łom 1 980 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Ukończone z rok temu. Gra średnio dobra, otwarty świat obnaża niedoskonałości gameplayu i słabe AI przeciwników, a klimat o wiele lżejszy niż w jedynce. Jak po 2-3h nie pyknie to można sobie odpuścić bez żalu. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 2 września 2023 Opublikowano 2 września 2023 (edytowane) Odpaliłem jakieś kilka dni temu na koszmarze. Oj boziu jakie to dobre , nawet fabuła mi siadła,a dialogi są dobre, lepsze niż w nie jednej grze. Nie wiem ile już godz mam ale wyszedłem z 3 chaptera mając 7 h na liczniku. Teraz chyba 9 chapter już mi leci i ok 13 h stawiam. Fajnie się eksplodowało w 3 chapterze, ale fajnie i po nim się liniowo brnęło prze kilka następnych. Walki z bosami,faaaajne i z pomysłem . Gram z kamera fpp,bo jednak ludek mi zasłaniał za dużo ekranu(w jedynkę nie grałem). Podoba mi się udźwiękowienie gry,ktoś tu pisał dawno, ze muzyka czasem przypomina ta z filmu Sicario i zgadzam się tym kimś. Podoba mi się strzelnica i motyw z pokojem Seby,podoba mi się znajdowanie statuetek, a potem otwieranie szafeczek. Coś czuje,ze jeśli mi się klimat nie przeje po skończeniu tytułu to wezmę się może w końcu za RE 7 . Grę oceniam na mocne 8/10. E: 11 rozdział i przeszło 20 godz gry. Edytowane 3 września 2023 przez Szajka 4 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 19 października 2023 Opublikowano 19 października 2023 Jak ta gra wypada na tle jedynki? Grałem lata temu, ale pamiętam, ze początek fajny klimat, troche drewno, a pod koniec klimat siadał i robiła się z tego strzelanka. Cytuj
drozdu7 2 794 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Pod wieloma względami poprawa. Pół-otwarte miejscówki pozwalające na eksplorację. Klimat może i trochę jakby lżejszy. Ale nadal sporo popapranych akcji, walk z bossami i ciekawych miejscówek. Nie no jak grałeś ostatnio ciągle w jakieś sandboxy, rpgi to ta giereczka jak balsam będzie 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 EW2 mi się dużo bardziej podobała niż jedynka, mimo początkowych obaw o te większe, bardziej otwarte lokacje, co w typowych horrorkach się nie zdarza zbyt często. Polecam. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 A u mnie jest całkowicie na odwrót. Pod niektórymi względami lepsza od jedynki a pod innymi gorsza. Na pewno klimat słabszy i AI można łatwiej wykiwać bo ma się najczęściej więcej przestrzeni (nie ma takiego zaszczucia). Elementy open world też średnio mi przypasowały bo jak czyścisz mapę to okazuje się że po 3 godzinach masz tak dopakowany arsenał że mało co może zagrozić za to sama walka bardziej responsywna. Jak jedynkę TEW oceniam na 8- (właśnie za klimat i skradanko, bo walka i strzelanie są lekko drewniane) tak TEW2 to dla mnie takie naciągane 7/10 albo i niżej. 3 Cytuj
Wredny 9 576 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Dla mnie dwójeczka lepsza i Top 3 2017 (Horizon ZD, PREY i TEW2 właśnie). Fakt, klimat lżejszy (w sensie - zrobiło się bardziej sterylnie, mniej obrzydliwie i krwiście - strachu nie ma w ani jednej, ani drugiej), a walki z bossami słabsze niż w jedynce, ale reszta - fabuła, nakreślenie postaci i gameplay to zdecydowana przewaga dwójki. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Wywalenie mechaniki zapałek pogrzebało ten tytuł dla mnie Cytuj
Josh 4 534 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Obie odsłony są bardzo dobre, ale to jedynka skradała mi serduszko dzięki totalnie zrytemu klimatowi, ciekawszym lokacjom, straszniejszym przeciwnikom i bardziej skondensowanej rozgrywce. Która część spodoba się Tobie bardziej, to też w dużym stopniu zależy od tego czy wolisz liniowe horroki jak RE, czyli raczej takie z bardziej otwartą strukturą. Miasto, które można swobodnie eksplorować czy opcjonalne questy to fajne bajery, generalnie TEW2 pozwala na więcej, ale według mnie nic nie przebije tej przygniatającej klaustrofobii i koszmarnych schiz z pierwszego TEW. 1 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 października 2023 Opublikowano 20 października 2023 Godzinę temu, Wredny napisał: strachu nie ma w ani jednej, ani drugiej), Ja tam gacie pełne przez Laure, chowanie się w szafce na początku tez łapy spocone. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 21 października 2023 Opublikowano 21 października 2023 Nie tylko Laura, bo jeszcze sejfogłowy i ten luj grasujący po rezydencji. Tak jak dwójka jest przyjemniejsze do grania, bo lepsza technicznie i gameplayowo(wygodniejsza), tak jedynka w swoich szczytowych momentach jest nie do ruszenia. 1 1 Cytuj
Sedrak 778 Opublikowano 22 października 2023 Opublikowano 22 października 2023 Gierka ma polskie napisany w GP? Bo słyszę dużo dobrego to może żona, by pograła albo oglądają jak ja gram Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi