Skocz do zawartości

Monster Hunter World

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te speedruny łukiem na nergigante są od premiery. To tak jak speedruny hbg na amunicję cluster da się ale nikt tak nie gra zawsze a tym bardziej w party niewykonalne. Łuki najskuteczniejsze solo gdy jesteśmy w stanie każdy power coating posłać w stronę weakpointu potwora. Tak jak młot i gs. 

Opublikowano

Jak ktoś myśli o platynie z MHW to od kilku dni trwa event, w którym chyba zwiększyli droprate małych i dużych złotych koron u pięciu potworów. Dla czterech osób to góra 20 minut roboty. Mi po dwóch runach wypadły trzy złote korony (jedna mała i dwie duże).

Opublikowano

Ten quest dla posiadaczy Street Fighter V, dzięki któremu można zdobyć przebranie Ryu też gwarantuje dużą złotą koronę za zabicie Barrotha.

Opublikowano

Koniec fabuły, początek właściwej gry, nareszcie :]

To jaki secik na topie? Odogaron?

Opublikowano
5 godzin temu, Karolek napisał:

mi pasuje odogaron ale zamiast jego głowy wolałem opaske na oko. Lepszy skill a i wyglądam dobrze :)

Opublikowano
6 godzin temu, Karolek napisał:

zalezy czym grasz, nie ma najlepszego seta. 

Opublikowano
5 godzin temu, Shen napisał:

zalezy czym grasz, nie ma najlepszego seta. 

Bardziej ogólnie pytałem, ze 2-3 sety zależnie od charakterystyki broni wiadomo.

Gram lub zamierzam GS, LS, łuk może te nowsze blejdy i axy, na pewno nie młot, robak i bowguny.

5 godzin temu, blantman napisał:

mi pasuje odogaron ale zamiast jego głowy wolałem opaske na oko. Lepszy skill a i wyglądam dobrze :)

Ja biegam w tych czerwonych okularkach owsiaka i wyglądam jak debil ale dają 2 do krytyka, reszta zorah i gacie od nergi ale to set składany na szybko pod fabułę bez farmienia byle dołożyć defa.

Opublikowano
2 godziny temu, Karolek napisał:

Bardziej ogólnie pytałem, ze 2-3 sety zależnie od charakterystyki broni wiadomo.

Gram lub zamierzam GS, LS, łuk może te nowsze blejdy i axy, na pewno nie młot, robak i bowguny.

Ja biegam w tych czerwonych okularkach owsiaka i wyglądam jak debil ale dają 2 do krytyka, reszta zorah i gacie od nergi ale to set składany na szybko pod fabułę bez farmienia byle dołożyć defa.

Ja mam set z Kirina i Val hazaka. Coś z Xono i nerga. Opaska na oko też czasem wmiksowana w zestaw.

Opublikowano

Ależ ta gra zyskuje z czasem. Dziś przy jednym posiedzeniu z kumplem siadło 4h i mam w sumie jakieś 14.5 przy czym przy 10 miałem wrażenie ze ledwo zacząłem. Teraz już mniej więcej ogarniam co jak i gdzie. Pierwotnie biegałem z „sprężynowym toporem?” I było nieco powolnie ale dziś przerzuciłem się na ta „owadzią lance”. Nie wiem czy dobrze pmietam te nazwy wiec sorry;p i co tu się wyprawia z ta bronią :o jak się jesscze dobrze przyceluje tym owadem żeby nabić do tych 3 czerwonych kryształków które są pod stanem broni to jest istny taniec/lataniec śmierci ;d No co tam się wyprawia to bajka. Jeszcze ulepszylem broń na żywioł ognia i jest piekielne tornado. No i ta frajda z ujeżdżania stworów. Jak narazie 7 poziom, koralowa lokacja, ta kościana zbroja plus kościana lanca i jaram się;p na początku byłem sceptycznie nastawiony do gry ale jest coraz lepiej. Naprawdę zaczynam się czuć jak łowca tych potworów a nie popychadło które nic nie ogarnia;)

Opublikowano

Zrobiłem fabułę w 65-70h i dalej mam wrażenie, że ledwo zacząłem więc się z kolega nastawcie na 100 i więcej godzin zwłaszcza jako świeżaki żądne krwi.

Opublikowano

ale się dziś zirytowalem. Walczyłem w misji głównej z radobaanem chyba z godzinę, urwałem prawie wszystko co się da i jak zaczął uciekać to znalazłem kolejnego ale zregenerowanego. Misje główne tez maja limit czasowy i tak on właśnie wyglada? Nie zauważyłem żebym miał czas w tej misji...

Opublikowano

Gierka skonczona czyli dobilem do listy plac a ile jeszcze zostalo to :banderas:

6e1700431a6b0611b4f9edf33ea64c62.jpeg

3f8b2df9f7b5594fff3111b33283f394.jpeg

Nadal sie chce grac w nowe misje i to jeszcze jak, a juz 100h napykalem kiedy to zlecialo :obama:

Mocarny jak Nergi pretendent do goty 2018!!

Opublikowano

A to nie wiem, chociaż trochę dziwne, że się zrespił w misji ukierunkowanej na niego samego, chyba że w ten sposób gra przeciwdziała przedłużaniu polowań w misjach fabularnych(a raczej ekspedycjach fabularnych, bo to chyba ekspedycja właśnie była). 

Nie wiem swoją drogą co może zajmować tyle czasu z tym typem, ale może spróbuj jakąś bronią defensywną,  typu lance czy gunlance, grać agresywniej, dają duże możliwości dziobania wroga z szybkim powrotem za tarczę, a wystrzały z gunlancy sprawdzają się w niszczeniu elementów ciała, które mogą być za twarde dla twej obecnej broni.