Opublikowano 26 września 20177 l No ale to jak to jest? Nie można pisać negatywnie o grze? Jaracie się do gifa a ja odpaliłem Forzę na full detalach na PC i nie wyglądała w połowie tak dobrze jak na tym gifie. okej okej ale już to wcześniej napisałeś. Każdy to zaakceptował i zrozumiał twoją opinie Śmieszy po prostu twoje zachowanie Edytowane 26 września 20177 l przez asax
Opublikowano 26 września 20177 l Niech gra się tak dobrze jak do tej pory i będzie za(pipi)icho, betonowe 60FPS i miód w tej grze zrobią robotę
Opublikowano 26 września 20177 l No ale to jak to jest? Nie można pisać negatywnie o grze? Jaracie się do gifa a ja odpaliłem Forzę na full detalach na PC i nie wyglądała w połowie tak dobrze jak na tym gifie. A tu już chyba przesadzasz w drugą stronę.
Opublikowano 26 września 20177 l Przestańcie mu odpisywać po prostu, łykacie zarzutkę jak pelikany. Nie podoba się to się nie podoba, napisał po raz n-ty i cześć.
Opublikowano 26 września 20177 l No ale to jak to jest? Nie można pisać negatywnie o grze? Jaracie się do gifa a ja odpaliłem Forzę na full detalach na PC i nie wyglądała w połowie tak dobrze jak na tym gifie. to sobie włącz w małym okienku w rogu ekranu, w czym problem?
Opublikowano 26 września 20177 l Dlatego, że Forza na Scorpionie wygląda ładniej, niż na PC. No, o tym mówię. Jaranie się grą, której nie ma na konsolę, której też nie ma. A jak ja mówię o faktach empirycznych to jest jazda po mnie.
Opublikowano 26 września 20177 l Ludzie jarają się z dwóch powodów: 1. Mają zwykłego One'a i gra wygląda na nim obłędnie, śmiga w 60 klatkach przy pełnym HD. Aż dziw bierze, że wykrzesali taką grafikę z tak słabej konsoli. 2. Widzieli materiał w natywnym 4K, przy 60 klatkach z HDR i obiektami wyglądającymi lepiej, niż na One i PC. Po prostu z perspektywy konsolowca jest kosa. Ty grasz na PC, lepiej niż na One, ale dalej nie jak na Scorpionie.
Opublikowano 26 września 20177 l Dlatego, że Forza na Scorpionie wygląda ładniej, niż na PC. Sarkazm? Jest wręcz przeciwnie, co widać na porównaniu DigitalFoundry. Na PC lepszy AA, odbicia w autach mają większą częstotliwość odświeżania/klatek oraz cienie wyższej rozdzielczości. Chyba, że do premiery xoxa się to jeszcze zmieni. Sama Forza wygląda świetnie i nie ma ładniejszej gry tego typu. Gra na PC jednak może blokować maksymalne detale, mimo że je wybraliśmy, o czym kiedyś pisałem. W menu trzeba ustawić jakość dynamicznego renderowania na ultra. W pierwszy dzień dema, miałem to na "zalecane" i mimo ustawienia max detali np. auta nie prezentowały zapowiadanej "jakości z forzavista/menu". Dopiero przestawienie tej jednej opcji na ultra, dało super jakość, mimo że detale był ustawione tak samo jak wcześniej.
Opublikowano 26 września 20177 l No przeciez wiadome, ze na PC gra i tak bedzie wygladac lepiej. S(pipi)ix - moze jakbys odpalil gre na jakims 60 calowym Oledzie z HDRem to bys zmienil zdanie ? Edytowane 26 września 20177 l przez easye
Opublikowano 26 września 20177 l @bocieq: bardziej szczegółowe modele aut. Gdzieś w temacie przewinęły się już screeny. Z resztą, po co AA w 4K? Edytowane 26 września 20177 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 26 września 20177 l No przeciez wiadome, ze na PC gra i tak bedzie wygladac lepiej. S(pipi)ix - moze jakbys odpalil gre na jakims 60 calowym Oledzie z HDRem to bys zmienil zdanie ? nie wiem czy to serio czy troll, ani to ani to mnei nie zdziwi już Edytowane 26 września 20177 l przez S(pipi)ix
Opublikowano 26 września 20177 l @bocieq: bardziej szczegółowe modele aut. Gdzieś w temacie przewinęły się już screeny. Z resztą, po co AA w 4K? To właśnie Ci piszę, że jak się ustawi ultra, to auta w grze są takie jak w menu :) Takie jak na tych screenach w XoX. Nie ma szans żeby mogły być jeszcze lepsze. Natomiast AA to podstawa nawet w 4k. No chyba, że ktoś siedzi 3 metry lub dalej od TV. Ja dużego odbiornika nie mam (43 cale), ale jak gram to siedzę w odległości 1.2 metra. To w 4k i nawet na MSAAx4 widzę minimalnie "poszarpane" krawędzie w niektórych, nielicznych miejscach. Gram i tak na x2, bo przy x4 karta już nie wyrabia z trzymaniem 60fps gdy na ekranie dużo aut jest. Oczywiście nawet bez AA, obraz w 4k jest świetny, niesamowicie ostry, no ale krawędzie są lekko ząbkowane ;p. Duży plus, że w końcu dali hdr na PC. Bo Horizon 3 do tej pory nie dostał. Choć mój TV ma tylko 400-430 nitów, więc bieda hdr ;p. To nawet taki daje lepszy obraz niż sdr. Niebo i chmury dostały głębi, a światła reflektorów na Nurbie w deszczu i reflektory aut, przednie i tylne w końcu świecą, a nie są zmulone jak w sdr. Niebo na ostatniej prostej na Nurbie - bajka.
Opublikowano 28 września 20177 l 9 godzin rozgrywki z wersji na xone https://www.twitch.tv/videos/177893880. Polecam zobaczyć w 02:03:05 Hockenheimring o poranku we mgle Co do grafiki to oczywiście gra nie zawsze będzie wyglądać tak super, nawet na pc. W ruchu będzie ok, ale podobnie jak w GTS czy PC2 wystarczy się zatrzymać i zacznie się dostrzegać niedoróbki graficzne jak rozmazane tekstury otoczenia, drzewa 2d itp.
Opublikowano 28 września 20177 l Sensem gry w giereczki o wyścigach jest stanie w miejscu, każdy to wie!
Opublikowano 28 września 20177 l To pewnie jakaś nowa moda w związku z dbaniem o ekologię, więc zamiast jeździć po torze i zużywać paliwo należy stać w miejscu i zachwycać się grafiką
Opublikowano 28 września 20177 l Po prostu jak jedziesz i trzymasz pada to ciężko jest się masturbować grafiką.
Opublikowano 28 września 20177 l Ja po premierze wejdę tylko do garażu w giereczce, ewentualnie do kościoła podjadę, żeby później sprzedać auto z małym przebiegiem płacząc i gonić do granicy gdy już się rozmyślę.
Opublikowano 28 września 20177 l Nie zapomnij tylko wziąć numeru telefonu, żeby potem móc chociaż zadzwonić i posłuchać silnika
Opublikowano 28 września 20177 l Nie żebym się jarał, ale jeszcze 2h 44 min [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Opublikowano 28 września 20177 l I 50 giga patcha premierowego nim zaczniesz daj znać później jak się full prezentuje
Opublikowano 28 września 20177 l Nie sądzę aby on był do pobierania. Myślę, że skoro tak opóźnili pobieranie to już się pobrała aktualna wersja :)
Opublikowano 28 września 20177 l A to od północy naszego czasu? A czemu nie USA Uk a może Australii? Bo jeśli zależy od regionu to wrzućcie jakiś wschodni czas i jazda.