Wredny 9 576 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 38 minut temu, kacprzak1991 napisał: Początek gry ale już psychicznie jestem porobiony;o ale ta gra ma przytłaczający klimat. Te korytarze na początku, obrazy na ścianach, dźwięki... niczym w P.T bałem się obrócić za siebie ;o 45 min za mną a już widziałem kilka pokręconych rzeczy... to będzie dobra gra ale będę musiał ja dawkować bo chyba im starszy jestem tym bardziej na mnie to działa filmy mogę oglądać z ciężkim klimatem i zazwyczaj moja reakcja to ziew ale w grach strasznie szybko łapie imersje i będzie kupsztal w gaciach ;d Z tego wynika, że każdy ma inną wytrzymałość, bo ja niestety tego nie odczułem. W porównaniu z jedynką (która i tak niezbyt straszyła, chyba że brudem i gore) tutaj jest jeszcze bardziej lajtowo, a do tego nie tak brudno i syfiaście - sterylnie wręcz. Co do reszty wypowiedzi to jak najbardziej się zgadzam - filmy też mnie nie robią, ale w grach to my gramy główną rolę, więc siłą rzeczy wczuwka jest mocniejsza. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 no początek w jedynce byl ciężki i świetny, tutaj bardziej casulowo i trudniej mi bylo się wkręcić ale ogólnie juz sie wkrecilem i lece do ratusza :U Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 No muszę przyznać ze po wejściu na pierwszy otwarty teren klimat siadł. Jednakże dla mnie giera wymiata. Narazie 2,5h i wyłączam na sile bo trzeba zająć się czymś innym. Eksploracja miasteczka mega wciąga. Wg zobaczyłem ze mam w pudełku kod na jakiś dodatek, okazało się ze na dodatkwoy staf z tym ze nic mi on teraz nie da bo musiałbym włączyć grę od nowa... słabo Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 Nie no żeby nie było, że narzekam - jak już wspomniałem, TEW2 jest dla mnie grą o klasę lepszą od pierwszej części, absolutnym killerem, kandydatem do GOTY 2017 i natychmiastowym klasykiem gatunku, jednakże... Jedynka prawie wcale nie straszyła, a ta straszy jeszcze mniej - oczywiście to kwestia nastawienia, bo ktoś, kto oczekiwał duchowego następcy Resident Evil 4 nie będzie się miał do czego przyczepić. Zresztą ja też się nie czepiam, bo gierką jestem zachwycony, po prostu twierdzę, że środek jej ciężkości leży gdzie indziej 1 minutę temu, kacprzak1991 napisał: No muszę przyznać ze po wejściu na pierwszy otwarty teren klimat siadł. Jednakże dla mnie giera wymiata. Narazie 2,5h i wyłączam na sile bo trzeba zająć się czymś innym. Eksploracja miasteczka mega wciąga. Wg zobaczyłem ze mam w pudełku kod na jakiś dodatek, okazało się ze na dodatkwoy staf z tym ze nic mi on teraz nie da bo musiałbym włączyć grę od nowa... słabo Będą klimatyczne miejscówki, czy akcje - o to się nie martw. Po prostu to nie poziom Silent Hill, pierwszego Dead Space, czy nawet Resident Evil VII. A jeśli chodzi o dodatki to teraz olej, przydadzą się na start trybu Classic - tam jest apteczka, trochę surowców i chyba szybkostrzelny pistolet. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 Ależ ta gra jest k*rwa dobra. Narazie 4h z hakiem na liczniku i dalej w 3 rozdziale. Nie sądziłem ze tak mi podejdzie ten sequel w przypadku gdy jedynka mnie wymęczyła. Nie wierzyłem tez w to ze sprawdzi się tu mini otwarty świat z misjami pobocznymi a jest tak ze nie chce ruszać wątku głównego póki nie wyczyszczę mapy wizje bohatera tez robią robotę. Niby zwiedzamy miasteczko a co jakiś czas ladujemy w innej lokacji by poczuć zdezorientowanie. Co do graficzka to jest bardzo ładnie więcej mi nie trzeba w takiej gierce. Widać efekt ziarna ale tutaj mega to pasuje. Wymiana za wolfa to jeden z lepszych deali:p 3 Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 Ja wiem, że to nieco oklepane, ale serio - tu akurat powiedzonko "to poczekaj, aż zobaczysz co będzie dalej" sprawdza się idealnie. No właśnie, poczekaj i koniecznie podziel się wrażeniami. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 Napewno jeszcze nie raz się tu odezwę ;p a dziś chyba sobie obejrzę silent hilla żeby bardziej wczuć się w klimat ;p Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 3 grudnia 2017 Opublikowano 3 grudnia 2017 Hehe też spędziłem z 4-5h w 3 rozdziale 12 godzin temu, McDrive napisał: Mam nadzieję, że powstanie trójka i wyjaśni się w niej czy Pokaż ukrytą zawartość Sykes się obudził czy trafił jeszcze głębiej. DLC Panie 1 Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 (edytowane) 19 godzin temu, kacprzak1991 napisał: Ależ ta gra jest k*rwa dobra. Narazie 4h z hakiem na liczniku i dalej w 3 rozdziale. Nie sądziłem ze tak mi podejdzie ten sequel w przypadku gdy jedynka mnie wymęczyła. Nie wierzyłem tez w to ze sprawdzi się tu mini otwarty świat z misjami pobocznymi a jest tak ze nie chce ruszać wątku głównego póki nie wyczyszczę mapy wizje bohatera tez robią robotę. Niby zwiedzamy miasteczko a co jakiś czas ladujemy w innej lokacji by poczuć zdezorientowanie. Co do graficzka to jest bardzo ładnie więcej mi nie trzeba w takiej gierce. Widać efekt ziarna ale tutaj mega to pasuje. Wymiana za wolfa to jeden z lepszych deali:p Ziarno o (pipi)a nie. Trzeba na koksa brać może w wysokiej rozdziałce tego defektu nie bedzie. Edytowane 4 grudnia 2017 przez Kyokushinman Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 Mi to pasuje. Jeszcze bardziej czuć ze jest się w jakimś odrealnionym świecie A to Ty chyba miałeś problem z ziarnem w u4 i jesteś ta osoba co się onanizuje do graficzki która jest dla niej najważniejsza? Cytuj
gandi77 23 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 Ten efekt z tego co pamiętam można chyba w opcjach wyłączyć. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 2 godziny temu, kacprzak1991 napisał: Mi to pasuje. Jeszcze bardziej czuć ze jest się w jakimś odrealnionym świecie A to Ty chyba miałeś problem z ziarnem w u4 i jesteś ta osoba co się onanizuje do graficzki która jest dla niej najważniejsza? Nie chodzi o grafe bo w tej grze ona za bardzo mnie nie interesuje. Jednak jestem uczulony na ziarno poniewaz przeszkadza mi w rozgrywce. Gra jest nieczytelna itd. Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 4 grudnia 2017 Opublikowano 4 grudnia 2017 Ja pierdzielę... Nieczytelna... Idź do okulisty - powinno pomóc. Rozumiem, że w pierwsze The Evil Within nie grałeś, bo tam taki filtr to przez 99% czasu gry był użyty. Dla mnie to świetny zabieg stylistyczny. Gdyby graficznie było ostro i oczoyebnie niczym w jakimś Uncharted czy Horizon, to klimat już w ogóle powędrowałby za okno. Zresztą akurat druga część TEW nie ma się czego wstydzić pod względem oprawy. 2 1 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 8 grudnia 2017 Opublikowano 8 grudnia 2017 Trial/demo dostępne na wszystkich platformach. Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 8 grudnia 2017 Opublikowano 8 grudnia 2017 No i pięknie, może teraz więcej osób się skusi. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 W końcu weekend. Może uda mi się skończyć gierkę. Jestem chyba w 11 chapterze i mam ponad 14h nabite a z tego co czytam to można w 17 grę skończyć Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Jak się speedrunuje na Easy to tak Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 No to może dłużej mi zejdzie Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Nie o luz - wszyscy tu jakoś w 17h kończą gierkę, a mi pierwsze przejście na Nightmare zajęło ponad 32h, ale chyba jestem jedyny tutaj z takim czasem. W każdym razie dużo było eksploracji, kombinowania i lizania ścian. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Wyłączałem niedawno konsole i milem już ponad 17h i gra nie skończona ale wydaje mi się ze już nie wiele zostało. Bodajże 13 rozdział Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Trzynasty to chyba znów otwarta, większa miejscówka, więc wykonując wszystkie aktywności poboczne, powinno trochę czasu Ci dodać do licznika. Na jakim poziomie trudności grasz? Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Na przetrwaniu bodajże. Na koszmar nie miałem ochoty, gry jest dla mnie wystarczająco stresująca już na średnim poziomie i nawet na nim nie czuje się jak rambo, a surowców według mnie tez za dużo nie ma i zawsze brakuje na coś co mam na oku Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Czyli Normal... Takie gry powinno się ogrywać na Hardzie, ale też nie będę się mądrzył, bo siódmego Residenta sam na normalu przelazłem Ale już Dead Space 1 i 2 od razu na najwyższym, podobnie jak pierwsze The Evil Within W każdym razie w tym akurat przypadku uważam, że Nightmare to jest ten poziom, który powinien być ustawiony defaultowo. Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Jak dla mnie normal jest idealny, jakby było trudniej to raczej bym odczuwał tylko irytację. Wszedłem właśnie do 14 rozdziału. Otwarta mapę z 13 miałem okazje odwiedzić już chyba w 11 jak robiłem misje poboczna na czarucha a i tak za wiele tam nie było. Ile jest w końcu rozdziałów przypomnicie mi? Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 9 grudnia 2017 Opublikowano 9 grudnia 2017 Chapterów jest Spoiler niby 17 ale to naciągana liczba, bo te końcowe są króciutkie i nie zasługują na miano chaptera. W każdym razie te większe rozdziały (5, 7 i 13) nadrabiają za te krótsze. W 13. warto się jednak po miejscówce rozejrzeć, bo mimo, że już tu byłeś, to jednak jest ona zmieniona, są nowi przeciwnicy i jest kilka nowych zdarzeń. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi