aux 3 809 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Nie, ten sposób kończy się u mnie że chłopek spada, leci wszędzie tylko nie tam gdzie ma wylądować. Po dwóch godzinach odpuściłem i robię drugi sposób z przeskokami. Tu wszystko idzie cacy do momentu kiedy jest ułamek sekundy na finałowy skok na rękę powyżej tych pierścieni. Chłopek mi spada zamiast się chwycić. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Ale mi chodzi właśnie o ten skok ponad pierścienie z maczugi. Stajesz niedaleko ręki, trzymasz R2, żeby nie spaść, a jak Kolos robi ruch ręką w dół, to skaczesz. Po kilku próbach się uda. Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 (edytowane) Aha, myślałem że masz na myśli zaczekanie na końcu maczugi i skok gdy kolos podnosi ją w górę. Spoko, w końcu się udało! Tym sposobem co piszesz. Wymaga to sprawności i precyzji, no ale kilka prób i złoty puchar nasz Aha, ciekawe czy da się go ubić samym łukiem. Edytowane 13 lutego 2018 przez aux Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 (edytowane) Nie da sie. Nawet ulepszonym czy harpunem zostaje na jedne uderzenie mieczem zawsze symbol. Ale mozna np pekniecia nimi walic, udalo mi sie np harpunem trafic w reke 15 kolosa i wypuscil kose z reki. U mnie juz po tt. Najtrudniejsze chyba za mna. Pozostalo przejsc bez zginiecia i farmienie staminy i hp. Edytowane 13 lutego 2018 przez kanabis Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Najbardziej popipany jest boss nr 10. Wiem jak go załatwić, ale nie potrafię jednocześnie jechać, celować i strzelać, bo jak lewą gałkę cofnę to Aggro staje dęba i czerw mnie dopada Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 13 lutego 2018 Opublikowano 13 lutego 2018 Eeee, łatwy jest. Konia dajesz na automat, to znaczy rozpędzasz i skupiasz się na strzelaniu. Obracasz się i walisz szefa po oczach. Korygujesz jedynie tor jazdy jak będzie ściana czy coś. Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Dostaliście trofeum za skończenie gry? Wyszedłem w trakcie napisów i mi nie zaliczyło 1 Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 No widzisz, masz nauczkę W trakcie napisów lecą bardzo ważne cutscenki, na samym końcu jest czarna plansza KONIEC i właśnie wtedy wpada trofeum. Może masz sejwa przed ostatnią walką? Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Przeszedłem jeszcze raz i wpadło 1 Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 oba sam znalazłem ale z arbuzem nie wiem o co chodzi, zapewne nawiązanie do ico w które nie grałem. Musiałem obejrzeć bez dźwięku wiec nie wiem czy jest jakiś komentarz. Ostatnia scena to tez nawiązanie do czego bo koleś sobie tylko biegnie przed siebie?;p i co dają ogony zwykłych jaszczurek? Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 Tu jest wyjaśnione o co chodzi. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 A możesz napisać o co chodzi, czy tylko będziesz filmiki wklejał? Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 14 lutego 2018 Opublikowano 14 lutego 2018 A możesz napisać o co chodzi, czy tylko będziesz filmiki wklejał?Przecież wszystko masz w tym materiale, nawet tytuł filmiku wszystko mowi. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 (edytowane) W dniu 12.02.2018 o 10:07, _Be_ napisał: Tylko kto miałby być odpowiedzialny za nowego Jaka? Na Naugty Dog, to wiadomo, nie ma co już liczyć, bo oni teraz są od wyższych celów Ale myślę, że np takie Studio Sanzaru Games sprostałoby zadaniu. Z przywróceniem Slaya Coopera do życia (kolekcja HD oraz nowa część) poradzili sobie naprawdę przyzwoicie, a sam nowy Slay dawał fajne doznania i zachował klimat poprzednich części. Także firma ma papiery na stworzenie naprawdę fachowego Jaka i Daxtera. W grę wchodzi jeszcze jedna firma, która mogłaby sprostać wyzwaniu, a mianowicie Redy at Dawn. Daxter (PSP) wyszedł im świetnie, a w pełnoprawnej kontynuacji lub reboocie Jaka, mogliby pokazać jeszcze wiekszy kunszt. I powiem szczerze, że do dzisiaj żałuje, że zamiast zrobić np Daxtera 2 na PS4e zrobili The Ordera. Także możliwości manewru są, potrzebne tylko chęci ze strony Sony, aby przywrócić tą kozacką markę i tych kultowych bohaterów ponownie do życia i chwały jaka im sie słusznie należy. Edytowane 17 lutego 2018 przez kazuyoshi Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 17 lutego 2018 Opublikowano 17 lutego 2018 Wolno sie nabija ten chwyt na maxa max health juz dawno wbity a staminy jeszcze sporo brakuje. Dobrze ze za kolosow sie ja tez dostaje bo zbieranie ogonow trwalo by chyba rok Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 A ja w dalszym ciągu nie potrafię sobie poradzić z bossem nr 10. Nie dam sobie powiedzieć. Sterowanie podczas tej walki jest totalnie ZYEBANE! Nie widzę najmniejszych szans, aby jakikolwiek każual (ja się za takiego nie uważam) sobie z nim poradził właśnie ze względu na ten aspekt. Ja już jestem bliski poddania się, bo zatłukł mnie już chyba z 20 razy. Wiem, że mam mu strzelić podczas jazdy w oko, ale problem po pierwsze jest w tym, że on te oczy pokazuje niezmiernie rzadko, bo cały czas sunie pod ziemią.W zasadzie. Nawet nie oddałem jeszcze ani jednego strzału, który miałby nawet 5-co procentowy zadatek na powodzenie. Trzeba się bowiem obrócdić podczas jazdy do tyłu, a z tym jest problem, bo nie sposób przytrzymywać lub mashować trójkąta i jednocześnie obrócić kamerę o 180 st za siebie. Zawsze napotykam na ścianę lub inną przeszkodę i koń staje. Gdyby był tryb auto jazdy koniem to może by się udało. Popróbuję jeszcze z 10 razy i jak się nie uda to trudno, nie ukończę gry. Nie będę się niepotrzebnie frustrował. 3 3 Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 Walczyłem z nim jakąś godzinę temu i padł za pierwszym razem. Strzelenie mu w oko jest banalne, po prostu jeździj po zewnętrznym okręgu lekko korygując tor jazdy, odwróć kamerę i na spokojnie strzel. Używam sterowania z PS2 jakby co. 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 (edytowane) To mój kolejny przeciwnik za chwilę, zdam relację jak mi poszło xD Ale nie powiem, bo ten koń potrafi w(pipi)ić Edytowane 18 lutego 2018 przez chris85 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 11 minut temu, Czezare napisał: A ja w dalszym ciągu nie potrafię sobie poradzić z bossem nr 10. Nie dam sobie powiedzieć. Sterowanie podczas tej walki jest totalnie ZYEBANE! Nie widzę najmniejszych szans, aby jakikolwiek każual (ja się za takiego nie uważam) sobie z nim poradził właśnie ze względu na ten aspekt. Ja już jestem bliski poddania się, bo zatłukł mnie już chyba z 20 razy. Wiem, że mam mu strzelić podczas jazdy w oko, ale problem po pierwsze jest w tym, że on te oczy pokazuje niezmiernie rzadko, bo cały czas sunie pod ziemią.W zasadzie. Nawet nie oddałem jeszcze ani jednego strzału, który miałby nawet 5-co procentowy zadatek na powodzenie. Trzeba się bowiem obrócdić podczas jazdy do tyłu, a z tym jest problem, bo nie sposób przytrzymywać lub mashować trójkąta i jednocześnie obrócić kamerę o 180 st za siebie. Zawsze napotykam na ścianę lub inną przeszkodę i koń staje. Gdyby był tryb auto jazdy koniem to może by się udało. Popróbuję jeszcze z 10 razy i jak się nie uda to trudno, nie ukończę gry. Nie będę się niepotrzebnie frustrował. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 Chyba nawet nie musisz mu strzelić dokładnie w oko, ja strzelałem po prostu w zarys łba jak rył pod ziemią i zaliczało tak jak trzeba. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 (edytowane) Na normalu ten boss jest banalny, na hardzie troche ciezej bo duzo krocej wystawia oczy ale to tez nie jest jakis mega trudny boss. No i nie wiem albo mi sie wydaje albo jednak jest automat przy jezdzie na koniu po rozpedzeniu sie. Zawsze naparzam trojkat zeby rozpedzic kobylke , jade po zewnetrznej tak jak pisal Square kiedy jest blisko wciskam celowanie z luku no i kon galopuje automatycznie albo mi sie wydaje. Jak czasem nie trafie to jedynie z wlasnej winy bo zle przyceluje. Edytowane 18 lutego 2018 przez kanabis Cytuj
kacprzak1991 196 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 Ja tam nie zginąłem ani razu w walce z kolosami przez cała grę i żałuje ze spadłem w przepaść 2-3 razy bo tak by wpadł pucharek. Teraz odstawiłem grę na rzecz monster huntera ale kiedyś napewno wrócę żeby zrobić ng+ i wypróbować wyzwania czasowe Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 18 lutego 2018 Opublikowano 18 lutego 2018 No padł, ale co się nadenerwowałem to moje Cenna rada do tych co podobnie jak ja będą mieli problem ze sterowaniem podczas tej walki. Najlepiej rozpędzić konia trójkątem jadąc nie po okręgu jak radzi Sqare, ale od ściany do ściany po średnicy areny, czyli najdłuższej możliwej prostej. Jak usłyszymy, że czerw zbliża się od tyłu koniecznie puszczamy lewy analog (koń dalej mimo to będzie biegł siłą rozpędu do przodu) i wówczas obracamy prawym analogiem kamerę, celujemy i R1 walimy do w oko, które czerw łaskawie pokaże dopiero po jakimś krótkim czasie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi