Skocz do zawartości

Monster Hunter World

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak za(pipi)ista to gdzie tu miejsce na sprzedawanie? Na ok to poznales z 10% gry.

Opublikowano

Aha w piątek prawdopodobnie wychodzi pierwszy dodatkowy monster czyli Deviljho. Nie zapowiedzieli oficjalnie ale jest w oficjalnych zapowiedziach eventów http://www.monsterhunterworld.com/eventquest/MHW_EventQuest_EN.pdf quest o nazwie A Simple Task zadaniem w nim jest zebranie grzybów.  Tak się nazywał quest w którym pierwszy raz można było spotkać Deviljho chyba w MHTri. Wrzucam trailer:

• Plusik 1
Opublikowano

Mam 54lvl, 98h na liczniku i jakoś nie widzę siebie grającego więcej w obecny content. Dobrze, że przynajmniej fajne rzeczy można z tych czasowych eventów dostać.

Opublikowano (edytowane)

Ja  mam 280h i 132HR. Contentu jest imo akurat dla kogoś kto nie miał wcześniej doczynienia z serią. Kupiłem plusa na 3mce dla tej gry i przesadziłem. Miesiąc by styknął. W sumie to kupiłem konsolę na miesiąc ale i tak nie żałuje gra ma świetny sytstem walki jednak nie ma na czym go używać bo potwory tylko stoją i czekają na w(pipi). Z ciekawości aż włączyłem 4u i teostre na high ranku, pomimo 350h na savie nie dałem rady za pierwszym razem ubić a w world wersje Tempred bije poniżej 5 minut.

Edytowane przez devilbot
Opublikowano (edytowane)

W Japonii wszystkie ps4 wyprzedane za sprawa Monsterka. Doszlo do sytuacji ze jak chcesz kupic ps4 to tylko internet z cena mocno zawyzona.

Szalenstwo nadal trwa jak japonce popija to potrafia sie zachowywac jak Kulu-ya-ku.

Edytowane przez Zetta
Opublikowano

Ja dzisiaj zaczynam swoją przygodę, od kilku dni obczajam filmiki żeby pomóc sobie w decyzji jaka bronią grać.

Myślę że na pierwszy ogień pójdzie Charge Blade, wiem że jest dosyć ciężka do opanowania dla kogoś kto nigdy wcześniej nie grał w MH ale strasznie mi się podoba. 

Najwyżej się odbije i będę próbował wszystkiego. 

Opublikowano

Cierpliwości on gdzieś tam jest, ktoś Anje w końcu musi pukać-pukać.

Opublikowano

Nie dodali nowego mobka, a to leniwe s(pipi)ysyny z Capcomu.  W sumie w grze ciągle jest co robić - jakiś gość z reddita augmentował i ulepszył na maksa wszystkie spodnie w grze: 

Opublikowano

Tempered Zyrafa czyli po japonsku Kirin ubity za drugim podejsciem bez straty zycia. 

Polecam

- walczyc tylko i wylacznie na tej duzej otwartej arenie

- miec przy sobie Vitality i Thunderproof mantle

- nauczyc sie jego atakow, kiedy poprzez jego zachowanie jaki robi i jak je omijac

- grac defensywnie, ominiecie ataku i szybka kontra bo po praktycznie kazdym ataku ma cooldown i mozna wsadzic te 1-2 hity i przejscie do defa czyli gonienia naopkolo zyrafy. 

- grac solo, bo nieogarow randomow zyrafa potrafi wszystkich zabic jednym atakiem

Cudowna giera :banderas:

bgbRj.gif

Opublikowano

Ja właśnie zaczynam High Rank czy jak się to zwie. Cały czas gram Charge Blade ale kusi żeby spróbować czegoś innego, np. Łuku bo widziałem że szybko idzie tym ciachać potworki.

Od czwartku ponad 20h gry, w tym w sobotę tylko ze 2 godzinki. Gierka wciąga jak cholera.