Skocz do zawartości

Metroid Prime 4

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie róbmy z Metroida takiego system sellera. Jasne sama marka i trochę inny typ gier robi swoje, ale wątpię żeby nawet do 5mln dobili. Chociaż to switch to kto wie. Plus ciekawe jak trylogia się sprzeda.

Sprawdziłem sprzedaż na vgczarts bodajże i mimo że średnio im wierzę coś tam oddaje.

MetroidChart.png

• Plusik 2
Opublikowano

Oj trylogia.... marzę o niej od początku istnienia Switcha wzieli by się w garść i w zadość uczynienie zapowiedzieli na pierwszy kwartal tego roku.

Tym bardziej że nie miałem przyjemność i ukończyć 3iej części :(

Opublikowano
1 minutę temu, Frost napisał:

To jest pewne ze Retro ma jakas gre na ukonczeniu w tej chwili?

To jest właśnie wielka tajemnica której nikt nie potrafi odgadnąć poza Retro.

Może majstrowali Trylogię pod Switcha kto wie .

Według tego Amira trylogia miała być zapowiedziana w grudniu podejrzewam że na Game Awards razem z zajawką MP4, tylko nie pyklo im i biedny Reggie się wygłupił z tą koszulką .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ficuś napisał:

ta babka (czym ona tam jest redaktorka jakas czy insajderka?) hypowala ze 2019 dla switcha ma byc tak mocarny jak 2017

Właśnie ,dzięki @Ficuś za wyjasnienie ;)

Opublikowano
W dniu 25.01.2019 o 22:20, Basior napisał:

Nie róbmy z Metroida takiego system sellera

Gra nigdy nim nie była. 

Opublikowano

Pamiętam jak wczasach Gamecuba przypadkowo trafiła w moje ręce , nie mogłem się oderwać dopóki nie skończyłem , a potem raz jeszcze żeby wymaksowac 100 % dla mnie Masterpiece 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio nawet odpaliłem na delpinie i jak dla mnie gra nadal ma to coś co nie pozwala się oderwać od ekranu .

Kenij Yamamoto w raz z Retro stworzyli niesamowity klimat w tej produkcji.

Dawać mi tu Trylogię na Switcha Nintendo !

Edytowane przez Rezoo7
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Myślę, że tym ogłoszeniem po pierwsze okazali nam szacunek, a po drugie podnieśli sobie poprzeczkę jeszcze wyżej, bo jasno powiedzieli: nie będzie Metroida 76, tylko powtórka z roku 2002.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ficuś napisał:

tak dalej pojdzie developing tej gierki to bedzie jak z botw - crossgen

Biorąc pod uwagę ostanie czasy, bo naprawdę wyszło kilka sztosów, nie tylko na Switcha, które sprzedały się w milionach, co z pewnością wydawcy widzą, i biorąc pod uwagę, że Retro nie jest dużym studiem, to myślę, że tak właśnie będzie i nowy Metroid wyjdzie pod koniec życia Switcha, heh.

Opublikowano

Te (pipi)olo o tym jakoby tylko kilkuset osobowe studia mogą w 2/3  lata wydać grę to bzdura. Xenoblade 2 powstał w 3 lata a pracowało nad nim ledwo 54 osoby. Swego czasu Retro posiadało ok. 150 pracowników a jako, że już mają jakieś doświadczenie w konwersji DKCTF i od lat znają ostateczną specyfikację Switcha (nie to co Monolith) to myślę, że 3 lata to bardzo wiarygodny okres, tym bardziej, że obecnie już wiemy, że Retro stworzyło demo MP4 dzięki któremu dostali ten projekt.

Opublikowano (edytowane)

W sumie racja, przez ostatnie pięć lat zrobili dwie gry (niezapowiedziane SFGP i nowe IP) i jeszcze DKCTF skonwertowali oraz prawdopodobnie MP Trilogy, a do tego demo MP4 zrobili, więc spokojnie czwórka będzie gotowa na święta 2021 xD.

Opublikowano
6 godzin temu, Ficuś napisał:

tak dalej pojdzie developing tej gierki to bedzie jak z botw - crossgen

Jeśli będzie to również poziom ostatniej Zeldy, a nawet jeszcze lepiej, to ja mogę spokojnie poczekać tak długo:)...

...a na osłodę tego całego czekania z miłą chęcią przytulę MP Trilogy:potter:

Opublikowano

Dziwi mnie, że nie zapowiedzieli na Game Awards tej Trylogii MP. Co ma 4-rka do Trylogii? Przecież to i tak jest idealny moment aby każdy ograł ten prześwietny trójpak wzdłuż i wszerz a do momentu wydania MP4 ludzie ponownie nabiorą ochotę na Metroidy. To nie Nintendo przecież wie lepiej czego chcemy.