devilbot 3 682 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Założe wieczorem niestety jestem w pracy. Od soboty popołudnia do niedzieli wieczorem nabiłem 22 godz w tej grze. Nie chciałem jechać do roboty ale musiałem. Moje życie jest puste bez tej gry i dłuży mi się już. Nie czułem się tak od czasów liceum. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 stycznia 2018 No ja siedze w robocie i odliczam godziny do fajrantu. Cytuj
Pupcio 18 418 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 c0rwa jak ja nienawidzę grindu, obok bactrackingu to chyba najbardziej znienawidzony przeze mnie element w gierkach. Monsta hunta? No wczoraj biłem 5 razy tego samego stworka żeby zrobić sobie lepszy pancerz i bawiłem się przy tym znakomicie 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 A wiesz co jest najlepsze? za chwilę ta zbroja będzie gónwo warta i będziesz tłukł następnego potwora kilka razy, żeby zrobić seta z niego i tak w kółko, bo w MonHunie to się nigdy nie nudzi i to jest cudowne. Sam przez weekend nabiłem z 11-12 godzin, nie spieszę się, jestem przed questem z Łapaniem eldera i może uda mi się dziś do niego podejść Ew. pofarmię trochę Anji, albo porobię coś innego... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Aż mi się przypomniało robienie w trójce kompletu z plesiotha z dropem 1%, żeby dzień później już inną robić. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 oj zdarzało się, a jaka satysfakcja jak w końcu wypadło Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 @blantman Charge Blade i chargowanie tarczy - > miecza,naładowane fioleczki i combo na super amped element discharge, to podstawa dużego damage'u, jak wejdzie (atak ma spory windup time i trzeba jednak nim wycelować), to naprawdę boli przeciwnika. Jeśli to opanujesz, to jest połowa sukcesu, później dochodzi opanowanie guard pointów, czyli ataków, które dają ci iframe'y i auto-blokują atak przeciwnika. W opisie broni masz podane, które ataki umożliwiają tę akcję. Timing jest kluczowy i wymaga treningu. P.S Co do godzin spędzonych: Yano i Bansai chyba mają już coś powyżej 35 godzin :v 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 3 minuty temu, Hendrix napisał: @blantman Charge Blade i chargowanie tarczy - > miecza,naładowane fioleczki i combo na super amped element discharge, to podstawa dużego damage'u, jak wejdzie (atak ma spory windup time i trzeba jednak nim wycelować), to naprawdę boli przeciwnika. Jeśli to opanujesz, to jest połowa sukcesu, później dochodzi opanowanie guard pointów, czyli ataków, które dają ci iframe'y i auto-blokują atak przeciwnika. W opisie broni masz podane, które ataki umożliwiają tę akcję. Timing jest kluczowy i wymaga treningu. P.S Co do godzin spędzonych: Yano i Bansai chyba mają już coś powyżej 35 godzin :v no te guard pointy mnie najbardziej stresują bo w dark souls zawse z parry miałem kłopot a tutaj troszkę podobnie z timingiem. Na razie poćwiczę te kombosy w których z miecza i tarczy robię płynnie combo z dischargem i powrót do miecza i tarczy. Myślę że rolki na ten moment wystarczą Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 (edytowane) Na długi okres wystarczą, dużo osób pewnie ich nigdy świadomie nie użyje Btw. Capcom ogłosił, że sprzedaż digital i shipment na pierwsze 3 dni wyniósł 5 mln kopii, pobili wszystkie rekordy serii. Warto też zaznaczyć, że pierwotny shipment w Japonii (tylko 1 mln) wyprzedali w piątek i w sobotę musieli wysyłać dodatkowe kopie. To generalnie oznacza, że duża część poszła na zachód. Imo to będzie jeden z największych sukcesów Capcomu. Liczę na pierwsze miejsce w ich historii sprzedaży gier i zrucenie Residenta 5 z tej pozycji. Edit: I więcej informacji sprzedażowych: w UK MH: World zadebiutował na pierwszym miejscu oczywiście, bijac wszelkie rekordy serii na wyspach, ratio sprzedaży to 72% Ps4 i 28% XB1, gra wyprzedziła inną japońską produkcję Drabon Ball Fighterz, która też pobiła rekordy jeśli chodzi o sprzedaż w obrębie tego IP, w tym przypadku ratio wynosiło 77% dla Ps4. Edytowane 29 stycznia 2018 przez Hendrix 3 2 Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Bardzo cieszy wynik bo gra jest świetna. Ciekawe jak z dlc czy ewentualnymi większymi dodatkami - zapowiadali juz coś? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 na pewno zrzuci re 5 bo po pierwsze obecnie na xbox one i ps4 nie ma nic innego ciekawego. Przez najbliższe 2 miesiące zero takich hitów. Dodatkowo pod koniec roku wejdzie dodatkowe x sztuk na pc a tam mimo powrzechnej opinii na forum dużo osób jest napalonych na takie skillowe gierki. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Co do charge blade. Nie ma co ryć sobie głowy guard pointami na początku używania tej broni. Jak poznamy moveset i będziemy grać intuicyjnie w dodatku poznamy monstery i ich ruchy wtedy można używać gp. Najsilniejsza technika CB polega na wykorzystywaniu GP. GP cancelujemy w discharge. Aha i GP są skuteczniejsze gdy mamy skilla guard wtedy mocniejsze ataki moba nie odrzucają nas tak mocno. Ja przechodzę grę Kinsectem. Miałem grać Gunlancą ale stwierdziłem, że zagram bronią której nigdy nie lubiłem i nie grałem za wiele. Ciężko było na początku bo więcej czasu schodziło na pobranie nektaru niż robienie damage. Ciekawostka w grze ten eldar gdy go spotkamy na expedycji podaje statystytki np jaka broń jest najczęściej używana itp. Najczęściej ludzie latają z dualami, kinsectem i lsem a najrzadziej z gunlancą i hornem. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 (edytowane) No też jestem zdania, że pobije - Capcom traktuje MH: World jako GaaS, będą długo rozwijali grę - stawiam na długie nogi w sprzedaży i ltd. coś w okolicach 8+ mln, - wszystko zależy od wersji PC@XM. Na razie wiemy tylko tyle: Cytat Monster Hunter World producer Ryozo Tsujimoto told fans that future content updates will be released free of charge. The free updates will include brand new monsters for players to hunt. That's on top of downloadable weapons, items and outfits for your character. Edytowane 29 stycznia 2018 przez Hendrix Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Będziemy dostawać darmowe DLC typu ten ryu i sakura chyba przez pół roku po premierze. Zawsze tak było w poprzednich odsłonach. Goście odpowiedzialni za mh to nie chciwe (pipi) jak reszta capcomu i mam nadzieję że tak zostanie. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Co do dlc, na bank dostaniemy Dante z DMC, szczególnie jeśli gra rzeczywiście zostanie ogłoszona na E3. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 no pewnie przez jakis czas bedziemy dostawac za frajer nowe potworki, zbroje itd itp, a potem czuję, że zaczną wypuszczać jakieś Expansiony z nowymi mapami i potworami. Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Sowity expansion z nowymi mapami i trudnymi jak jasny hói potworami? Proszę bardzo, już przelewam pinionszki. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 stycznia 2018 28 minut temu, Rayos napisał: no pewnie przez jakis czas bedziemy dostawac za frajer nowe potworki, zbroje itd itp, a potem czuję, że zaczną wypuszczać jakieś Expansiony z nowymi mapami i potworami. Biore wszystko jak leci. Gra jest cudowna. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Po ograniu mojego backlogu (nier i wolfenstein) biore się za monsterka, bo dawno nie widziałem by tyle ludzi z forumka wzieło tą samą grę Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 I sie nia razem jaralo wypadaloby dopisac 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Nawet te świetliki są wspaniałym pomysłem. Jak są na wysokim levelu to wystarczy 1 ślad i mamy lokalizacje monstera. A żeby się nie myliło włączamy mape i w lewym dolnym rogu wybieramy cel za którym mają podążać. Genialne. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 stycznia 2018 Dla mnie to za duzo sie swieci, wystarczylaby mi sylwetka potwora na mapie. Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Ja ze swietlikami jestem idealnie pomiedzy waszymi opiniami. Z jednej strony tak jak shen mowi - momentami zajmuja pol ekranu (warto oddalic kamere w opcjach), ale z drugiej jako mechanizm sa dobrze przemyslane i pomocne. Koniec koncow dla mnie na plus. Cytuj
patryk.konieczny.167 0 Opublikowano 29 stycznia 2018 Opublikowano 29 stycznia 2018 Jak mogę zdobyć worek wodny i plomienny? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 29 stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 stycznia 2018 Anja przy kolejnych podejsciach juz nie taka straszna, zrobilem sobie z niej sns i chyba lece na rathiana Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi