Skocz do zawartości

Ori and the Will of the Wisps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minutes ago, l33t said:

Przeszedłem na Decku pierwszą część i bawiłem się nieustannie bardzo dobrze (poza upierdliwym czasem backtrackingiem - wynikającym być może jednak z mojego nieogaru). I szczerze mówiąc, nie wiem, czy siedząc na kanapie przed wielkim TV miałbym wciąż tyle funu. Dla mnie kwintesencją zabawy w Ori było wzięcie handhelda w łapy na te pół godziny-godzinkę. Wg mnie 'jedynka' wizualnie sprawdzała się nawet na takim sobie przecież ekranie LCD Steam Decka (mam na myśli wszystkie te piękne efekty cząsteczkowe i festiwal kolorów w grze).

Dlatego nie mam obiekcji po tym co napisałeś, aby grać dalej w ten sposób. Jasne, chciałem to odpalić na OLED-zie, ale masochistą akurat nie jestem.

Na promocjach to kosztuje grosze, a jednak mam te 77 cali oled i chciałbym zobaczyć. Też mam Steamdecka LCD i dlatego jednak nie chciałem akurat tam kupować tego Oriego. Zobaczymy, nie mam ciśnienia. Chciałem przejść, ale serio wygląda to koszmarnie. 

A co do Blind Forest to nie mogłem przeżyć tego systemu zapisów. Szkoda mi było orbów na save state, zwłaszcza, że nie wiedziałem czy za chwilę będzie taki zwykły, co będzie dalej, czy w ogóle mi się opłaca. No i potem cofało mnie 20 min na przykład. Dobrze, że to zmienili

• Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

@l33t Akurat wczoraj skończyłem gierkę na Switchu i poza okazjonalnymi przycinkami na ułamek sekundy, związanymi z ładowaniem się kawałka levelu, to nie mam żadnych zarzutów technicznych, gra prezentuję się wspaniale i działa płynniutko, w ogóle nie miałem wyżej opisanych przypadłości, a wzrok mam dobry i na babole wizualne jestem uczulony. Jedyne artefakty spotkałem w niektórych przerywnikach, ale nie było to nic, co by mnie zniesmaczyło. Mówimy oczywiście o trybie przenośnym, na TV wyglądało to kiepsko.

Także ode mnie głos zachęcający do ogrania Oriego na Switchuniu OLED, tym bardziej biorąc pod uwagę to, co napisałeś. Zresztą na eshopie są chyba demka obu części do pobrania, więc nie ma co tu dużo rozkminiać, tylko sobie sprawdzić.

Edytowane przez kotlet_schabowy
  • This 1