SlimShady 3 374 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Niemal idealny rimejk, jestem pod wrażeniem jak BluePoint ogarnęło temat, bo uchwycenie unikatowości kolosów to nie jest nic łatwego, a jednak im się udało. Plusy: -Oprawa audiowizualna, niesamowite jak ta gra działa i wygląda(nawet na zwyklaku), można sporo czasu spędzić na robieniu fotek. -Gameplay tak samo miodny jak wcześniej, na szczęście nie uległ zjanuszowieniu. -Klimat zachowany Minusy: -Monetki potrzebne jak świni siodło, o tyle dobrze, ze są dobrze skitrane, ale jednak istnieją w świecie gry. -Nie pamiętam już czy to prawda, ale mam wrażenie, że sterowanie koniem było dużo lepsze w oryginale(tzn. podoba mnie się jego ciężar(animacje) w rimejku, ale jego kontrola mogłaby być dużo lepsza Prawie ideał i wzór, solidne -10/10 z tym, że pierwszej styczności z kolosami nie da się powtórzyć(tak jest i będzie ze wszystkimi rimejkami), więc trochę zazdroszczę osobom dla, których SotC na PS4 będzie pierwszym kontaktem. Na ten moment BluePoint ma u mnie 100% zaufanie i mógłbym im powierzyć każdą, nawet najbardziej "świętą grę". Osobiście chciałbym, żeby zyeby z Konami zlecili im MGS3 na FoxEngine. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 433 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Będę, kocham orkiestrę na żywo, do tego jak grają utwory gierkowe Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 @Voytec - Wrocław ziom - idziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 1 godzinę temu, Wredny napisał: @Voytec - Wrocław ziom - idziesz? 50 m ode mnie od pracy. Pójdę Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Juz tyle godzin na stukałem, ze przydałoby sie coś napisać. Tym bardziej, ze to mój pierwszy kontak z gra. W oryginał nigdy nie grałem(w tedy tylko Tekken sie liczył - czasy Kapuchy TJG). Nie brało sie pod uwagę innych gier. Tym sposobem, po prostu od nowa sie zakochałem w giereczki. Master Piece IMO. Sa male archaizmy, ale kompletnie nie zwracam na nie uwagi. Giera daje ogrom frajdy z eksploracji, poszukiwań kolejnych kolosów, a co najważniejsze z walki, która składa sie na kilka etapów: 1) najpierw trzeba rozgryźć przeciwnika i jego ataki; 2) znaleźć sposób żeby go powalić, bądź wdrapać na niego; 3) to juz sama walka balansując na krawędzi grzbietu wielkoluda. Chyba nie musze przypominać, ze jezeli cos spi,erdolimy w ostatnim punkcie to cała zabawę zaczynamy od nowa Mało tego... każdy pojedynczy kolos zapiera dech w piersi poprzez wykonanie (design), nietuzinkowość, ataki, areny walki dostosowane do ich natury - no magia sama w sobie. Jako osoba nie mająca kontaktu z tym dziełem nigdy wcześniej wystawę jej wysoką ocenę +9/10 mimo iz jej jeszcze nie skończyłem, co mnie bardzo cieszy, bo jeszcze mam kilku K O L O S Ó W do ubicia, a nie chce żeby to sie juz skończyło. Co ja gadam... gra daje tyle satysfakcji, frajdy, ze zaraz po ukonczeniu zasiadam z wielką przyjemnością do wszystkich time ataków. Czuje sie, jakbym grał w jakiegoś nowego MGS killera, a przynajmniej walki takie tutaj satysfakcjonujące sa. P.S Przydałby sie jakiś steelbook na półeczkę Edytowane 23 Marca 2020 przez MEVEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Na jakim grasz poziomie trudności? Na hardzie większość kolosów ma dodatkowe punkty witalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Teraz, Square napisał: Na jakim grasz poziomie trudności? Na hardzie większość kolosów ma dodatkowe punkty witalne. Hard. No fakt - żeby zabić takiego trzeba sie nieźle nagimnastykować. Zazwyczaj, po 3 albo nawet 4 takie miejsca maja, rzadziej tylko 2, albo jeden. Na szczęście prawie każdy ma taka miejscówkę, gdzie można przycupnąć i odpocząć. Mega frajda jest z tego utrzymania sie na grzbiecie kolosa. Fizyka i te włosy świetnie oddają klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 W stosunku do oryginału doszło kilka rzeczy. Na przykład można mieć wszystkie przedmioty naraz zarówno z time triali dla normal jak i hard. Porozrzucano też po świecie "monety" za które jest specjalny miecz i wciąż nie rozowiązana zagadka (easter egg?) z freskami kozłów. Gra jest rewelacyjna. Jakby kogoś to interesowało, zrobiłem kiedyś wszystko mająca mapę: https://www.dropbox.com/s/qh311gvacwix0mi/sotc_map_aio_v2.jpg?dl=0 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Aż mnie naszła ochota na odpalenie i dozbieranie brakujących monetek (miałem ok 60 z tego co pamiętam). Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Liczbe znalezionych monet mozna gdzies obadac w menu sekretow, czy cos? A ten glosnoczek w padzie robi robote, gdy jestesmy w poblizu. To im sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Na mapie w lewym dolnym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Rozumiem tez, ze spokojnie mogę przejść do NG+ a skarby nie przepadną ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 140 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) @MEVEK Ślepy jesteś? Nie przepadną. Tak samo jak przedmioty z Time Triali. @Square Zbieranie brakujących oznacza w zasadzie zbieranie wszystkiego od nowa (chyba, że pamiętasz skąd jakie zebrałeś). Najtrudniej o te z końca bo z tego co kojarzę, po przekroczeniu wrót tylko dwa są przed "point of no return". Edytowane 24 Marca 2020 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Kurła, ale ta gra robi robotę w 60 fps. I grałem w to na PS2 gdzie przeszedłem i do dziś dnia nic z tej gry nie pamiętam, a taki ten rimejk jest zrobiony na sztos, jest frajda z zabijania kolosów i zwiedzanie krainy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Ja właśnie skończyłem i juz zacząłem kolejne przejście. Świetna przygoda i piękne zakończenie, jakże wspanialej historii. Niby dużo już sie w życiu na gierki napatrzyłem, a to było totalnie odjechane, zupełnie nowe doświadczenie. Pierwsze przejście mam już za sobą, a czuje sie jakby najlepsze było dopiero przede mną. Gameplay nie pozwala mi sie oddalić od tv dalej niż do wc. Cos pięknego P.S Do premiery RE3 zleci szybciej niz myślałem Edytowane 30 Marca 2020 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Odkopie trochę stary temat ale, że ogrywam właśnie na PS5 to mam pytanie - w jakim trybie grać? Rozumiem, że kinowy to 4k30, a wydajnośc to FullHD60? Na razie gram w kinowym i te 30fps to nie jest tragedia - wręcz pasują do tej powolnej gry i aż tak nie czuć tego bo gra nie jest zbyt dynamiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Ja gralem w trybie wydajnosciowym, a wciaz nie moglem sie nacieszyc widokami - piekny remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Skończyłem dzisiaj i to jest piękna, klimatyczna gra, epickie walki i widoczki, szkoda tylko, że sterowanie i praca kamery pozostawiają wiele do życzenia, ale warto było w to zagrać Ciekawy jestem czy mi podejdzie też Last Guardian. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 294 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Też muszę spróbować guardiana kiedyś. Sotc mogę grać do końca życia ale już przy ico zasypiam na stojąco. Skończyłem raz na ps2 i na ps3 odpuściłem gdzieś w połowie bo grało się jeszcze gorzej niż kiedyś xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 2 minuty temu, Pupcio napisał: Też muszę spróbować guardiana kiedyś. Obok Days Gone najlepszy ex na Sonke 4 tylko nie graj na amatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 No bez jaj że The Last Guardian to prawie najlepszy ex. Fajna gierka, klimatyczna i z duszą ale grywalność nie jest jakoś wybitna. Raz ukończyłem i ponownie odpalę pewnie za jakieś 5 lat żeby sobie wszystko przypomnieć. Na pewno warto ograć, ale to jest takie 8/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Jak odpaliłem Guardiana to od razu go skończyłem po 13 godzinach, bo bałem się, że jak wyłączę to już nie odpalę z racji słabego sterowania. Obok Kolosów to nie stało, ale jak najbardziej warto przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 14 godzin temu, Rotevil napisał: sterowanie i praca kamery pozostawiają wiele do życzenia takie jak w oryginale czy cos zmienili? Na ps2 i ps3 było spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi