Skocz do zawartości

Dragon Ball Fighter Z

oFi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli Akira stworzył te nowe formy Goku czy też złotego Frezzera to jednak nie ma się co podniecać.

Tez tak uważam i w żadnym wypadku ja się nie podniecam. Fanowskie wersje przemian i nowych postaci po stokroć lepsze.

Gram od 11 i przyznam, że miałem trochę inne oczekiwania.

Prośba o jakieś wrażenia z gry.
Opublikowano

Ja dziś pograłem trochę dłużej i babciu... to jest za(pipi)iste!

Na początku mi było bardzo trudno się połapać, bo jesteśmy wrzuceni na głęboką wodę i bez możliwości żadnego treningu a nawet sprawdzenia command listy trafiamy na sieciową arenę.

System walki jest bardzo podobny do tego z Marvel vs Capcom, tzn mamy asysty, zmiany postaci, x-factor, dość uproszczony system inputów.

Online działa bardzo dobrze. Podczas walki jest licznik ile aktualnie mamy klatek laga i zwykle mam od 2 do 4.

Grafika jest niesamowita. Nie ma to jak skończyć rundę destructive finisherem.

BTW, trafiłem na Twiczowego streamera i koleś zaliczył ragequit :) https://www.twitch.tv/videos/175233927?t=42m35s

• Plusik 1
Opublikowano

No gra się fajnie, nawet lepiej niż fajnie, system póki co jest prosty i bardzo online friendly, tzn. że nawet przy słabszym połączeniu nie da się za wiele zepsuć, chociaż słabszych połączeń miałem ledwie 2 na jakieś 30 walk. Tak więc jeżeli chodzi o doznania onlineowe - duży plus.

Jednak dla mnie bijatyka to głównie offline i przez wspomniane wcześniej "inne oczekiwania" miałem na myśli trochę bardziej techniczny i responsywny system, bo takie lubię. Nie do końca podobają mi się automatyczne combosy, zawsze wolę sam je pstrykać. Wolałbym też jakieś cancele, chociażby jump cancele do followupów i do pressingu, air dashe przez to wydają się mało przydatne. Nawet tym "x-factorem" nie można niczego cancelować (taka hybryda bursta używanego tylko w neutralu i x-factora). No ale może jeszcze jakaś mechanika dojdzie, typu roman cancel i może dadzą możliwość wyłączenia auto combosów.

Liczyłem też na double airdashe lub jump-cancelowalne airdashe, w bajce wszyscy latali więc nikt nie powinien mieć z tym problemu.

Na plus systemu na pewno asysty, głównie to, że można wzywać 2 jednocześnie. Chociaż jeszcze nie rozgryzłem, czemu czasem pstrykając lekko asystę do pomocy zmienia mi postać i to głównie w ofensywie;f.

Jeżeli ktoś będzie jutro grać to polecam używanie asyst podczas pressingu, ludzie póki co strasznie tego nie ogarniają, z tych 30 walk może 4 osoby były takie, po których widać było jakieś ogranie i używanie asyst w defensywie i ofensywie.

Opublikowano

Co tu komentować? Fajnei, że chce im się robić nowe story, a nie klepać znowu fabułę Zetki. Mam tylko nadzieje, że saiyanie nie są przegięci i postacie są wyważone.

Opublikowano

Dla mnie idealnie by bylo jakby zrobili tradycyjne story plus wlasnie takie cos w stylu "What if", ale pierwsza czesc raczej będzie testowa.

Jak sie przyjmie to moze w kontynuacjach bedzie wiecej zawartosci singlowej/postaci/aren itd.

Opublikowano

Tu nie chodzi o Ark Sys tylko ostatnią średnią formę online serwerów od sony na premierę bijatyk.

Street fighter V premiera - serwery umarły pierwszego dnia

Mortal Kombat IX oraz X - to samo.

Just saying  :dunno:

Opublikowano

Daigo i Nuki w pokazowym starciu na TGS. Ta dwójka to jedna z najpiekniejszych rywalizacji w historii FGC. Tłukli się od czasów Vampire Hunterby żeby w końcu połączyć siły i po dziesięciu latach kopania się po dupach zwyciężyć w turnieju 3s na SBO. Potem ich drogi się rozdzieliły. Nuki zatrzymał się w XX wieku, natomiast Daigo sprzedał miejsce na swojej koszulce MadCatzowi.

• Plusik 3
Opublikowano

W pierwszym filmiku Krillin jak niszczy :obama: Daje to do zrozumienia, że drugoplanowce z anime nie będą w grze poszkodowane względem top tierów, co tylko cieszy. Ależ ten dragon jest banderasowy, day one jak hajsy się zgodzą

Opublikowano

W pierwszym filmiku Krillin jak niszczy :obama: Daje to do zrozumienia, że drugoplanowce z anime nie będą w grze poszkodowane względem top tierów, co tylko cieszy. Ależ ten dragon jest banderasowy, day one jak hajsy się zgodzą

Cieszy mnie to, mam przesyt saiyanami, team na start pewnie Krillin, Tien i Piccolo.

Opublikowano

U mnie pierwsze skrzypce będzie grał Beerus (niech go w końcu pokażą :D), za nim zapewne Goku Blue (byłby zwykły, gdyby nie ten nieszczęsny ssj3), a trzecia postać to się zobaczy (może Gohan ssj2).

Tak w ogóle to z tego turnieju powyżej zobaczcie sobie Match #23 - 3:04:45 (Mefistopheles Vs Miles Man) jakie piekne rzeczy się tam dzieją. No i finał oczywiście.