aux 3 784 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 haha, jaki fail Gejosa xD @Fanek koniecznie sprawdź ICO, najlepiej oczywiście na PS2 i kineskopie, ale wiadomo jak jest więc PS3 też będzie dobre. Remaster szału nie robi, brakuje ładnego efektu słonecznego, są za to ciekawe trofea. Nie zagrać w ICO znając późniejsze dzieła Uedy to moim zdaniem duża strata. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Nie sprawdzaj fanek. Ico to nieziemski usypiacz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ico dla mnie mega gierka. No ale jeżeli dla Ciebie TLG był nudny to nie wróżę podjarki z rogacza. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ico najprzyjemniejszy z trójcy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ja uwielbiam całą "trylogię" Uedy, w kolejności TLG>SotC>ICO. Może gdybym na PS2 nie porzucił Kolosów w połowie to ranking wyglądałby inaczej, a tak dopiero na PS3 zacząłem od ICO, później The Last Guardian na premierę, a ostatnio remaster Shadow of the Colossus tuż przed premierą (a także już po niej) remake'u od Bluepoint. W każdym razie ICO trzeba znać, choć jeśli Fanek zamulał przy TLG to ICO uśpi go jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 12 godzin temu, Rayos napisał: odpuść sobie ICO bo jest tragicznie słabe Nowa strona więc prawda gow.no prawda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 ICO na tą chwilę może znidzić ale wtedy była to fajna odskocznia i produkt zagadkowy. Mój top SOTC>TLG>ICO Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Ico, chyba było 10/10 w Psxe, szanuję mocno. Walka z ostatnim bossem i zakończenie zawsze w moim serduszko. Minęło tyleeeee lat, a ja nadal to pamiętam, to potrafią tylko wyjątkowe gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
rushman 4 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Jeśli dobrze pamiętam Ico oceniono w Pesxsie na 9. Dla mnie osobiście to 10/10 ... gra wszech czasów... zaraz przed SotC i The Last Guardian... Klimat gier Fumito Uedy jest nie do przebicia. Żałuję, że Blue Point nie dostało jeszcze zielonego światła na remaster Ico... Poza niesamowitym klimatem, każda z gier Team Ico ma w sobie "to coś" czego na próżno szukać w innych tytułach... Wszystkie są wyjątkowe, niepowtarzalne i innowacyjne. Za każdym razem powiew świeżych pomysłów (żadne kalki!). Na Nico - The Last Guardian, przyszło nam trochę czekać. Jak dla mnie - było warto, dostałem to czego się spodziewałem. Nie zwiodłem się ani trochę. Co do remastera SotC, oryginał nie był zbyt trudny, nowa edycje też nie jest, dlatego polecam zagrać na hardzie kolosy mają więcej punktów witalnych!. wyżej spoiler.... zapomniałem już jak się je prawidłowo zaznacza na forum... Edytowane 22 Lutego 2018 przez rushman 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Jak skończyłem Normal, to teraz najlepiej zacząć Hard i tam robić wszystkie czasówki, a potem TT na średnim? Czy jest jakieś inne rozwiązanie? Rozumiem, że nie mogę zacząć na trudnym z ulepszoną staminą i życiem z pierwszego przejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Przeszedłem wczoraj i Ja. Ogólnie o grze pisać nie będę bo wszystko zostało napisane i gra się tak samo dobrze jak w 2005 roku, ale niestety miałem 2 glitche - czarny ekran i nic nie można było zrobić, jedynie restart gry pomagał. Tak to remake perfecto, no może prócz ryja bohatera. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 24.02.2018 o 16:40, Square napisał: Jak skończyłem Normal, to teraz najlepiej zacząć Hard i tam robić wszystkie czasówki, a potem TT na średnim? Czy jest jakieś inne rozwiązanie? Rozumiem, że nie mogę zacząć na trudnym z ulepszoną staminą i życiem z pierwszego przejścia? To jest bez znaczenia, jesli chodzi o stamine to w czasowkach masz okreslona jej ilosc przez gre a nie tyle ile nafarmilismy. Takze najpierw rob czasowki na srednim pptem nowa gra plus i na hardzie. I tak , biorac nowa gre + zaczynasz ze stamina i zyciem z poprzedniej gry. Edytowane 26 Lutego 2018 przez kanabis Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Tylko, że jak dałem NG+ to mogę jedynie wczytać zapis po skończeniu Normal. Zacząłem całkiem od nowa na Hard, bo nie widziałem innego rozwiązania. Jestem przy 10 kolosie, a na liczniku ok 2h, więc i pucharek za przejście poniżej 5h41m powinien wpaść bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 No ale jak wczytasz ten zapis to potem masz do wyboru poziom trudnosci ziomeczku Mi np jak juz wszystko zdobylem procz max staminy to sobie farmilem sposobem. W sensie ze pokonywalem dwoch pierwszych kolosow, zapis gry, nowa gra +, i tak w kolo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 To sprawdzę wieczorem w sumie teraz bez większej różnicy czy będę kontynuował hard czy zacznę z ng+. No i fajny trening przed TT na trudnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Powie mi ktos o co chodzilo w samym zakonczeniu w prostych slowach?? W ICO nie gralem wiec sa moze jakies nawiazania?? co ma oznaczac ten gowniak z rogami?? Ogolnie TLG podobal mi sie duzo bardziej niz Kolosy. down..nie bedzie Edytowane 7 Marca 2018 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 7 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 8 godzin temu, Szymek_PL_ napisał: Powie mi ktos o co chodzilo w samym zakonczeniu w prostych slowach?? W ICO nie gralem wiec sa moze jakies nawiazania?? Pokaż ukrytą zawartość co ma oznaczac ten gowniak z rogami?? Ogolnie TLG podobal mi sie duzo bardziej niz Kolosy. Przecież to chyba jasne, wystarczyło wsłuchać się w słowa tego starego kapłana na końcu. Ten końcowy mały Spoiler rogacz to Wander, a raczej jego reinkarnacja. Cofnięty do niemowlęctwa w ramach pokuty za to, co odyebał, by teraz miał całe nowe życie do naprawienia tego, co zepsuł. A nawiązania do ICO... Krąży opinia, że to właśnie Spoiler on zapoczątkował zrogowacenie wśród tamtejszej młodzieży - taka klątwa Ja również z całej "trylogii Uedy" najbardziej lubię The Last Guardian - przede wszystkim za świetną narrację i niesamowity ładunek emocjonalny. Obiektywnie rzecz biorąc to oczywiście Kolosy są lepsze jako gra sama w sobie, ale jako całość - doznanie, doświadczenie itp to TLG jest moim numero uno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Lokacje w tej grze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 No są, są. Jedna z tych nie licznych gier, że same jeżdżenie bez celu sprawia mega przyjemność. Panie kolego ty z tego co pamiętam to nie masz TV 4k z hdr. Qerwa co to dostaje boosta, szczególne z hdr. Pikna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Nie mam i tylko wyobrażam sobie jak to musi wyglądać wówczas. Zapewne przy zmianie tv odwiedzę ten świat jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 HDR na panelu oled robi obłęd dla oczu taki, że ta gra równie dobrze mogła by nie być remakiem a oddzielnym tytule z konkretną grafiką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Panowie czy ta gra została tak skonstruowana, że zwyczajnie jest krótka czy to ja robię coś nie tak? Ludzie pisali, że pierwsze przejście zajmuje 8-10h, a ja mam już 7 kolosów ubitych, a na liczniku dopiero co 1,5h stuknęło. Gram po raz pierwszy i na normalu jakby co. Edytowane 10 Marca 2018 przez suteq Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 No jak się jeździ od kolosa do kolosa, nie zwracając uwagi na piękno świata, nie uganiając się za jaszczurkami i owocami... A grałeś wcześniej w oryginał/remaster? Bo znajomość gierki, wiedza o umiejscowieniu punktów witalnych itp - to zdecydowanie ma wpływ na czas spędzony w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 11 minut temu, Wredny napisał: No jak się jeździ od kolosa do kolosa, nie zwracając uwagi na piękno świata Powiedz mi jak można nie zwracać na to uwagi jeżdżąc ciągle po świecie w poszukiwaniu kolosów? To mój pierwszy kontakt z grą. Aha, kolosa nr 9 to yebać maczetami. Cytuj Odnośnik do komentarza
rushman 4 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 8 godzin temu, suteq napisał: Panowie czy ta gra została tak skonstruowana, że zwyczajnie jest krótka czy to ja robię coś nie tak? Ludzie pisali, że pierwsze przejście zajmuje 8-10h, a ja mam już 7 kolosów ubitych, a na liczniku dopiero co 1,5h stuknęło. Gram po raz pierwszy i na normalu jakby co. Dlatego, jak pisałem już wcześniej, polecam grać od razu na wyższym poziomie trudności (hard najlepiej). Kolosy mają więcej punktów witalnych, trochę wolniej schodzi im pasek życia. Gra się wtedy zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi