Skocz do zawartości

Monster Hunter World

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja go zabiłem w becie z 15 razy. Można zginąć bo bije mocno. Gunlancą jest banalny wybuchy olewają jego twarde punkty i zawsze robią taki sam dmg. Łukiem ktoś nawet poniżej 2 min zszedł. Czuję nerfa:

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Devilbot za wskazówki z Diablosem. Nie wiem czemu ale zawsze łatwiej mi idzie solowanie potworów niż walka z 1-2 znajomymi. Mamy podobny lvl i gear.

Edytowane przez Ryjek91
Opublikowano

Desire sensor się dzisiaj włączył ostro. Zabiłem 12 razy Vall Hazak. 4 fangi 0 gemów. Reszta materiałów w takich ilościach, że mógłbym 3 sety zbroi zrobić. Zawsze rozwalałem mu łeb. Ech.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Xantu napisał:

Desire sensor się dzisiaj włączył ostro. Zabiłem 12 razy Vall Hazak. 4 fangi 0 gemów. Reszta materiałów w takich ilościach, że mógłbym 3 sety zbroi zrobić. Zawsze rozwalałem mu łeb. Ech.

no pech. Ja z anji plate dopiero wyfarmiłem za ok 20 razem. Do tego czasu miałem  walkę z nim opanowaną do perfekcji :D Zabawne o tyle że zaraz po zrobieniu full seta z anji zabiłem fabularnie potwora z którego o wiele lepszy set wypada. No ale jakby ktoś chciał jakikolwiek materiał z anji poza plate to mam wszystkiego 50 + :)

Edytowane przez blantman
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe ile osób przegapiło plunderblade'a, albo crafting power i armor talonów (Bazel talon +power/armor charm) :v

Edit:

O Poogie i jego strojach nie wspominając, bo to strcite easter egg :v

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

Kazdy potwor byl do ogarniecia poprzez szybkie nauczenie sie move setow, ale ty chooju Diablosie ladnego mi dzisiaj rape'a zrobiles :smutas: Koncowo pokonany ale mozg mi sie spierdzial i stracilem pewnosc siebie w tej gierce na troszke. Najlepsze ze wczesniejszego przed nim rozjechalem bez trudu...

Opublikowano

ja dopiero wczoraj z legianą walczyłem ale w końcu ruszyłem "fabułę". W sumie żałuję że dopiero teraz bo dużo rzeczy mi się odblokowąło jak safari :). Co zabije jakiegoś większego monstera w main quest to od razu zaczynam go farmić dla stroju/broni. Wczoraj usiadłem z postanowieniem pociągnięcia fabuły do przodu bez questów opcjonalnych czy huntów. No i po quescie z legianą jeszcze kilka razy ją zabiłem aby mieć cały set (naprawde fajny wizuwalnie). Swoją drogą anje zabiłem ponad 20 razy zanim najrzadsza części wypadła a z legiany przy dwóch pierwszych walkach wyleciała :) 6 walk z legianą i cały set skompletowany aż za łatwo było.

Opublikowano (edytowane)

Ja sobie średnio na jeża radzę hehe. Zostal mi juz tylko ten szablozebny Elder i chyba koniec gry. Niby wszystko przechldze, ale misje z tymi smokami koncze na jednym zyciu, niektóre bestie mną pomiataja jak chcą a to nie jest nawet grank, co to będzie jak go dodadzą. Widzę że raczej jestem osamotniony z opinią ze jest fhói ciężko bo każdy tutaj byle eldera kładzie w 10 minut, ale mimo 200h w miesiąc w mh3u to czuje się jak noob. Co nie znaczy ze gra mi się nie podoba bo jest kórva przesztosem i pieniądze na dlc mają ode mnie jak w banku.

Edytowane przez XM.
Opublikowano (edytowane)

Nie ma grank ale są Tempred monstery - mocniej biją często one shotują. Najtrudniensze to oczywiście Tempred Elder draggony i to je się farmi dla najlepszych gemów.

To najłatwiejszy MH jaki kiedykolwiek wyszedł ale to nadal trudna gra.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano

No dla mnie nic nie jest łatwe.  Zaraz po legianie poszedłem wczoraj na bossa następnego w main quest i nie mogłem go pokonać bo mi krwawienie nakładał. Musiałem dozbroić się w dodatkowe potiony, pułapki i bombki. Dopiero tak uzbrojony ledwo go pokonałem. Przy moim stylu gry (jeżeli takowy istnieje) bez pułapek do szybkich wrogów nawet nie chce podchodzić. :D

Opublikowano

Najlepiej nie dopuścić by krwawienie założył. Jak gram solo stawiam pułapke jedną drugą i niszcze mu pazury. Młotem CB czy gunlancą banalne. Można obok pułapki bomby postawić. 

A jak już zatruje nas to flash pod i kucamy aż minie. Najlepiej w krzakach. Albo jemy sushifish.