którymi warto gonić, ewent który ma trochę sekretów do znalezienia poza standardowymi zagadkami i walką z bossem. Nie jest to żaden destiny killer ale ciekawa odskocznia na parę godzin tygodniowo jak ktoś zmęczony jest Destiny i Division. Problemy techniczne w większości zostały rozwiązane. Nie mamy już wywalania z gry co pięć minut czy problemów z połączeniem. Gra dalej wygląda bardzo ładnie. Loadingi do miejscówek są nadal długie, ale są i fajne zmiany jak np. forge możemy użyć w każdej chwili (nawet podczas misji). Nie wiadomo jaką przyszlość czeka gra bo Bioware może pierdu pierdu o przyszłości Anthem ale póki nie ma konkretnej zapowiedzi rozszerzenia to możemy się tylko spodziewać najgorszego. Dobrze by było gdyby EA kontynuowało inwestycję bo a podobnej sytuacji było Destiny 2, Division czy Fallout 76 i wszystkim tym grom udało się stanąć na nogi. Uważam, że w chwili obecnej Anthem jest grą godną polecenia bo jednak gameplay jest bardzo miodny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 730 Opublikowano 19 października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 października 2019 Odkopuje. Panowie są w tej grze jakieś misje fabularne do przejścia na dwie osoby? Bo nigdy się nie interesowałem gra a teraz lata za 50zl. Ogólnie polecacie, żeby postrzelac sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 19 października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 października 2019 45 minut temu, drozdu7 napisał: Odkopuje. Panowie są w tej grze jakieś misje fabularne do przejścia na dwie osoby? Bo nigdy się nie interesowałem gra a teraz lata za 50zl. Ogólnie polecacie, żeby postrzelac sobie? Nie polecam kompletne (pipi). Zainstalowałem z ea access i chwilkę pograłem. To już nie jest bioware. Strasznie nudne, fabuła głupia, strzelanie takie se 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 19 października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 października 2019 7 godzin temu, drozdu7 napisał: Odkopuje. Panowie są w tej grze jakieś misje fabularne do przejścia na dwie osoby? Bo nigdy się nie interesowałem gra a teraz lata za 50zl. Ogólnie polecacie, żeby postrzelac sobie? A ja polecam sobie postrzelać, jeśli to jest Twoje główne kryterium. Latanie, eksploracja i strzelanie są akurat bardzo przyjemne - dziś pograłem chwilkę i nie narzekam. Fabuła jest mega głupiutka, ale to looter-shoooter, tu liczy się co innego, więc jak wiesz, na co się piszesz to śmiało atakuj - też wczoraj kupiłem za 50zł, więc za taką kasę można zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 089 Opublikowano 19 października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 października 2019 Czy gra nie ma za moment przejść w tryb F2P ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 19 października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 października 2019 49,90 to już jest praktycznie f2p Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 20 października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 października 2019 Za 5 dych grzech nie wziąć. Strzelanie jest naprawdę dobre aż mi się stare Mass Effecty przypomniały. Czuć power i satysfakcję. W sumie niewiele zabrakło do sukcesu bo tylko dobrej historii Więc jak coś Bioware to idźcie w strzelanki, w RPGi już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 20 października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 października 2019 A wypróbuję gierkę w ramach EA Access. Za 15 zł jak najbardziej można, na więcej szekli to raczej gra chyba nie zasługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 20 października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 października 2019 Ja osobiście w to nie gram bo grind w Destiny sam się nie zrobi ale słyszałem od wielu znajomych że Anthem to teraz naprawdę dobra giereczka. Oczywiście bez kata na tysiąc godzin ale żeby ot tak sobie ograć te 20-40 godzin to jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 21 października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 października 2019 Jak tam chcecie. Spróbować można ja tylko opowiadam o swoich wrażeniach. Wziąłem ea access dla fify 20 i przy okazji podczas tego miesiąca zainstalowałem anthem. Dla mnie to s(pipi)ina ale ja nie lubię loot shoterów i może dlatego. W każdym razie ten miesiąc dla fify w ea access tylko udowodnił mi jak z(pipi)anym wydawcą jest ea. W ea access poza fifą nic ciekawego w ciągu 2 lat nie doszło (od tego czasu nie miałem ea access) a jedyne gry warte uwagi (wersja ea access na konsoli xbox one) to gry ze wstecznej (mass effect, dead space, burnout, skate, fight night czy dragon age). Smutne jak nisko ea upadło. Pamiętacie jakie fajne gierki wydawali jeszcze na x360? Teraz tylko fifa u nich jest cokolwiek warta Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 21 października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 października 2019 10 godzin temu, blantman napisał: Jak tam chcecie. Spróbować można ja tylko opowiadam o swoich wrażeniach. Wziąłem ea access dla fify 20 i przy okazji podczas tego miesiąca zainstalowałem anthem. Dla mnie to s(pipi)ina ale ja nie lubię loot shoterów i może dlatego. W każdym razie ten miesiąc dla fify w ea access tylko udowodnił mi jak z(pipi)anym wydawcą jest ea. W ea access poza fifą nic ciekawego w ciągu 2 lat nie doszło (od tego czasu nie miałem ea access) a jedyne gry warte uwagi (wersja ea access na konsoli xbox one) to gry ze wstecznej (mass effect, dead space, burnout, skate, fight night czy dragon age). Smutne jak nisko ea upadło. Pamiętacie jakie fajne gierki wydawali jeszcze na x360? Teraz tylko fifa u nich jest cokolwiek warta Ja nie lubię szynki i jak mi ją podawali za darmo w pięciogwiazdkowej restauracji to też mi nie smakowała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 21 października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 października 2019 Ja teraz pykam ot tak, for fun, dla odstresowania i to naprawdę spoko tytuł. Nawet nie traktuję tego, jako looter-shooter, bo póki co to wielkie G leci - rzadko kiedy cokolwiek dropnie... Gierka wygląda przepięknie (to już wiedziałem od bety), a teraz, po tych wszystkich poprawkach, gra się w nią dużo lepiej - wyeliminowali część loadingów, wiele rzeczy usprawniono, dodano skróty, a nawet social space na wzór Tower z Destiny. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 22 października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 13 godzin temu, Zeratul napisał: Ja nie lubię szynki i jak mi ją podawali za darmo w pięciogwiazdkowej restauracji to też mi nie smakowała. Dobrze ale stosując twoją analogie: Idę do 5 gwiazdkowej restauracji gdzie mieli najlepszą szynkę z indyka jaką w życiu jadłem i okazuje się że restauracja teraz zamiast tej szynki podaje kotlety sojowe. Bioware jest właśnie taką restauracją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 22 października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 października 2019 No nie. Bioware zapowiadalo looter shootera i wydalo looter shootera. Jakosc jego pozostawia wiele do zyczenia ale to inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 25 października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 października 2019 Strzelanie i eksploracja gry na plus, taki po prostu bieda Destiny w postaci TPP. Latanie Javelinem i eksplorowanie Bastionu należą do przyjemnych rzeczy, które chce się odwiedzać ukryte zakamarki. Walka, no jak to walka takie typowe bajołar lajk mas efukt, jakby się wydawało przeciwnicy nie są takimi debilami, robią jakieś te uniki, jakieś oflankowywanie, że czasami nie wiesz co się dzieje wokół siebie, bo od wuja ich tam lata i giniesz głupio. Są też tak zwane komba, które łączysz z innymi Javelinami dzięki czemu szybciej zbijacie HP przeciwników - są skille które dają na przeciwniku status "przycisk" do rozpoczęcia komba. Póki co, dopiero mam 14 lvl i jakoś dalej gram w tego crapa, no nie ukrywam, że gatunek loot shooter leży mi dobrze. The Division 1 ograne milion godzin, tak samo dwójka, Destiny do Forsaken. Za 14.99 zł możecie pograć, dużo na tym nie tracisz, a zaskoczyć Cię może gra. Bugów i innych problemów z grą póki co nie doświadczyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 Kuźwa, jaka ta gra jest dobra Sam free-roaming i te wszystkie randomowe World Eventy są zayebiste. Nie wiem, czy było to od początku (w sensie takie zróżnicowanie), ale teraz nawet odpalając ot tak, bez celu, ciągle jest coś do roboty. Nadal loot do doopy, ale samo strzelanie, dynamika, rozbłyski, efekty cząsteczkowe, do tego w tak pięknie wyglądającej scenerii (serio, gierka jest prześliczna)... No ciężko się dobrze nie bawić, bo po prostu sam gameplay jest tu strasznie miodny i rajcujący. Po tych wszystkich poprawkach, patchach itp, wyszedł z tego naprawdę bardzo udany klon Destiny, tyle że w TPP, co mi nawet bardziej odpowiada. Póki co stawiam mocne 8/10, ciężko się oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 28 października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 października 2019 No i gra ma potencjał na rozwijanie fabuły i nowych lokacji, jak na przykład Ancjum czy inne miasta do których można by było wpadać po nowe kontrakty, czy fortecy. Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 30 października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 października 2019 (edytowane) Przyznaję, że gierka wciąga. I do tego świetnie wygląda. Setting sto razy lepszy niż w niewiadomojakim Destiny. Ja polecam. Przynajmniej pierwsze 10h Edytowane 30 października 2019 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 30 października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 października 2019 To całe "Story" całkiem długie jest, wciąż jeszcze nie ukończyłem - po Destiny nie spodziewałem się takiego obrotu spraw. No i wiadomo - nie jest to poziom, do którego przyzwyczaiły nas gry BioWare, ale jak na formułę gierki źle nie jest. Owszem, większość napotkanych postaci jest nijaka, ale kilka zapada w pamięć (Owen, Haluk, Brin, Dax), a i nawet nienajgorszy twist się napatoczył - co prawda spodziewałem się, że coś z tą postacią będzie nie tak, ale nie do tego stopnia W sumie, mimo tego, że te powroty i łażenie po Fort Tarsis są męczące, to jednak fajny jest ten zamysł powrotu do bazy, zebrania sił, by znów wyruszyć na wyprawę w dzicz. Konstrukcja misji nieskomplikowana, ale w sumie w każdym looter-shooterze tak to wygląda - wybij wszystkich, albo odpal coś, czekaj aż się uruchomi i wybij wszystkich w międzyczasie. Ważne, że walczy się tu kapitalnie - strzelanie, specjale, combosy, do tego mobilność i ta ogólna efekciarskość - robi mi dobrze ta gierka, a tak ją kiedyś hejtowałem (choć w sumie zasłużenie, teraz jest dużo lepsza) Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 623 Opublikowano 30 października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 października 2019 W dniu 28.10.2019 o 23:02, Wredny napisał: wszystkie randomowe World Eventy są zayebiste Z ciekawosci jakie są world eventy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 488 Opublikowano 30 października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 października 2019 Zróżnicowane Tzn i tak każdy z nich opiera się na tym samym schemacie, ale jest tego trochę - zniszczenie powstałej bazy, otwieranie skarbca (czasówka, przelot przez bańki), włączenie zepsutego stridera, randomowy przeciwnik do ubicia (jakiś Titan np), rozpalanie ogniska... Ogólnie jest tego podobno 16, więc całkiem nieźle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 19 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2019 Na PS4 będzie pewnie w formie aplikacji, nie wiem czy jest tam opcja ściągnięcia, ale widzę, że OST jest na Spotify https://open.spotify.com/album/6Dh6CBAsa6sDFKAeFfbGlU oraz na stronie EA https://www.ea.com/pl-pl/games/anthem/soundtrack z opcją pobrania. Cytat Aby uzyskać dostęp do tej strony, musisz się zalogować na swoje konto EA. Aby pobrać ścieżkę dźwiękową, musisz mieć w swojej bibliotece gier Edycję Legionu Świtu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 553 Opublikowano 19 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2019 Mam OST do Kolekcji Wipka to mogę sprawdzić czy jest tam opcja zgrania na USB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 169 Opublikowano 19 listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2019 Do alienation można było ściągnąć soundtrack z apki na PS4, i chyba też widziałem taką opcję do ścieżki dźwiękowej Detroit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi