Rayos 3 178 Opublikowano 1 września 2017 Opublikowano 1 września 2017 Majora to juz 3 lata temu wyszla wiec nic dziwnego ze sa problemy. z Echoes chyba dalej mozna wyrwac za sensowne pieniadze wiadomo, ze lepiej kupic teraz niz potem plakac :) Cytuj
Velius 5 753 Opublikowano 1 września 2017 Opublikowano 1 września 2017 Majora przed dlugi okres lezala w sklepach a na allegro schodizla do ceny zwyklej podstawki. Fire Emblem poprzedni to inna bajka, DLC na carcie, wydane tylko w limitce winduje cene w góre, jak kiedys by zdjeli z e-shopu to limitka to jedyne wyjscie zeby zagrac, dlatego ludzie czasem nawet 1000zl daja. Na ebayu narazie metroid po 500-600 schodzi wiec lepiej sobie zaklepac i zobaczyc co i jak, proponuje za pobraniem/odbior osobisty jak ktos nie chce odrazu przelewac i zobaczyc jak sie rozwinie sytuacja. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 1 września 2017 Opublikowano 1 września 2017 (edytowane) Z Majora byl problem juz w dniu premiery, sporo sklepow anulowalo zamowienia, bo dostali mniej sztuk, sam sie przejechalem i ledwo wyrwalem swoja kopie. Od tamtej pory biore perordery na limitki na ktorych mi zalezy. No ale fakt, teraz chyba robia tego wiecej, takie Xenoblade X czy ostatnie Fire Emblem do dostania bez problemu zadnego. Majora przed dlugi okres lezala w sklepach a na allegro schodizla do ceny zwyklej podstawki.to ja to chyba przegapilem Edytowane 1 września 2017 przez Shen Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 1 września 2017 Opublikowano 1 września 2017 Majora leżała ale w tych sklepach które podniosły ceny z sugerowanych 200 do 250-300zł. Aby wyrwać w normalnej cenie to trzeba było mieć preorder. Za to limitek chodzących w cenie podstawki na allegro to sobie nie przypominam. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 2 września 2017 Opublikowano 2 września 2017 Na allegro jeden sklep wystawil ze 100 sztuk limitki. Naprawde tyle tego beda miec? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 hm, am2r jednak dla mnie bardziej przemawia ten styl graficzny msr jest taki dziwny, nie siedzi mi Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Dla mnie jest ok. Jedynie do animacji trzeba się trochę przyzwyczaić. Reszta spoczko. (te nogi Samus coraz dłuższe xd) Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 12 września 2017 Opublikowano 12 września 2017 47 recenzji. 88 na Metacritic. JEST DOBRZE Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) Styl graficzny jest bardzo słaby, nie rozumiem tego parcia na pseudo ch,ujwo wyglądające 3d ktore tragicznie wyglada na 3ds, wrócili by do korzeni i każdy byłby zadowolony, przecież taki Metroid z GBA dalej bardzo robi Edytowane 13 września 2017 przez kubson Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 Dobra, zamówione :) sztosik się szykuje sądząc po ocenach. Mercury po castlevanii znów dowaliło konkretny tytuł Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 US Gamer: "remake wprowadza wiele własnych elementów. Nadal polujesz na Metroidy, ale masz o wiele więcej umiejętności, a lokacje są dużo, dużo większe. Gra jest jeszcze bardziej skupiona na walce, z dużo bardziej rozbudowanymi starciami (...) Developer zapożycza wiele z Super Metroida. (...) Walka jest zdecydowanie najprzyjemniejszym elementem gry. (...) Grę przeszedłem w ok. 10 godzin, odkrywając jeno 40% mapy. Gra zdecydowanie ma feeling nowszych Metroidów. Śmiem nawet powiedzieć, że jest piękna, co rzadko mówię o grach 2D zrobionych w 3D. MercurySteam wyciska ostatnie soki z 3DS-a, a walki w drugiej połowie gry prezentują grafikę na czołowym dla platformy poziomie (...) Remake idealny pod niemal każdym względem. Dramatycznie wzmacnia wszystko, co działało dobrze w oryginale, minimalizując wady. Pełno tu dopieszczonych detali (...) Wady? Gra nadal wydaje się lekko ograniczona, a bez gameboyowej muzyczki jest momentami mniej upiornie [gra zawiera odświeżone kawałki z oryginalnej gry, Super M. i M. Prime]." Destructoid: "nowy Metroid jest dobry. Nie definiuje na nowo serii i nie próbuje nowych rzeczy, ale daje ludziom to, na co długo czekali. (...) Oryginał był mocnym horrorem z racji tego, jak łatwo było się zgubić i jak zaciekli byli przeciwnicy - tutaj obowiązuje tylko to drugie, i to tylko momentami, gdy nie jesteś przygotowany." Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) będzie grane. Ciekawy jestem bardziej Metroida Prime 4 ale na to jeszcze przyjdzie kolej. Edytowane 13 września 2017 przez ireniqs Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 ragi pisał w temacie classic SNESa -> Ultima rozesłała dzisiaj limitki. Już mi benis stoi na myśl o tym gembojowym steelbooku Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) Ja zaraz będę ogrywał wersję trial Grałem kiedyś w oryginał z GB więc sam jestem ciekaw ile dali nowych smaczków. Edytowane 13 września 2017 przez blakuś Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 ale wam (pipi) zazdroszczę ;_____; Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 no ja sobie poczekam do piątku, heh Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 13 września 2017 Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) chu/je ;/ moje zamowienie z gamestop dalej czeka ;/ Edytowane 13 września 2017 przez tukan Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 14 września 2017 Opublikowano 14 września 2017 (edytowane) Sprawdziły się przewidywania co do dostępności limitki. Nie jest jej aż tak dużo jak Fire Emblem Echoes ale za 350zł dostanie się bez problemu. Edytowane 15 września 2017 przez Dobos Cytuj
XM. 11 035 Opublikowano 14 września 2017 Opublikowano 14 września 2017 (edytowane) https://youtu.be/TRIbM05o6mE hm, am2r jednak dla mnie bardziej przemawia ten styl graficzny msr jest taki dziwny, nie siedzi mi Ale brzydactwo. Tylko am2r. Edytowane 14 września 2017 przez XM. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 września 2017 Opublikowano 14 września 2017 Przeczytałem o jednym patencie w tym rimejku i zrobiło mi się tak ciepło na serduszku, że fanowski nie ma nawet podejścia. Aż mi się Zero Mission przypomniało :] Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 17 września 2017 Opublikowano 17 września 2017 Nie mogę się oderwać od tej gry. To jest dokładnie to o czym marzy każdy fan metroidvanii. Świat jest ogromny, rozgrywka bardzo przyjemna, momentami jest trudno (ale bez przesady), wizualnie bardzo dobrze, walka "wręcz" i system kontrowania jak na razie jest prosty ale daje satysfakcję. Rozwiązanie co do bossów jak na razie mi nie przypasowało. Jedyny minus, to to, że nie ma przełomu jakim był dla Metroidów 2D Metroid Fusion, w którym klimat kosmicznego horroru w bazie kosmicznej wylewał się z małego ekranika Gameboya Advance. Tutaj mamy niestety głównie nudne jaskinie, które różnią się jedynie kolorem. No ale zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 września 2017 Opublikowano 17 września 2017 Ale że nie można sterować dpadem, a jedynie cyckiem, to ich ostro pokur,wiło. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 22 września 2017 Opublikowano 22 września 2017 Ktoś już skończył?Obczaj właśnie ukończyłem, jest tam jeden wpis z wrażeniami z metroida. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi