Skocz do zawartości

The Evil Within 2

c0ŕ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm... nie wiem po co, bo pamiętam, że akurat pierwsze TEW było dość wymagające na tym defaultowym poziomie trudności. Zero prowadzenia za rączkę i chyba 90 zgonów za pierwszym przejściem. Że nie wspomnę o AKUMU - tutaj niech się wyżywają, a normalne przejście niech zostawią po staremu.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

super to wyglada. jedynka wyglądało srednio ok. tu juz czuć current gena. jeszcze jak ogarną framerate i bugi... a zresztą whateva. dla dobra ulubionego gatunku znów będzie day 1 :fsg:

• Plusik 1
Opublikowano

Trochę żałuję sprzedaży jedynki. Nie była to gra wybitna, ale wspominam naprawdę nieźle. Może trzeba będzie zakupić znowu? Dwójkę też bardzo chętnie ogram.

Opublikowano

Są gry, co do których mam wątpliwości i potrzebuję kilku materiałów video, wrażeń, opinii, recenzji, by podjąć decyzję o terminie kupna (bo prędzej czy później zawsze kupię coś, co mnie interesuje). Są też pewniaki, w stosunku do których potrzebna mi tylko informacja, że wychodzą i kiedy - The Evil Within 2 należy do tych drugich - po pierwszej części biorę w ciemno i nie potrzebuję żadnych spoilerowych filmików czy wrażeń :)

Opublikowano

Tez oczekiwalem liniowosci bo przypadla mi do gustu w jedynce bardzo taka forma, ale jesli odpowiednio wywaza te otwarte tereny i zrobia takie bardziej rozbudowane odpowiedniki np. poczatkowej wioski z jedynki (gdzie eksploracja chatek i zbrojenie sie bylo niesamowite) to moze byc ok. Poboczne misje to dla mnie abstrakcja w takiej grzem ale moze zaimplementuja je w akceptowalny sposob, zobaczymy.

Oby tylko tworcy nie przesadzili z voice actingiem bohatera bo jednak milczacy / oszczedny w slowach bohater w survival horrorach to wspaniala rzecz. Potworki po gameplayach tez mi sie podobaja, calkiem creepy.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jak na moje to protagonista zdecydowanie za dużo gada do siebie. Jego ciągłe komentarze psują immersję i, nie przymierzając, przypominają śmiechy z taśmy puszczane z offu w (pipi)owych komedyjkach w TV. :/ Jeśli już musi sobie ponawijać, to niech od tego są cut-scenki. Pomysł z sidequestami również średnio do mnie przemawia, no ale może akurat zrobią to dobrze. Martwi mnie też, że na tych gameplayach pokazują w zasadzie tylko łażenie po mieścinie, ewentualnie jakichś domiszczach - jedynka oferowała zapadające w pamięć, bardzo zróżnicowane miejscówki, choć z drugiej strony od pewnego momentu robił się tam z tego niezły miszmasz stylistyczno-narracyjny.

Biorąc to wszystko pod uwagę, coraz bardziej waham się, czy brać gierkę day-one, tym bardziej, ze w październiku jest cała masa innych, interesujących mnie premier.

Edytowane przez Frantik
Opublikowano

Resident evil 6 nauczył mnie ze kupowanie preordera w ciemno to średni pomysł. Poczeka się na pierwsze ręcki i zobaczymy. Jak będzie poziom jedynki to biorę w ciemno.

Opublikowano

Martwi mnie też, że na tych gameplayach pokazują w zasadzie tylko łażenie po mieścinie, ewentualnie jakichś domiszczach - jedynka oferowała zapadające w pamięć, bardzo zróżnicowane miejscówki, choć z drugiej strony od pewnego momentu robił się tam z tego niezły miszmasz stylistyczno-narracyjny.

Spokojnie, o to nie ma sie co martwic IMO, cala fabula i miejsce akcji wciaz jest oparte o znane z jedynki STEM, takze nie ma powodow by bac sie ze lokacje beda monotematyczne jak chocby w TLOU (oczywiscie w wypadku tej gry nie byla to wada). Na pewno jakies poryte, kreatywne miejscowki sie pojawia, podobnie licze ze design przeciwnikow a szczegolnie bossow bedzie odpowiednio niepokojacy, pod tym wzgledem te urywki dema napawaja optymizmem.

Opublikowano

Resident evil 6 nauczył mnie ze kupowanie preordera w ciemno to średni pomysł. Poczeka się na pierwsze ręcki i zobaczymy. Jak będzie poziom jedynki to biorę w ciemno.

Nie mam nic do napisania do gry ale sparafrazuje Twoj komentarz: "nie kupuje gier w ciemno. Poczytam recki i jak bedzie dobra to biore w ciemno" l o l

• 2 tygodnie później...