Wredny 9 556 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 30 minut temu, PlastikowySmalec napisał: to oglądnij jego zachwyty nad jeszcze większym tytułem Assasins Creed Origins, dobrze wiedzą kto i jak Ale o czym Wy tu rozprawiacie? Przecież ten koleś to żadna firma, żeby ktoś mu miał za coś smarować. Poza tym jego "recenzji" chyba nikt nie traktuje poważnie, bo gościu nawet nie potrafi tego robić - nadawał się tylko do "Zagrajmy w crapa", ale o recenzowaniu gier zupełnie nie ma pojęcia. Co do samej gry to lekko się waham. W sumie nie skończyłem jeszcze M2033 Redux (Last Light zaliczone na PS3), więc jakoś wielkiego ciśnienia nie mam, ale setting i te klimaty uwielbiam, więc sam nie wiem - oceny na spodziewanym poziomie, więc nie ruszają mnie one zbytnio. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 W dniu 12.02.2019 o 10:38, easye napisał: Ja tez nie i tez jestem bardzo ciekawy jak ta gra będzie niby wyglądać w natywnym 4k na Xbox One X (o ile będzie) Na Xbox One X od razu rzuca się w oczy natywne 4K, które ostatnio w grach było rzadko osiągane bez dynamicznego skalowania. W grze z tak naturalistycznym designem jest to niezwykle ważne, gdyż taka rozdzielczość dodaje jeszcze bardziej i tak dużej autentyczności. Co więcej, koloryzacja gry jest bardzo zniuansowana. Wraz z HDR-em oraz dynamicznym cyklem pogodowym i systemem dzień/noc tworzy bardzo przyjemny dla oka efekt. Metro Exodus używa wielu rodzajów oświetlenia, tak dla artystycznego jak i funkcjonalnego efektu (pewne znaczniki dla gracza) i są one bardziej przez wysoki zakres dynamiki uwypuklone. To właśnie one nadają dodatkowego kolorytu oprawie graficznej, która w rękach zwykłych rzemieślników byłaby wizualnie nudna. Źródło: https://hdtvpolska.com/metro-exodus-recenzja-xbox-one-x-4k-hdr/ Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 (edytowane) No co Wy, przecież to poziom Fallout 4. edyta: grane na BeastBoxie, w plusach: Nowy poziom fotorealizmu. fotorealizmu F O T O R E A L I Z M U Edytowane 13 lutego 2019 przez Paolo de Vesir Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 Yyyy... nie mozna wybrac ruskiego duba xdddd wtf wy yebane kasztany xddd gra wyglada NIESAMOWICIE na koxie Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 Dawaj, dawaj. Screeny i jak Ci się podoba po tym co ograłeś. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 OK... zmienilem region konsoli na Rosyjski, zrestartowalem i probujac odpalic Metro na ruskich ustawieniach zaczal sie pobierac patch 500mb i BOOM, nagle mam opcje Rosyjskiego dubbingu do wyobru #hakier. Nie ma tego jeszcze w internetach, wiec uslyszeliscie to tutaj po raz pierwszy. Zajebiscie, no to mozna grac. @Bigby spoko, cos sie wrzuci wkrotce moze. 1 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 10 minut temu, Bansai napisał: Yyyy... nie mozna wybrac ruskiego duba xdddd wtf wy yebane kasztany xddd gra wyglada NIESAMOWICIE na koxie No ale to prosze konkretnie bo mam 6 piątek z rzędu który mam wolny i chce wiedzieć czy jednak warto kupic panie. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: No co Wy, przecież to poziom Fallout 4. Gameplayowo też? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 technicznie niewiele lepiej też Cytat Główne problemy Metro Exodus to często pojawiające się bugi (w tym zawieszanie gry), bardzo długie loadingi, kiepska oprawa audio. Recenzenci donoszą, że początkowy loading przy wchodzeniu do obszaru może trwać aż... 4 minuty. Po zgonie trzeba znów zaliczać ładowanie (na szczęście już szybsze, bo trwające ok. 1 minutę). z jedynego słusznego ppe Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 Kilka screenow z poczatku: Poki co sztos, no ale jestem fanboyem tej serii takze ten... 1 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 (edytowane) Bonzaj, ty to chyba jesteś fanbojem każdej gry, nawet fallouta 76. xd Najważniejsze pytanie: czy jest stabilnie? Edytowane 13 lutego 2019 przez suteq Cytuj
Boomcio 4 063 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 19 minut temu, Bansai napisał: Poki co sztos, no ale jestem fanboyem tej serii takze ten Trza było brać Far crya Screeny ładne. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 13 lutego 2019 Opublikowano 13 lutego 2019 7 minut temu, suteq napisał: Bonzaj, ty to chyba jesteś fanbojem każdej gry, nawet fallouta 76. xd Najważniejsze pytanie: czy jest stabilnie? to ze relatywnie milo spedzilem czas z 76 nie znaczy od razu ze jestem fanboyem, juz bez przesady. poki co jest stabilnie, zdarzyly mi sie chyba 2 zauwazalne dropy jak bylo sporo efektow czasteczkowych w takich bardziej oskryptowanych momentach. wszystko gejplej bez zadnych upiekszaczy: 2 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 @Bansai to jest ten Stalker nextgen feeling czy nie? Duża swoboda? Chyba czeba jakieś L4 zaaplikować xd Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 Hmm,czekam na wiecej recek i chyba sobie go "wejzme" bo lubie post apo,a i Stalker tez mi podszedl kiedys Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 No tak spoko po recce Nrgeeka, w sensie gameplay wygląda bardzo ok. Chyba jutro sobie pojade po swój egz. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 46 minut temu, Wiolku napisał: @Bansai to jest ten Stalker nextgen feeling czy nie? Duża swoboda? Chyba czeba jakieś L4 zaaplikować xd Poki co bujam sie po pierwszej bardziej otwartej strefie i na pewno nie ma takiej kompletnej swobody jak w Stalkerze ale mozna sie poszwedac troche i zapchac nos w miejsca gdzie gra nas w ogole nie potrzebuje zeby opowiedziec swoja historie. Moj poczatek przygody byl piekny, "idz tutaj" to ja ide w druga strone oczywiscie, zjebalem sie do bagna, ujebalem wszystkie swoje bronie i teraz mi sie zacinaja non stop, piekne. xddddd Ziomki spartanie sa zajebisci, myslalem ze to beda jakies randomy do odstrzalu ale poki co kazdy ma jakies swoje cechy charakterystyczne ktorymi sie wyroznia, Duke jak na razie chyba moj ulubieniec, swietne teksty sadzi. xd Sama gra to "stare" dobre Metro, tylko ze jeszcze lepsze. Najwieksza roznica wzgledem poprzednich czesci, oprocz bardziej otwartych srodowisk i jeszcze lepszej grafy to gunplay, tym razem mamy mniej amunicji, ale jak sadzisz z kalacha, to sadzisz z KALACHA, jedna seria i sayonara, podobnie z mutantami, jedna czy dwie kule w leb i elo, mocno podszlifowali ten aspekt. Loadingi nie sa zle, wstepny ekran wczytywania jak sie otwarta strefa ladowala trwal chyba 1:30, a jak sobie quick loady robie to jakies 10-15 sekund maks, nie wiem skad sie pojawialy te teksty o 4 minutach. Czy mowilem juz jak ta gra ZAJEBISCIE WYGLADA? 4 3 Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 Ale to musiałoby wyglądać z włączonymi teksturami Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 No te napchane miejscowki w detale robią spore wrażenie. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 Nie no na koxie to biednie wygląda - niektórzy mieli rację, że nie powinno się grać na konsolach Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 Trzeba chyba będzie sprzedać bestie i kupić RTX2080 bo słabituko to wygląda. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 14 lutego 2019 Opublikowano 14 lutego 2019 Zostawilem w lombardzie koksa za symboliczną stówkie. Jade po rtxy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi