Hum 3 699 Opublikowano 18 września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 września 2020 Oprawa muzyczna i klimat niosą tę gierkę. Fajnie, że tak szybko się uwinęli z portem na Switcha. No i ponownie piękna wersja kolekcjonerska. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 19 września 2020 Udostępnij Opublikowano 19 września 2020 "Oprawa muzyczna i klimat" to mogą nieść jakieś Thomas Was Alone, jednak Ori to także niesamowicie wizualny spektakl i przepiękna gra. Także na Switchu, ale z racji kompresji różnych rzeczy często wygląda... dziwnie na dużym ekranie. Oczywiście twórcy musieli kierować się przekonaniem, że w przypadku wersji na Switcha najważniejszym aspektem jest przenośność, i pewnie sporo zboków nawet w Ori będzie grać przenośnie. Grunt, że gra działa płynnie i fajnie w każdym przypadku. Chociaż czy jest jakaś lepiej dopracowana niż wersja X-owa? No nie wygląda, bo mi się już raz posypała. Niewiele gier na Switchu mi się normalnie zcrashowało w ciągu rozgrywki, ale tutaj na szczęście autosave jest dość częsty. Zarąbiste jest to, jakie ta gra daje emocje z platformowania, prawie cały czas mam wrażenie, że robię coś dramatycznego, że o włos udało mi się wykończyć akcję, która wymaga małpiego refleksu i pomyślunku, no kurde pewnie ja pierwszy na to wpadłem, że tam można tak wskoczyć. No ale oczywiście tak trudne to naprawdę nie jest, w końcu nawet mi się to udaje, najwyżej w ciągu kilku powtórzeń. Oczywiście jest tu nadal milion razy więcej techniki, niż w grach AAA, gdzie trzymasz gałkę do przodu i X, a gra ci robi z tego film że skaczesz po spadającym pociągu itd., wow, ale jesteś świetny. Ori to jednak jest granko. Poziom trudności jest na razie w sam raz, powiedzmy, po tej łatwiejszej stronie platformowania - nie miałem żadnego momentu rzucania przekleństw jak w jedynce. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 Kolejny dzień, kolejny crash, tym razem przy powrocie z uśpienia konsoli. WIERNY PORT Z XBOXA Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 20 września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 września 2020 Może niedługo będą WIERNE PACZE Z XBOXA. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 września 2020 No dobra, pośmiałem, ale szczerze to rzygam już tymi crashami, nie jestem pececiarzem ogólnie, nie wiem kiedy ostatnio grałem w grę, która tyle razy mi się zawiesiła... dawno temu. Pierwsza ucieczka - na koniec zamiast scenki crash. Fast travel - zacinka. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Świetny materiał o powstawaniu gry. Tak, tym razem Digital Foundry ma głównie wiele danych prosto "od kuchni" jak osiągnięto Will of the Wisps w takiej formie - sporo fascynujących rzeczy nie tylko o porcie na Switcha, ale przede wszystkim samym tworzeniu gry. Cała gra na naszym ekranie rozłożona na warstwy i pierwiastki pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 11 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 11 listopada 2020 (edytowane) Boże co to jest za gra. Nie będę pisał o grafice, ponieważ już kiła razy o tym wspomniałem, ale sam gameplay jeszcze lepszy niż w świetnej pierwszej części. Aaaaa i te przejścia z filmików do gameplayu, no za uj nie wiadomo kiedy Jakoś nie wiem czemu, ale kojarzy mi się to czasami z Heart od Darkness (te przejścia, te odjazdy i zoomy kamery). No jakby to powiedzieć, dla mnie to po SM64 najlepszy lunch title ever. Edytowane 11 listopada 2020 przez balon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 16 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) no czesc no i chooy...skonczylem pierwsza czesc. A mowie zobacze sobie na chwilke jak wyglada dwojka no i domyslacie sie jak to skonczylo. Troche jestem zly na siebie bo bede musial ja przejsc Szczena na podlodze. Jak to sie rusza i wyglada (chyba najlepszy HDR). Doslownie bajka za szyba telewizora. Starszny mam fun. Duzo bardziej podona mi sie walka a sama dwojka na pierwszy rzut wydaje sie jeszcze bardzie wykorwista jak jedynka. Edytowane 19 listopada 2020 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 16 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2020 tak, jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 16 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 listopada 2020 Ciężko w to uwierzyć, ale tak jest lepsza, większa, dłuższa i ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 17 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 Prawie 3 miliony graczy Gratulacje dla twórców Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 (edytowane) 19 godzin temu, ASX napisał: Gratulacje dla twórców Troszke sie zaskoczylem na plus ze tak wielu polakow bralo udzial w tworzeniu gry (pisze o pierwszej czesci). Pogralem dluzej i gra wydaje sie ze dwa razy dluzsza. No w dwojce podoba mi sie wszystko, linka, walki z bossami oraz te na specjalnych arenach gdzie zdobywamy dodatkowy slot do umiejetnosc i wyscigi. Pojawily sie questy. O grafice i muzyce napisac ze mistrzostwo swiata to nie napisac nic. A ja glupi chcialem to na telefonie ogrywac xD Edytowane 18 listopada 2020 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Mi się jedynie side quest nie podobały, bez sensu i nie wiem, czułem ze wrzucili je na sile żeby było coś więcej do roboty, jedynka jest bardziej skondensowana i chyba te ucieczki robiły mnie bardziej w jedynce Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 11 godzin temu, kubson napisał: jedynka jest bardziej skondensowana i chyba te ucieczki robiły mnie bardziej w jedynce O to, jedynka zrobiła na mnie nieco większe wrażenie, bo jednak był ten efekt nowości. Dwóka dopieszczona, ale boli mnie, że system ręcznego zapisywania postępów w grze, połączony przez to z zarządzaniem zasobami, został zastąpiony przez zwykły auto-save. Samych umiejętności też była masa, a korzystałem i tak tylko z miecza i odbić. Co by jednak nie mówić, czekam mocno na sequel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 526 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 11 godzin temu, kubson napisał: Mi się jedynie side quest nie podobały, bez sensu i nie wiem, czułem ze wrzucili je na sile żeby było coś więcej do roboty, jedynka jest bardziej skondensowana i chyba te ucieczki robiły mnie bardziej w jedynce Oj, mi te side questy mega siadły i robiłem je z przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 23 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 23 listopada 2020 Skończone. Ogralem jedna po drugiej a ciągle mi mało Przepysznie się grało. Jest tu jakiś wariacik z calakiem ? Chodzi mi po głowie spróbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Ale ta gra jest śliczna. I jak się rusza wszystko w 120 klateczkach. Gameplayowo po godzince też mi się bardziej podoba od jedynki, szykuje się wspaniała zabawa z tym tytułem. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 Tak sobie gram i jak dla mnie to jedynka przy tym to jest takie 7/10, to co tutaj zrobili to jest nie do wiary. Chyba trzeba będzie kupić pudełeczko bo aż głupio w to grać za 4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 526 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 To jest najlepsze w Orim: Grasz w 1 i myślisz sobie, że już nic lepszego nie da się zrobić. Po czym zaczynasz grać w 2 i dociera do Ciebie w jak wielkim błędzie byłeś xD Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 Podobają mi się questy, jak i inaczej zrobione umiejętności. Bliżej tej dwójce do Hollow Knighta niż do 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 U mnie tydzien przerwy na cos innego i jade z Hardem . No i warto zrobic wszystkie questy jak ktos chce wyciagnac 100% z mapek. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 Pajonk Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 Okropny boss. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 26 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2020 Zacząłem Will of Wisps ale zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej sobie odświeżyć Blind Forest w wersji DE. Przeszedłem tylko standardową wersję. Polecacie? Czuje że nie będę chciał wrócić do poprzednika po ograniu dwójki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi