Skocz do zawartości

Metroid Prime 4

Featured Replies

Opublikowano

Będzie jak z Zelda. Wyjdzie na Switch 2 na którym będzie lepiej i na jedynkę, bo nie oleją takiej bazy Switcha pierwszego. 

• Odpowiedzi 340
  • Wyświetleń 41,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Wygląda jak Halo 4 z Xboxa 360.

• Mam nadzieję, że Retro zwieńczy nową trylogię DK grą, która będzie conajmniej takiej jakości jak TF, a nie jak Returns  

• To straszne, nie wydadzą słabej  gry która by się i tak sprzedała tylko zaczynają od nowa. Pierwszy plus w morzu minusów dla nintendo ode mnie.

Opublikowano
45 minut temu, Badus napisał(a):

Taki trochę Avatar-vibe, nie wiem jeszcze czy mi to siada.

Wymień kilku, bo mi żadni konkretni naśladowcy gatunku metroidvania FPP za bardzo nie przychodzą do głowy (a ograłbym).

Też nie wiem o co chodzi, bo w stylu Prime nie ma chyba nic, próbowałem nawet coś znaleść, ludzie polecają Batmana AA i takie tam xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Wygląda to absolutnie fantastycznie, day1. Szkoda, że jednak nie zrobili shadowdropa z Metroid Prime 2/3, bo nakręcił mnie ten trailer, a jestem świeżo po skończeniu i Dread i Prime Remastered, więc trochę za wcześnie na ponowne przejście. 

Opublikowano

Też tak sądzę, że gra wygląda fantastycznie i liczę na mega wizjerki i jakąś skromną zabawę fizyką drugą dłonią. Co jeszcze można wymyślić, oprócz termowizora i magnetyzmu? :)

Opublikowano

Porównanie Switch vs Switch 2. Obraz trochę ostrzejszy na Switchu 2, ale w żadnym wypadku nie jest to różnica godna generacji konsol. Chyba odpadł mi jedyny powód kupna Switcha 2

Opublikowano

Mnie bardzo ciekawi jaka będzie różnica w cenie między S1 a 2. Jak wiecej niż 50zł to beka.

Opublikowano

Pewnie 10$. 60 na Switcha, 70 na Switcha 2. Może dodatkowa 10 za wydanie fizyczne na Switcha 2. No i 10 za upgrade, też ewentualny

Opublikowano

image.thumb.jpeg.7f6159d8516c67dd6378b2fc8be37c89.jpeg

Wygląda jakby na Switchu 2 ktoś włączył anisotropic filtering

Opublikowano

No skok generacyjny jak w mordę strzelił. Teraz nawet argument, że to gra startowa (prawie) i potem będzie o wiele lepiej, nie działa. Na Switchu niewiele było tytułów ładniejszych niż Zelda BotW czy Mario Odyssey. Tu będzie podobnie zapewne

Opublikowano

Od 1:40:00 gameplay z Metroida w youtubowym 4k.

Jak dla mnie, to przeskok nie jest zbyt mały. Na S2 to ma działać w kilku trybach, w tym 4k/60fps w docku

Opublikowano

Gra nie wymaga przełączania niczego, by używać myszki, można w każdym momencie po prostu położyć joycona i celować. Podobno działa to świetnie. Kładziesz joycona na kolanie i celujesz. Podnosisz i działa jak pad (albo celujesz ruchowo jak na Switchu 1).

Sam nie wiem, czy to tak dobrze. Sterowanie ruchowe w jedynce i dwójce na Wii i potem Switchu było niezwykle wygodne i przyjemne, ale też mocno zmieniło balans oryginału, czyniąc określone elementy banalnie łatwymi... 

Dzisiaj nie dano do ogrywania gry w wersji Switch 1, by każdy mógł porównać, ale relacje z wersji S2 mówią wprost, że gra wygląda oszałamiająco dobrze. No i w sumie to chyba najważniejsze. Gra jest wypieprzona efektami i jest nowym pokazem tego, na co stać Nintendo. (Na pokazie, gra jest włączona w trybie performance). Co oczywiście po poprzednich grach serii, w tym remasterze na Switcha, nie powinno dziwić.

Być może Samus nie straci wszystkiego na początku lol. Demo wydaje się być po prostu otwarciem gry, i Samus ma wszystkie najbardziej znane umiejętności. Większość działa też tak samo, jak w poprzednich częściach, i po ograniu MP1 fani powinni naturalnie czuć sterowanie.

Sterowanie myszką i grafika są bardzo chwalone. Nie wiadomo, czy gra powali konstrukcją, zadziwi czymś więcej. Ale wszyscy mówią, że wygląda zajebiście, gra się zajebiście, i naprawdę wersja na S2 robi wrażenie wyraźnie lepszej.

Opublikowano

The Gamer:

"Nowe większe joycony są na tyle bardziej wygodne, że wyobrażam sobie używanie ich jako myszki celowo, nie tylko dla wypróbowania (...)"

"Podczas gdy Steam Deck daje uczucie plugawego poplątania PC i konsoli, myszka w Switch 2 dużo bardziej jest jak prawdziwy związek dwóch odległych koncepcji. Chodzenie lewą ręką zabiera nieporęczną część grania na PC, podczas gdy moja prawa ręka dostaje uczucie precyzji i kontroli, których konsola nigdy nie mogła jej dać. To wszystko jest jak odkrycie brakującego ogniwa gejmingu. Metroid Prime 4 będzie dla mnie najbardziej pamiętną grą pokazu, bo rozwiązało problem, który nie wiedziałem, że istnieje - a gdybym wiedział, to bym udawał, że nie, bo nie pasuje do mojej ideologii". [Że PC i konsole to dwa osobne światy]

Opublikowano

Myślę, że wyjdą zwycięsko w zmierzeniu się z legendą i tak… na Wii grało się najlepiej :banderas:

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Dzisiejszy pokaz był przyzwoity, gra prezentuje się bardzo dobrze, o jakość samej zabawy jestem spokojny.

Uwagi. Początek mocno Halo-vibe, ciekawe czy to tylko na etapie prologu czy więcej takich wstawek będzie. Zabrakło mi jakiegoś gamechangera w samej rozgrywce, może jakiejś fajnej akcji z tymi nowymi mocami?