Bansai 11 198 Opublikowano 15 lutego 2019 Opublikowano 15 lutego 2019 20 minut temu, Banan91PL napisał: Spadki do 20 na xox i pspro no niezłe ... W prologu chyba 2 mialem takie i tyle. O dziwo odkad gra wskoczyla na otwarte strefy chodzi bezproblemowo. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Tak samo w prologu nawet mój głośniejszy koks potrafił wejść na wysokie obroty. Obecnie od 3 h biegam po pół otwartej lokacji i konsola jest cichutko a spadków nie widziałem. 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Nie wiem czy ktoś już pisał, ale ruski dubbing pobiera się w opcjach gry. Nie trzeba zmieniać regionu jak Bansai. 1 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 (edytowane) 4 godziny temu, MAJOCHEY_PL napisał: Prwnie celowanie nie jest takie, jak w call of duty... Dałem czułość na max, całkiem wyłączyłem asystę i jest ok. Ale jeśli ktoś szuka w tej grze responsywnosci jak w Rainbow Six, to raczej nie znajdzie. E: Gra zawiesiła się już trzy razy. Karny siusiak za to trzymanie X żeby wejść/otworzyć/ zrobić cokolwiek. Ech ci Ukraińcy Edytowane 16 lutego 2019 przez chris85 Cytuj
Gość Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 7 godzin temu, MAJOCHEY_PL napisał: Pewnie celowanie nie jest takie, jak w każdym shooterze bez laga... FTFY Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 7 godzin temu, chris85 napisał: Nie wiem czy ktoś już pisał, ale ruski dubbing pobiera się w opcjach gry. Nie trzeba zmieniać regionu jak Bansai. to cos w patchu musieli dodac bo ja takiej opcji nie mialem a szukalem wzdluz i wszerz Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Trzeba zmienić region. Dopiero wtedy ściągnął patcha w którym był język rosyjski. Cytuj
cithall 107 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Nie trzeba zmieniać regionu. W opcjach w menu głównym można ściągnąć język osobno. Ja tak to właśnie zrobiłem. Cytuj
Boomcio 4 062 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 34 minuty temu, messer88 napisał: Zacinające się bronie Tak, ale sporo komponentu schodzi na czyszczenie. To nie rdr2, gdzie olej dolara kosztował, tu ruble i hrywny. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 (edytowane) Można w opcjach potwierdzam. Gierka świetna mi mocno podpasowała. Świeżo skończyłem ponownie metro 2033 i tutaj to nadal stare dobre metro ale na większych mapach. Jeżeli mogę się do czegokolwiek przyczepić to na razie tylko do skradania. Nadal im ten aspekt nie wychodzi jest strasznie koślawy. Przydałaby się chociażby opcja wychylenia zza osłony. Czasem trudno stwierdzić czy wróg patrzy w twoją stronę. W tunelach mieli latarki na głowie i to ułatwiało skradanie. Na otwartej przestrzeni muszę nasłuchiwać a czasem to nie wystarczy i wychodzę prosto przed lufę. Grafika czasem genialna czasem gorzej ale ogólnie ładna gra że świetnym dźwiękiem otoczenia czy broni. Klimacik jest i lokacje bardzo ciekawe. Duża szczegółowość detali na plus. Fabularnie może nawet zaciekawić ale postać młynarza w(pipi)ia. W sumie reszta spoko fajnie jak czasem skradam się np w obozie bandytów i mogę posłuchać ciekawych dialogów. Niektóre zdradzają jakąś skrytkę (tak znalazłem wykrywacz metalu do mojego stroju) a inne są zabawne. Na razie gra wygląda na takie mocne 8+/10. Więcej napiszę jak skończę. Edytowane 16 lutego 2019 przez blantman 1 Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Gry z serii metro ograłem po raz i wielkim fanem nie jestem ale tutaj gra mi super podeszła , lekko otwarte tereny a do tego świat na tyle fajnie zbudowany i dający profity że chce się wszystko zwiedzać . Gram na poziomie normalnym i amunicja nawet tutaj jest na wagę złota , miałem kilka momentów gdzie poniosło mnie i podczas strzelaniny wyczerpałem cały zapas amunicji i trzeba było uciekać . Będę musiał jeszcze zainstalować Rosyjskie głosy bo po angielsku jest no średnio , pamiętam niesamowicie klimatyczny lektor Stalker-a Takie cudeńko tutaj też by mi pasowało idealnie. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 1 godzinę temu, MAJOCHEY_PL napisał: Tak, ale sporo komponentu schodzi na czyszczenie to prawda ale sporo tego można znaleźć zwiedzając mapkę. Ja przy pierwszym postoju od razu poszedłem w innym kierunku niż wymagany i było ciężko, no to sobie dokładnie pozwiedzałem i gra się elegancko mając jakieś tam zasoby w zapasie. Ciekawe czy duża jest różnica w ilości znajdowanych śmieci pomiędzy poziomami trudności. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 (edytowane) (pipi)a lokacja Spoiler terminal na końcu pierwszej mapy ale się napocilem tam. Najlepsze że misja kazała mi iść gdzie indziej ale ja z ciekawości tam polazałem. Fajnie że gra się dostosowała bo Spoiler to była druga część questu jak się okazało . Przez radio wpierw dostałem o(pipi) od wiadomego pana a potem jak skumali się co zrobiłem fajny dialog się wywiązał na radiu. To duży plus że w sumie nie trzeba wracać i gadać z ludźmi w "bazie" a można latać po mapie i wtedy przez radio będziemy mieć komunikaty co mamy robić lub co zrobiliśmy. Proste a jak uprzyjemnią grę bo nienawidzę po każdym queście w grach wracać do quest givera jak np w RDR 2 czy AC odyssey. Swoją drogą podpowiem jedną za(pipi)iście ważna rzecz w Spoiler tym terminalu. Zanim pociągnięcie za dźwignie na końcu rozejrzyjcie się poczytajcie ściany i zróbcie coś przed tą dźwignia. WARTO! Edytowane 16 lutego 2019 przez blantman Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Pro tip: Na pierwszej mapie jest do zdobycia upgrade ktory pozwoli wam nosic 2x wiecej amunicji, polecam serdecznie go znalezc Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Ale chowaj takie rzeczy w spoiler blanti kur.wa. Cytuj
Boomcio 4 062 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 3 minuty temu, Bansai napisał: Pro tip: Na pierwszej mapie jest do zdobycia upgrade ktory pozwoli wam nosic 2x wiecej amunicji, polecam serdecznie go znalezc Już mi pociąg odjechał skarbie. Następnym razem może. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 41 minut temu, suteq napisał: Ale chowaj takie rzeczy w spoiler blanti kur.wa. Przepraszam nie wiedziałem że to coś złego:( nie spoilerów nic Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Ile się ściąga dodatkowych GB w wersji płytowej? I takie pytanko jeszcze. Są jakieś notatji, dokumenty do czytania w grze? Uwielbiam takie smaczki. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Dotarłem do Wołgi i jestem tuż przed pierwszym wejściem do łódki - nareszcie gra się rozkręciła, bo do tej prory tak średnio było, żeby nie powiedzieć NUDNO. Rwane to strasznie, smętne, jak najnowszy Wolfenstein, co chwila scenka, loading (koszmarnie długi), plus te przedefiniowane interakcje z prompterami (jakby nie można było normalnie się położyć i przeczołgać, albo przejść bokiem samemu). Fabularnie interesująco, graficznie zayebiście, dźwiękowo również, ale boli brak wychylania się zza osłony, no i ten stealth wciąż upośledzony. Teraz bawię się lepiej, bo w końcu więcej miejsca do eksploracji, ale na chwilę obecną wolę starsze odsłony. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Skonczone. Swietne zwienczenie historii oraz pozostawiona furtka na ewentualne sequele ktore moga pojsc w przerozne kierunki. Gierka cudowna, do samego konca udalo im sie zachowac sensowny balans miedzy swobodnym lataniem a bardziej liniowymi segmentami a la M2033/LL. Jako fan serii jestem ukontentowany. Na pewno bedzie to czesc do ktorej bede co jakis czas wracal, podobnie zreszta jak z poprzednimi odslonami. 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Ja pierdziele, ja dopiero kupiłem a ten już skończył. Szanuje. Cytuj
Boomcio 4 062 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 40 minut temu, GSPdibbler napisał: Są jakieś notatji, dokumenty do czytania w grze? Spoiler Fragmenty dzienników i inne, taśmy do odsłuchania. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 Teraz, MAJOCHEY_PL napisał: Ukryj zawartość Fragmenty dzienników i inne, taśmy do odsłuchania. Dzięki, o to mi chodziło. Brakowało mi tego w poprzednich częściach. 1 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 16 lutego 2019 Opublikowano 16 lutego 2019 5 minut temu, GSPdibbler napisał: Dzięki, o to mi chodziło. Brakowało mi tego w poprzednich częściach. To dziwne, bo obie poprzednie czesci mialy dzienniki do znalezenia i odczytania. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi