_Red_ 12 023 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Podstawka dokończona. W Tajdzie wkurzyłem się, bo pominąłem noktowizor na samym początku, więc potem w tunelach musiałem sobie radzić latarką. Ogólnie no da się przejść bez specjalnego krzywienia, klimat jest, wygląda ładnie. Ostatni chapter z dużą dawką radiacji i halunami już trochę mnie irytował, bo wchodziliśmy trochę w atmosferę Control (jakieś lewitujące przedmioty, światła w tunelu, omamy wzrokowe) ale dobiłem do końca. Teraz Sam's Story, więcej tego samego + gadający bohater, nawet jeszcze mam ochotę na te kilka dodatkowych godzin. Cytuj
bobi_88 31 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Jaki miałeś ending? Coś tam czytałem, że są dwa. ja zawitałem do tajgi i jak narazie kompani są happy, że nikogo nie zabijam i jestem taka dobroduszną niemową. To chyba zmierza w dobra stronę. Trochę beka z tych monologów po 15 min gdy Artem stoi jak ta pi*** ale wytrwałem każdy xd Ogólnie historia jak narazie ok chociaż myślałem, że się odbiję mając w pamięci poprzednie części ale coś pyklo jednak i dzisiaj wleciały dlcki nawet. Za 21 obecnie na psn tajga mi została i pewnie końcówka ale parcie jest. Dźwięk jest na plus, na słuchawkach mega miodnie. Co denerwuje to średnio te strzelanie wychodzi, chociaż dopowiadam sobie ze dodaje to realizmu do ogółu klimat jest no gierka dobra, mi podeszła ale wiem ze mozna sie odbić, kto co lubi. Poprzednie części nie skończyłem i źle ogólnie wspominam, tutaj jest mega fajnie także polecanko bo warto sprawdzić kto się waha, ale gierka stara to chyba małe już zainteresowanie Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Nie będzie spoilerem, że zakończenia są dwa - dobre i złe. Udało się dobre, bo wszyscy kompani przeżyli. Trzeba chyba dwóch z trzech przynajmniej utrzymać przy życiu w poszczególnych chapterach, a to wiąże się z karmą - czy zabijaliśmy tubylców, czy przekradaliśmy się po cichu i KO w łeb. Co imho jest porąbane, bo przecież atakują nas i tak, więc czemu mamy się nie bronić :f Cytuj
mario10 530 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Ja miałem to kiepskie Spoiler któryś z kompanów został postrzelony w ogóle z tego co pamiętam to mnie pojechali, że lokalsów po cichu zabijałem więc była lipa Cytuj
bobi_88 31 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Mi trochę to thiefa przypomina i lecenie na elo rambo mija się z celem, zresztą często kończy się śmiercią. Klimat level up. Czasami gierka jednak wymusza ofensywę i napierd.alanie we wrogow, co ciekawe nie wpływa to na stratę kompana, chociaż jeszcze mogę się mylić, ale do tej pory dwóch ocalałych. Co będzie Cytuj
mario10 530 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Wiesz z drugiej strony to gra akcji rozumiem, że możesz wybrać drogę, że chcesz otwartą walkę lub skradanie, ale jak zabijałem wrogów po cichu i słyszę, że lipa bo ich zabijałem to mam trochę mieszane odczucia. Gra dobra i tylko dobra lubię klimat Metra ale pewne rzeczy mogli zrobić lepiej. Cytuj
bobi_88 31 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 No pewnie nie jest to arcydzieło, ale jest dobrze Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Dużo w tej grze dało się zrobić lepiej. Koślawe celowanie i hitboxy totalnie rozjechane (nigdy nie miałem pewności czy wejdzie headshot nawet jak celowałem z lupą lunetą), czy nadmiernie przegadane scenki oraz nudny sposób prowadzenia narracji. Serio, jak stałem na szczycie wieży w kryjówce Olgi, a ta baba gadała i gadała xD Gdy myślałem, że skończyła i sobie poszedłem, to nagle słyszę w tle dalszy ciąg monologu. Mimo wszystko pograłem bo lubię post-apo. Gdyby to był inny setting to dawno bym odpuścił. Cytuj
bobi_88 31 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 No te monologi to jakiś mem, najlepsze były bezpośrednie pytania do Artema ten cisza i dawaj dalej 10 min monologu xd mimo takiej narracji historia mi się podoba i jest ok Cytuj
Farmer 3 275 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 37 minut temu, _Red_ napisał: Dużo w tej grze dało się zrobić lepiej. Koślawe celowanie i hitboxy totalnie rozjechane (nigdy nie miałem pewności czy wejdzie headshot nawet jak celowałem z lupą) Heh, klasyg 1 1 Cytuj
Ukukuki 7 012 Opublikowano 13 listopada 2022 Opublikowano 13 listopada 2022 Mi gierka mega siadła, mój ulubiony FPS z poprzedniej generacji. Cytuj
mario10 530 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Mi ogólnie dobrze się grało w Metro ale gdyby nie klimat to bym odpuścił Artema niemowę Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Sam's Story fajniejsze nawet miejscami niż podstawka no i bardziej skondensowane. Balanga z Kapitanem zalatywała mi trochę najebką z księdzem w Kingdom Come, przaśny klimat xd Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 9 lutego 2023 Opublikowano 9 lutego 2023 Utknąłem w Sam's na którymś tam już pojedynku z bossem Spoiler nietoperkiem. Znowu te latające roje nietoperzy, wyskakujący znikąd przeciwnik i z czapy utworzona okrągła arena w środku lasu, na której nie ma zbyt wiele pola do manewru. Totalnie niesatysfakcjonujący design, a to chyba już końcówka. Jeszcze w żadnym momencie tej gry nie musiałem restartować ponad 10 razy :< Zanim wróciłem do tej walki ponownie to gra już wyleciała z plusa xd Cytuj
grzech83 6 Opublikowano 17 lutego 2023 Opublikowano 17 lutego 2023 Witam, czy ktoś z Was miał problem z drezyną? Mianowicie jak już ją zdobywam i podjeżdżam do wagonu który mam przetransportować do Aurory, to drezyna nagle znika i nic nie mogę zrobić próbowałem wszystkiego, odinstalowałem grę i zainstalowałem ponownie, wgrywałem wcześniejsze quick savy i nic... Może problem jest taki że wcześniej wyczyściłem tą lokację, a wagon już stał na zewnątrz? Cytuj
Homelander 2 084 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Jest sens w to grać jak nie grałem nigdy w 1 ani 2? Książek też nie znam Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 3 godziny temu, Homelander napisał: Jest sens w to grać jak nie grałem nigdy w 1 ani 2? Książek też nie znam To bardzo dobra gra, ma chwilami niesamowity klimat. Są czopki którzy narzekają na strzelanie, nie jest to COD to fakt, ale nie przesadzałbym. To w dużej mierze skradanka, a sterowanie jest przystępniejsze niż choćby w wychwalanych Residentach, gdzie kopanie się z obróceniem kamery jest głównym wyzwaniem gry, więc nie ma tragedii. Czy trzeba znać lore? Nie jest wymagany moim zdaniem. Gra się broni jako samodzielny tytuł. Miłej zabawy. Cytuj
mario10 530 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 No strzelanie nie jest najlepsze, ale do przyzwyczajenia. Natomiast jak ktoś zna książki to świat gry odbiera się zupełnie inaczej i więcej się z gry wyciągnie. Jednak można podejść jak do każdej innej gry i oprzeć się tylko na tym co prezentuje. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 7 godzin temu, Homelander napisał: Jest sens w to grać jak nie grałem nigdy w 1 ani 2? Książek też nie znam Lepiej ograć pierwsze dwie części bo są świetne i kosztują grosze. Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 23 lutego 2023 Autor Opublikowano 23 lutego 2023 Na XSX hula to w 60 fps? Zrobiłbym sobie powtórkę, bo na PS4 to grało się w 30. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 23 lutego 2023 Opublikowano 23 lutego 2023 Tak dostało update, 60 RT i chyba wyższa rozdziałka. Bardzo ładnie gra się prezentuje. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 Dziś sobie zacznę drugi raz, na PS5. Przeszedłem tylko na PS4, więc teraz wjedzie po upgradzie. Pogoda za oknem akurat do tego zachęca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi