Opublikowano 11 sierpnia 20177 l Hmmm... nie wiem po co, bo pamiętam, że akurat pierwsze TEW było dość wymagające na tym defaultowym poziomie trudności. Zero prowadzenia za rączkę i chyba 90 zgonów za pierwszym przejściem. Że nie wspomnę o AKUMU - tutaj niech się wyżywają, a normalne przejście niech zostawią po staremu.
Opublikowano 11 sierpnia 20177 l No dokładnie nie ma co żyłować poziomu na normalku,to tylko zmniejszy grono potencjalnych odbiorców . Kto będzie chciał to wymasteruje włącznie z akumu a każuale niech się fajnie bawią na normalku .
Opublikowano 14 sierpnia 20177 l Wiadomo cos juz moze odnosnie pl na konsolach? Bedzie, czy oleja jak przy pierwszej czesci?
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Trzeba bedzie wrocic do 1 i wbic calaka, dla ukoronowania dziela, zanim zaczne 2ke.
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l super to wyglada. jedynka wyglądało srednio ok. tu juz czuć current gena. jeszcze jak ogarną framerate i bugi... a zresztą whateva. dla dobra ulubionego gatunku znów będzie day 1
Opublikowano 28 sierpnia 20177 l Trochę żałuję sprzedaży jedynki. Nie była to gra wybitna, ale wspominam naprawdę nieźle. Może trzeba będzie zakupić znowu? Dwójkę też bardzo chętnie ogram.
Opublikowano 29 sierpnia 20177 l Na razie pokazują jakieś współczesne osiedla, mało klimatyczne są. Chciałoby się zamki, jakieś wielkie i stare rezydencje.
Opublikowano 2 września 20177 l Wrazenia z dema: http://www.eurogamer.pl/articles/2017-09-01-swoboda-i-mroczna-atmosfera-w-the-evil-within-2-juz-gralismy
Opublikowano 2 września 20177 l Są gry, co do których mam wątpliwości i potrzebuję kilku materiałów video, wrażeń, opinii, recenzji, by podjąć decyzję o terminie kupna (bo prędzej czy później zawsze kupię coś, co mnie interesuje). Są też pewniaki, w stosunku do których potrzebna mi tylko informacja, że wychodzą i kiedy - The Evil Within 2 należy do tych drugich - po pierwszej części biorę w ciemno i nie potrzebuję żadnych spoilerowych filmików czy wrażeń :)
Opublikowano 2 września 20177 l Mam podobnie, ale najbardziej sie obawiam, ze bedzie to zabugowane. Bethesda zawsze obija sie z patchami.
Opublikowano 2 września 20177 l Błędy w dzisiejszych grach są nieuniknione. Strach przed nimi nie powstrzyma mnie jednak przed doświadczaniem innego rodzaju strachu :)
Opublikowano 2 września 20177 l Tych pobocznych misji i troche bardziej otwartych terenow to jednak troche sie boje. Mam nadzieje, ze tempo gry nie zostanie przez to popsute.
Opublikowano 2 września 20177 l Autor Tez oczekiwalem liniowosci bo przypadla mi do gustu w jedynce bardzo taka forma, ale jesli odpowiednio wywaza te otwarte tereny i zrobia takie bardziej rozbudowane odpowiedniki np. poczatkowej wioski z jedynki (gdzie eksploracja chatek i zbrojenie sie bylo niesamowite) to moze byc ok. Poboczne misje to dla mnie abstrakcja w takiej grzem ale moze zaimplementuja je w akceptowalny sposob, zobaczymy. Oby tylko tworcy nie przesadzili z voice actingiem bohatera bo jednak milczacy / oszczedny w slowach bohater w survival horrorach to wspaniala rzecz. Potworki po gameplayach tez mi sie podobaja, calkiem creepy.
Opublikowano 5 września 20177 l Jak na moje to protagonista zdecydowanie za dużo gada do siebie. Jego ciągłe komentarze psują immersję i, nie przymierzając, przypominają śmiechy z taśmy puszczane z offu w (pipi)owych komedyjkach w TV. :/ Jeśli już musi sobie ponawijać, to niech od tego są cut-scenki. Pomysł z sidequestami również średnio do mnie przemawia, no ale może akurat zrobią to dobrze. Martwi mnie też, że na tych gameplayach pokazują w zasadzie tylko łażenie po mieścinie, ewentualnie jakichś domiszczach - jedynka oferowała zapadające w pamięć, bardzo zróżnicowane miejscówki, choć z drugiej strony od pewnego momentu robił się tam z tego niezły miszmasz stylistyczno-narracyjny. Biorąc to wszystko pod uwagę, coraz bardziej waham się, czy brać gierkę day-one, tym bardziej, ze w październiku jest cała masa innych, interesujących mnie premier. Edytowane 5 września 20177 l przez Frantik
Opublikowano 5 września 20177 l Resident evil 6 nauczył mnie ze kupowanie preordera w ciemno to średni pomysł. Poczeka się na pierwsze ręcki i zobaczymy. Jak będzie poziom jedynki to biorę w ciemno.
Opublikowano 6 września 20177 l Autor Martwi mnie też, że na tych gameplayach pokazują w zasadzie tylko łażenie po mieścinie, ewentualnie jakichś domiszczach - jedynka oferowała zapadające w pamięć, bardzo zróżnicowane miejscówki, choć z drugiej strony od pewnego momentu robił się tam z tego niezły miszmasz stylistyczno-narracyjny. Spokojnie, o to nie ma sie co martwic IMO, cala fabula i miejsce akcji wciaz jest oparte o znane z jedynki STEM, takze nie ma powodow by bac sie ze lokacje beda monotematyczne jak chocby w TLOU (oczywiscie w wypadku tej gry nie byla to wada). Na pewno jakies poryte, kreatywne miejscowki sie pojawia, podobnie licze ze design przeciwnikow a szczegolnie bossow bedzie odpowiednio niepokojacy, pod tym wzgledem te urywki dema napawaja optymizmem.
Opublikowano 6 września 20177 l Resident evil 6 nauczył mnie ze kupowanie preordera w ciemno to średni pomysł. Poczeka się na pierwsze ręcki i zobaczymy. Jak będzie poziom jedynki to biorę w ciemno. Nie mam nic do napisania do gry ale sparafrazuje Twoj komentarz: "nie kupuje gier w ciemno. Poczytam recki i jak bedzie dobra to biore w ciemno" l o l
Opublikowano 21 września 20177 l Info odnosnie dlugosci gry bez wykonywania misji pobocznych, wielkosc gry, poziomu trudnosci itp https://geekculture.co/tgs-2017-the-evil-within-2-hands-on-studio-tour/
Opublikowano 28 września 20177 l Nie ogladam, wytrzymam te 2 tygodnie :d Cieszy info, ze konsole nie zostana tym razem olane i beda posiadac polskie napisy.