Opublikowano 27 marca27 mar Będzie jak z Zelda. Wyjdzie na Switch 2 na którym będzie lepiej i na jedynkę, bo nie oleją takiej bazy Switcha pierwszego.
Opublikowano 27 marca27 mar 45 minut temu, Badus napisał(a): Taki trochę Avatar-vibe, nie wiem jeszcze czy mi to siada. Wymień kilku, bo mi żadni konkretni naśladowcy gatunku metroidvania FPP za bardzo nie przychodzą do głowy (a ograłbym). Też nie wiem o co chodzi, bo w stylu Prime nie ma chyba nic, próbowałem nawet coś znaleść, ludzie polecają Batmana AA i takie tam xD Edytowane 27 marca27 mar przez zdrowywariat
Opublikowano 27 marca27 mar Wygląda to absolutnie fantastycznie, day1. Szkoda, że jednak nie zrobili shadowdropa z Metroid Prime 2/3, bo nakręcił mnie ten trailer, a jestem świeżo po skończeniu i Dread i Prime Remastered, więc trochę za wcześnie na ponowne przejście.
Opublikowano 28 marca28 mar Też tak sądzę, że gra wygląda fantastycznie i liczę na mega wizjerki i jakąś skromną zabawę fizyką drugą dłonią. Co jeszcze można wymyślić, oprócz termowizora i magnetyzmu?
Opublikowano czwartek o 07:503 dni Porównanie Switch vs Switch 2. Obraz trochę ostrzejszy na Switchu 2, ale w żadnym wypadku nie jest to różnica godna generacji konsol. Chyba odpadł mi jedyny powód kupna Switcha 2
Opublikowano czwartek o 07:533 dni Mnie bardzo ciekawi jaka będzie różnica w cenie między S1 a 2. Jak wiecej niż 50zł to beka.
Opublikowano czwartek o 08:243 dni Pewnie 10$. 60 na Switcha, 70 na Switcha 2. Może dodatkowa 10 za wydanie fizyczne na Switcha 2. No i 10 za upgrade, też ewentualny
Opublikowano czwartek o 10:543 dni No skok generacyjny jak w mordę strzelił. Teraz nawet argument, że to gra startowa (prawie) i potem będzie o wiele lepiej, nie działa. Na Switchu niewiele było tytułów ładniejszych niż Zelda BotW czy Mario Odyssey. Tu będzie podobnie zapewne
Opublikowano czwartek o 16:433 dni Od 1:40:00 gameplay z Metroida w youtubowym 4k. Jak dla mnie, to przeskok nie jest zbyt mały. Na S2 to ma działać w kilku trybach, w tym 4k/60fps w docku
Opublikowano czwartek o 18:013 dni Gra nie wymaga przełączania niczego, by używać myszki, można w każdym momencie po prostu położyć joycona i celować. Podobno działa to świetnie. Kładziesz joycona na kolanie i celujesz. Podnosisz i działa jak pad (albo celujesz ruchowo jak na Switchu 1). Sam nie wiem, czy to tak dobrze. Sterowanie ruchowe w jedynce i dwójce na Wii i potem Switchu było niezwykle wygodne i przyjemne, ale też mocno zmieniło balans oryginału, czyniąc określone elementy banalnie łatwymi... Dzisiaj nie dano do ogrywania gry w wersji Switch 1, by każdy mógł porównać, ale relacje z wersji S2 mówią wprost, że gra wygląda oszałamiająco dobrze. No i w sumie to chyba najważniejsze. Gra jest wypieprzona efektami i jest nowym pokazem tego, na co stać Nintendo. (Na pokazie, gra jest włączona w trybie performance). Co oczywiście po poprzednich grach serii, w tym remasterze na Switcha, nie powinno dziwić. Być może Samus nie straci wszystkiego na początku lol. Demo wydaje się być po prostu otwarciem gry, i Samus ma wszystkie najbardziej znane umiejętności. Większość działa też tak samo, jak w poprzednich częściach, i po ograniu MP1 fani powinni naturalnie czuć sterowanie. Sterowanie myszką i grafika są bardzo chwalone. Nie wiadomo, czy gra powali konstrukcją, zadziwi czymś więcej. Ale wszyscy mówią, że wygląda zajebiście, gra się zajebiście, i naprawdę wersja na S2 robi wrażenie wyraźnie lepszej.
Opublikowano czwartek o 18:103 dni The Gamer: "Nowe większe joycony są na tyle bardziej wygodne, że wyobrażam sobie używanie ich jako myszki celowo, nie tylko dla wypróbowania (...)" "Podczas gdy Steam Deck daje uczucie plugawego poplątania PC i konsoli, myszka w Switch 2 dużo bardziej jest jak prawdziwy związek dwóch odległych koncepcji. Chodzenie lewą ręką zabiera nieporęczną część grania na PC, podczas gdy moja prawa ręka dostaje uczucie precyzji i kontroli, których konsola nigdy nie mogła jej dać. To wszystko jest jak odkrycie brakującego ogniwa gejmingu. Metroid Prime 4 będzie dla mnie najbardziej pamiętną grą pokazu, bo rozwiązało problem, który nie wiedziałem, że istnieje - a gdybym wiedział, to bym udawał, że nie, bo nie pasuje do mojej ideologii". [Że PC i konsole to dwa osobne światy]
Opublikowano czwartek o 18:193 dni Myślę, że wyjdą zwycięsko w zmierzeniu się z legendą i tak… na Wii grało się najlepiej Edytowane czwartek o 18:363 dni przez zdrowywariat
Opublikowano czwartek o 19:253 dni Dzisiejszy pokaz był przyzwoity, gra prezentuje się bardzo dobrze, o jakość samej zabawy jestem spokojny. Uwagi. Początek mocno Halo-vibe, ciekawe czy to tylko na etapie prologu czy więcej takich wstawek będzie. Zabrakło mi jakiegoś gamechangera w samej rozgrywce, może jakiejś fajnej akcji z tymi nowymi mocami?
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Nad czym te zachwyty?Z jednej strony zrzyna designerska z Halo 4 jest tak mocna, że ociera się wręcz o plagiat - szczególnie na tym ostatnim materiale.Z drugiej wszystko do bólu statyczne, przeciwnicy praktycznie stoją w miejscu, boss ze świecącymi słabymi punktami included Gdyby to dzisiaj ktoś inny wydał, to nie wiem czy oceny na poziomie 70% by weszły.Duży kontrast ze świetnymi materiałami z Mario Kart i Donkey Konga. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez SnoD
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Nie ociera się o plagiat - w Retro Studios pracuje designer Halo 4 / 5 (New Lead Character Artist w Metroid Prime 4)Zobacz tutajNo wydaje się statyczne np. zeskanuj to, zeskanuj tamto. Nie jestem fanem serii Metroid Prime, ale może do tej odsłony się przekonam.Ale gra też otrzyma tryb sterowania myszą i 120 fps, więc wydaje mi się, że być może odpowiednio to wykorzystają w grze i dynamiczniejsze akcje się pojawią.