gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Teraz, patryk.konieczny.167 napisał: Jak mogę zdobyć worek wodny i plomienny? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Mniemam że to tłumaczenie water i flame sac. xDDD Dropią z bestii używających danego elementu w walce, ci co grają może dokładnie powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Wodny z juratodusa, a ognisty z anjanaha albo rathalosa. Doszedłem do High Ranka. Koniec tutoriala po 24h gry. Mase nowych rzeczy mam odblokowanych w tym posiadłość z kominkiem w której koty grają mi na harfie, statek dostarczający towary itp. I oczywiście tonę High Rankowych zbroi. Polecam pobawić się Capture Netem. To item który mamy od początku w inwentarzu zakładamy jak pocisk na kusze i łapiemy w siatkę te wszystkie małe stworki i ptaki. Potem wypuszczamy je w swoich domkach. Na tym łapaniu można spędzić kupę godzin, polecam maskującą kapotę będzie łatwiej. Niektóre ptaki ciężko złapać. Aha i jak nosicie jaja to też maskująca kapota się przydaje. Jakie matsy gdzie zdobyć od zawsze tylko i wyłacznie kiranico: https://mhworld.kiranico.com Narazie oczywiście baza danych nie kompletna ale z godziny na godzinę przybywa informacji. I nie ma tam żadnych worków wodnych xD Edytowane 29 Stycznia 2018 przez devilbot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Pobawiłem się trochę w robienie sprzętu, zrobiłem secik pod sns fire i pod poison. Rathian plate już z drugiego ogona wycięte, nie musiałem się zbytnio męczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Anja.... ja (pipi)e myślałem że opanowałem charge blade ale 2 razy spanikowałem i kombosy pomyliłem Chyba muszę zbroje polepszyć bo mnie one hituje. Co za walka. Zabawa w berka, stawianie pułapek i paniczna ucieczka na koniec skończona wpadnięciem na innego potwora. Swoją drogą zabawną sytuacje miałem z tym potworem wcześniej. Miałem zadanie zabić 3 różne potwory w pierwszej miejscówce (a akurat farmiłem z jednego do seta coś). 4 razy robiłem to samo zadanie i za każdym razem inaczej potwory się zachowywały. Najlepsze było za 4 razem. Mocno osłabiłem potwora i uciekł kulejąc. Ja nie śpiesząc się poszedłem łowić ryby bo i tak miałem zapas czasu i reszta potworów leżała. W pewnym momencie łowiąc ryby dostałem wiadomość o ukończeniu zadania. Okazało się że Anja za mnie robote wykonał Myslałem że trzeba zadać ostateczny cios ale nic z tych rzeczy. Fajne to będę od teraz eksperymentował z napuszczaniem na siebie wrogów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Co do aqua saca - on nie dropi bezpośrednio, zdobywa się go w nagrodach (i imo najlepiej łapać, zwykle 2-3 dostawałem wtedy, za zabicie mniej, albo nic). W ogóle Capcom chyba niedostateczną ilość wysłał do sklepów, w wielu miejscach w EU trzeba czekać do dwóch tygodni na kolejny shipment, w reszcie świata podobnie :v Wynik mógł być jeszcze lepszy niż 5 mln. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
patryk.konieczny.167 0 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 U mnie też ciężko z dostawą, nie wytrzymałem i kupiłem za 69e ale warto było, jak dla mnie najlepsza gra na ps4, jak by ktoś chciał pograć razem to zapraszam mój nick Necrosis826 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Odblokowalem sobie SnS z kazdym elementem, teraz trzeba je jeszcze zrobic, sporo farmy mnie czeka. Musze chyba jeszcze zrobic jakis GS i bowgun, bo Legiana zajela mi duzo czasu, za duzo lata, a sns nie moglem jej siegnac. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Mam ostatniego bossa low ranka przed sobą. Ogólnie szedłem jak przecinak przez całą grę, ale diablosmnie trochę poskladal mimo upgradeowanej zbroi anki. To teraz przejść tego eldera i wreszcie się zacznie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Jak coś za dużo lata to proponuję ułatwić sobie zadanie i zabierać na misje flash pody, a farmę ustawić na zbiera ie flashbugów. Na misję można zabrać 3 flashpody i 10.flashbugów co razem daje nam 13 flashpodów. Dobrze wystrzelony flashpod przed latającą wyvernę powoduje że spada ogłuszona na ziemię. To czyni wszystkie rathalosy i inne latające ścierwa chłopakami do bicia. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Wiem, ale nie chce mi sie z tym (pipi)ac. Potrzebuje odmiany i tak, musze jakas inna bronia pograc. Ogolnie teraz jak widac obrazenia, to jestem troche zawiedziony moim ulubionym statusem poison. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja wczoraj z racji na obowiązki i kino pograłem tylko godzinę ale melduje że online działa już na xbox one :P. Udało mi się na czyjąś flare odpowiedzieć. Myślałem że ja nie ogarniam gry ale to co koleś wyprawiał podczas walki to prawie benny hill. Taktyki w tym nie było to pewne Co do singla nie idę jak przecinak chyba za mało famiłem bo mam obecnie problem. Czas chyba z początkowej zbroi wyjść :D. Za mało czasu na granie mam i przez to nie łapie odpowiedniego rytmu jeszcze. Przeważnie 1-2 zadanka i konsole wyłączam. Plusem tej gry jest to że można ją na 10 min włączyć aby jedno zadanie zrobić z czego korzystam P.S. Za co dostaje się dużą i małą korone? Bo dostałem achievementa za dużą korone ale w sumie nie wie co to Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Korona zalezy od wielkosci stwora jakiego pokonales, moge sie one roznic wielkoscia. http://monsterhunter.wikia.com/wiki/Size Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 ok czyli zabiłem największego możliwego potwora danego rodzaju? A mała korona bęzie jak zabije najmniejszego? Czyli to całkiem randomowo wpadnie albo nie podczas farmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 No cos w tym stylu. Dlatego z platyna moze byc sporo roboty, bo trzeba korony zdobyc ze wszystkich albo z wiekszosci potworow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 a ja nie grałem od niedzieli i zagram pewnie dopiero w piątek/sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja wczoraj nie gralem i juz tesknie. Ale dzisiaj beda bite potwory! Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ja wczoraj nie grałem prawie nic. Zasnąłem przed konsolą i obudziłem się o 3 rano. Praca fizyczna i nocne granie w gry gryzie mi się. Ale dzisiaj przycisne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Calkiem spoko tip znaleziony na reddicie - "While crafting at the forge, you can organize by "skill" and it will highlight all armors currently offering that skill. It also works when browsing your armors at the item box and while crafting weapons." Przydatne przy probie zrobienia eq pod konkretne skille. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jak wsadzić kamyk lv 3 do broni/armora. Jest jeszcze wyższy poziom pancerzy od high ? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 3 to znaczy że oręż musi mieć 3 sloty na gem. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jakies wiesci odnosnie tego czy zniosa ten debilizm uniemozliwiajacy rozgrywanie wszystkich misji razem osobom na tym samym poziomie? Jak zawialo 2002 rokiem, masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Pewnie nie. Mnie najbardziej w(pipi)ialo w poprzednich czesciach to, ze quest zaliczalo tylko hostowi, to jak gralismy ekipa, trzeba bylo wszystko robic 4x. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Online rozwiązali dobrze. Możemy dołączać do tych questów które sami już mamy odblokowane. Co jest logiczne bo w ten sposób nie wezmiemy do party noobka zeby patrzył jak go zabijamy a on tylko zgarnie nagrody. Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Sporo uproszeczeń, niektóre na plus jak nieskończone whetstone'y i wyrzucenie pickaxow i bugnetow ale trochę też jest na minus. Przede wszystkim muszki i chodzenie po śladach, aż się najgorsze momenty wiedźmina przypominają Trochę to ujmuje rzeczywistemu tropieniu stworków. Mechanika zaznaczonych na zielono śladów średnio do mnie przemawia Start jest zdecydowanie mniej wymagający niż np. w ostatnim hunterze jakiego ogrywałem (MH3U) w którym pierwszy Qurpeco wołał Rathiana jak miał mało życia i robił się sajgon. Osłabili też Barrotha (mimo, że i tak nie był jakiś trudny), jego błoto nie nakłada już "skorupy" a jedynie spowalnia odnawianie się staminy. Skończyłem na razie na zabiciu Tobi Kadachi który jako jedyny jak na razie sprawił kłopot i raz umarłem. Wiem oczywiście czemu służą wszystkie te zabiegi, trzeba było trochę przytemperować grę, żeby więcej osób mogło się nią cieszyć a obecne uproszczenia i tak nie są tak znaczące jak mogły by być. Także nie zamierzam więcej narzekać bo póki co bawie się świetnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Prawie 40h i HR8 chyba. Ogien. panowie jest jakis forumkowy squad? Z checia bym sie dolaczyl (psn id: estelek) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi