devilbot 3 681 Opublikowano 28 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2019 (edytowane) @20inchDT Ten pancerz nie jest OP, jest dobry dla noobów bo jest defensywny ma Vitality i Divine blessing i jest łatwo dostępny. Edytowane 28 grudnia 2019 przez devilbot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 13 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 lutego 2020 Jakby kogoś interesowało to Capcom nadal wspiera grę darmowymi DLC i już w marcu dwa nowe warianty: Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2020 Ciekawe czy z tego Brachydiosa będą normalne bronie (w sensie wizualnie takie jak w poprzednich częściach). Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2020 (edytowane) Ciekawe czy w ogóle się do czegoś będą nadawały bo w obecnym stanie gry używa się w 95% przypadków broni z safijivy. Innych na dzień dzisiejszy nie ma sensu robić nie licząc dwóch HBG czyli z Rajanga i z Zorah Magdarosa no i LBG na normal 3 z eventu z bariothem na arenie z garugi na spready i z horizona zero dawn. W innych przypadkach safiijiva to meta. Najbardziej ubogi meta game w historii monhuna. Zawsze były najlepsze bronie ale jednak wybór był o wiele większy a tutaj jest tylko jeden. Cała nadzieja w tym że wraz z nowymi wariantami dojdą nowe levele upgradów dla podstawowych broni wtedy mogłoby się wyrównać trochę. Edytowane 14 lutego 2020 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2020 Właśnie czytałem na reddicie, że brakuje różnorodności. W armorach chyba też jest po prostu po jednym meta secie na broń (może poza bowgunami) i 95% części się powtarza niczym nogi garugi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 25 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2020 zbroja rageing brachy jest top tier, podobnie bronie (ktore wygladaja jak powinny) Cytuj Odnośnik do komentarza
Jasko29794 0 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 Cześć wam nigdy nie grałem w żadną odsłonę tej serii, dostałem na starcie zbroje strażnika alpha, wyglądam w niej jak postać która ukończyła grę co najmniej raz, wydaje mi się że gra jest przez to zbyt łatwa. Czy tak ma być? :O Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 Daj jej czas... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 26 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Jasko29794 napisał: Cześć wam nigdy nie grałem w żadną odsłonę tej serii, dostałem na starcie zbroje strażnika alpha, wyglądam w niej jak postać która ukończyła grę co najmniej raz, wydaje mi się że gra jest przez to zbyt łatwa. Czy tak ma być? :O Pozdrawiam ta zbroje dodali zeby ludzie szybciej przebili sie przez podstawke i dostali dostep do iceborne. tak, ta zbroja jest baaaardzo dobra na poczatku i ulatwia gre (ma swietne skille), przy czym poczatkowe stworki sa wzglednie latwe i gra podkreca poziom trudnosci im dalej w las wiec w jakims momencie ten set bedzie slabl (malo defense) oprocz tego, jesli chcesz zachowac balans to uwazaj na cooperow z master ranka (hr powyzej 100), bo moga ci zabic stworka w mgnieniu oka. nie jestem pewien ale chyba nie da sie ich przefiltrowac... Edytowane 26 marca 2020 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
Jasko29794 0 Opublikowano 27 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2020 Ok, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 28 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2020 Zacząłem właśnie przygodę z MHW. Czy warto brać dodatek od razu? Wprowadza jakieś istotne nowe mechaniki? Czy na razie grać w podstawkę i po dojściu np. do eng game wziąc? Jak to wygląda? Ogólnie jakieś porady istotne macie? Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 28 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2020 (edytowane) Jak nigdy nie grałeś w serie, to może lepiej zagraj w podstawkę w , bo możesz od gry się odbić. Jest specyficzna i masa w niej grindu, który niekoniecznie może się komuś podobać. W ta grę nie gra się dla fabuły tylko coraz lepszego gearu. Edytowane 28 marca 2020 przez genjuro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 28 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, genjuro napisał: Jak nigdy nie grałeś w serie, to może lepiej zagraj w podstawkę w , bo możesz od gry się odbić. Jest specyficzna i masa w niej grindu, który niekoniecznie może się komuś podobać. W ta grę nie gra się dla fabuły tylko coraz lepszego gearu. Dzięki za info. Na razie wygląda na całkiem przyjemną i wciąga. Trochę mnie przytłacza ilość broni i ich wersję, ale to w praniu pewnie wyjdzie. Edytowane 28 marca 2020 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 29 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2020 (edytowane) Sorry, że post pod postem, ale pewnie mało kto tu zagląda. Jestem w fabule przed złapaniem tego smoka i mam kilka pytań: Biegam z bronią katana Obrońca 2 i jak widzę drzewko innych kat to wszystkie są słabsze? I jak odblować żeby widzieć jakie minerały potrzenuje do kolejnego lvl broni? Zlecenie na złapanie/zabicie potworów. One się odnawiają czy jak raz zrobisz to już znika? Co mi dają skóry itp z potworów np. z początku gry? Przydaje się to później? Jak automatycznie robić itemy? Mam zaznaczonego "ptaszka", ale nie robią się same? Czy podczas craftu ma znaczenie gdzie są itemy czy w schowku czy w sakwie? Edytowane 29 marca 2020 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 30 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 marca 2020 Cytat Biegam z bronią katana Obrońca 2 i jak widzę drzewko innych kat to wszystkie są słabsze? I jak odblować żeby widzieć jakie minerały potrzenuje do kolejnego lvl broni? przy porownywaniu potencjalu broni zwracaj tez uwage na ostrosc i jej jakosc/ilosc, status buildup i ewntualnie element. materialy zobaczysz jesli ubijesz potworka z ktorego pochodza a mineraly kiedy je zbierzesz (nastepna mapa, wyzszy rank) Cytat Zlecenie na złapanie/zabicie potworów. One się odnawiają czy jak raz zrobisz to już znika? Co mi dają skóry itp z potworów np. z początku gry? Przydaje się to później? jesli zlecenia to investigations to ich ilosc masz wyszczegolniona w opisie zlecenia. itemy ze slabszych potworkow moga ci byc potrzebne jesli zapragniesz jakiejs broni ktorej wczesniejsze ewolucje potrzebuja Cytat Jak automatycznie robić itemy? Mam zaznaczonego "ptaszka", ale nie robią się same? robia sie same tylko podczas gry kiedy je zbierasz czyli np. zbierasz herba potem miodek i robi ci sie potion Cytat Czy podczas craftu ma znaczenie gdzie są itemy czy w schowku czy w sakwie? a nie pamietam ale mzesz to latwo sprawdzic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 31 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2020 Nie ma znaczenia gdzie są matsy do crafti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 31 marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 marca 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Kazub napisał: przy porownywaniu potencjalu broni zwracaj tez uwage na ostrosc i jej jakosc/ilosc, status buildup i ewntualnie element. materialy zobaczysz jesli ubijesz potworka z ktorego pochodza a mineraly kiedy je zbierzesz (nastepna mapa, wyzszy rank) Ostrość wpływa na obrażenia? Czy tylko jak szybko się stępi? Co jak spada poziom stępienia? Ten pasek robi się krótszy. Buildup? Co to? Zgodność to obrażenia krytyczne? Są mocno istotnego? Cytat Jak mocno w walce pomaga kot? Warto w niego inwestować? W jakiś konkretny typ broni? Edytowane 31 marca 2020 przez SetoPL Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 kwietnia 2020 kot jest bardzopomocny, szczegolnie jak grasz solo i kot wyposazony jest w gadzety uzdrawiajace. polecam tez rozwijac gadzety z pulapka oslepiajaca. jak masz problem z zadaniem wystrzel flare, moze ktos sie dolaczy i pomoze ci. Ostrosc wplywa nie tylko na zadawanie obrazen, ale tez im bardzie bron stepiona to bedzie odbijac się od potwora zamiast w niego "wchodzić". Przez to bedzie wybijac z rytmu comba. pilnuj aby bron nigdy nie stepila sie za bardzo podczas walki Cytuj Odnośnik do komentarza
Shiniman 0 Opublikowano 10 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2020 Cześć . Jak można zdobyć dostęp do misji na pancerze warstwowe z niskiego i wysokiego poziom ? Jestem obecnie po pokonaniu Piorunowego Anja . Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2020 Cześć. Może jutro wrócę do monstera widzę na youtubie coś tam doszło ale nogi garugi nadal meta. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Kupiłem MHW na promce, to mój pierwszy kontakt z serią. Ależ ta gra jest dobra . Oczywiście na początek ogrom wszystkich mechanik które jak to bywa w japońskich grach nie są nigdzie wyjaśnione lekko przytłacza, ale powoli się człowiek uczy i to daje mega radość i satysfakcję. Olałem ten guardian gear i lecę sobie powolutku od zera. Coś pięknego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Dobrze jest znaleźć swój typ broni. Ja zacząłem od Switch Axe, a potem przerzuciłem się na łuk, w którym się zakochałem i solowałem każdego bossa (w podstawce). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 27 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 lipca 2020 Zacząłem od Sword and Shielda, ale na Anjanatha złożyłem sobie Lance z Pukeia z poisonem. W planach mam jeszcze obadanie Gun Lancy, Duali i tego większego Sworda z transformacją tarczy. A potem coś na dystans. No jest co robić, aż się micha cieszy :). Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 sierpnia 2020 Gra ktos jeszcze bo od kilku dni jestem wkrecony gdzie na premiere jak to kupilem to gardzilem strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2020 Fatalis w październiku. https://www.monsterhunter.com/world-iceborne/images/roadmap/roadmap_2020_en.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi