Skocz do zawartości

The Evil Within 2

c0ŕ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zrobie może prawilnie jak to ja, najpierw dwójke ogram, a później jedynke :teehee:

Chce mi się coś nowego kupić, poczekam na recki jak będą dobre to pojade do sklepu.

:facepalmz:

Opublikowano

Spoko B, to przecież Fanek - czego się spodziewałeś? :)

Muszę z nim kiedyś na party pogadać, bo słyszałem od paru osób, że chłopak ma niezłe jazdy :)

W każdym razie apeluję po raz ostatni - najpierw jedynka, a później dwójka!!!

• Plusik 1
Opublikowano

A jak się już jedynkę skończy, to i naprawdę warto po dwa fabularne DLC siegnąć. :) Długie nie są, a i kilka rzeczy robią moim zdaniem lepiej i ciekawiej niż podstawka + rozwijają historię.

Opublikowano

Spokojnie bo zaraz się zapienisz, wdech wydech - wdech wydech

Człowiek pyta spokojnie o gierke, a na siłę mu wciskają masz zagrać w jedynkę i chuy :lol:
Chłopie ile ty masz lat, it's just a game troche dystansu, nawet nie wiem czy będę w to w ogóle grał.

btw. ktoś dorwał gre wcześniej, ponoć na być patch day1, na razie nie pobrało, na PS4 Pro gra działa w 1080p 30fps.
Na pudełku nie ma oznaczenia PRO ENHANCED

d1nbeuW.jpg
hIXvHtm.jpg

Opublikowano (edytowane)

To jest misz masz wszystkiego, co dobre( RE4, TLoU(mechanika, gore) + Silent Hill(dziwne odpały/wizje).

Napiecie jak najbardziej jest obecne poprzez adrenalinę, która jest pompowana do zyl podczas  walk z bossami(lepszych potyczek z szefami w survival horrorach to nie widziałem).

re4 :czesc:

tak wiem to nie typowy s.horror a głównie shooter no ale tew też nie jest rasowo czysty

Edytowane przez nobody
Opublikowano (edytowane)

No imo mocne

edit: c0r no dlatego zapytałem w temacie, a z gameplay z 2-jki które przeglądałem nie widziałem żadnych flaków do tej pory.

Edytowane przez Fanek
Opublikowano (edytowane)

To jak dla ciebie za mocne takie klimaty to co ty robisz w temacie sequela. :rotfl:

Bo nie będzie kucyków w tej części ani zielonej krwi.

Edytowane przez c0r
Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale to tak sobie uswiadomilem chyba jedna z bardziej wyczekiwanych w tym roku przeze mnie gier. Klimat jedynki mi sie podobal mega.

Moze dlatego ze posucha w temacie tego typu gier a SH to trup :/

Opublikowano (edytowane)

Tez czekam i z tej okazji odpalilem sobie wczoraj streama gostka, ktory dostal juz gre od Bethesdy i wygladalo to kiepsciutko. Sporo bugow, gltchy (pewnie sporo bedzie wyeliminowanych day 1 patchem, ale wciaz), nieciekawa eksploracja, uboga pod katem szczegolow lokacja, graficznie tez nie powalalo. No nie wiem ;/ recki dzisiaj beda?

Edytowane przez Kinoji
Opublikowano

Ja tam nie nastawiam sie na grafike w tej grze, wazne zeby nie bylo tych obe.sranych czarnych pasów.

Jak bedzie tak dobrze jak w jedynce plus dorzucą do tego lepsza fabule i  bardziej rowny poziom etapow na przestrzeni calej gry to będzie wystarczająco.

Opublikowano

Nie wiem, wygląda jakoś gorzej od jedynki. Jest tak "czysto", bardziej podobała mi się ta surowa oprawa poprzedniczki.

Jest za ładnie i dużo bardziej przypomina mi The Last of Us niż poprzednia część, a to nie jest plus.

Opublikowano

No mi sie wlasnie glownie podobala jedynka za sprawo tego gore syfu wokol, przypominalo mi troche sh, nie ogladam zwiastunow ale mam nadzieje ze sie nie zawiode, nie po to czekam na dwojke zeby tam bylo wszystko ladnie i czysto. Ma byc poschizowanie i brudno

Opublikowano

Raczej odwrotnie. Czytałem w jakichś wrażeniach przedpremierowych, że z początku dostaniemy kilka liniowych etapów, a dopiero potem wylądujemy w tej półotwartej mieścinie.

W sumie tak kręciłem nosem na te nowinki i zmiany, a koniec końców wczoraj poszedł preorder i czekam jutro na kuriera. :D Jednak wypada wspierać nielicznych przedstawicieli jednego z ulubionych gatunków giereczek.  8) I w sumie od czasu RE7 w styczniu nie grałem w tym roku w nic, co bardziej podnosiłoby mi ciśnienie w sensie lękowym. Nie liczę wakacyjnego replayu SH2.  

Opublikowano

Jaram się i jutro lecę do lokalnego sklepiku. Nie śledziłem zapowiedzi, trailerów i gameplay'ów. Wiem tyle że ma być strasznie i to mi starczy :) No i teraz u przedmówcy przeczytałem o tym otwartym terenie w dalszej części. Takie coś mi pasuje, w sensie że będzie trochę otwartego terenu (jak w Uncharted The Lost Legacy) a nie full sandbox. Tylko korytarzyk oferuje pełnię wysokiej jakości doznań, taka prawda.

Opublikowano

80 na MC

Cytat z najnizszej oceny (70):

The Evil Within 2 doesn't take the rich, psychologically disturbing premise and aesthetics of the first game to their full potential. If anything, it regresses in a few unfortunate ways. But despite its rough edges, this third-person thriller is still strangely enjoyable.