chmurqab 3 192 Opublikowano 13 czerwca 2017 Opublikowano 13 czerwca 2017 (edytowane) Edytowane 13 czerwca 2017 przez chmurqab 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 czerwca 2017 Opublikowano 13 czerwca 2017 ale ja się w tym męczyłem z minigierką, gdzie trzeba było skakać przez skakankę xD Cytuj
Rayos 3 188 Opublikowano 13 czerwca 2017 Opublikowano 13 czerwca 2017 za(pipi)iscie, ze potwierdizli oficjalnie, bo przecieki byly juz dawno temu Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Game only in 2d bye, bye 3ds Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Czy to nowa gra czy remake z jakieś starszej konsolki? Cytuj
Rayos 3 188 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 (edytowane) Superstar Saga to pierwsza odsłona serii, jeszcze z GBA. Przeza(pipi)ista gra i polecam z całego serca, geniusz, mam nadzieję, że klimat nie uleci w remake'u. w tym remake'u dodają coś nowego w postaci tego bowsers minions. Edytowane 14 czerwca 2017 przez Rayos Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 (edytowane) A czy data jest w formacie US? Rozumiem, że to październik tak? Czemu wszystko wychodzi jak mi się dzieci urodzą :-( Edytowane 14 czerwca 2017 przez NemoKOF Cytuj
Rayos 3 188 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 (edytowane) październik. No jaram się Edytowane 14 czerwca 2017 przez Rayos Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 Strasznie polubiłem te RPGi marianowe. Męcze teraz Mario RPG, więc pierwszego :-) Cytuj
S_600 252 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 (edytowane) Kurde, a tak niedawno kupiłem wersje z GBa na Wii u (kiedyś ograłem na emulatorze) Szkoda. Edytowane 14 czerwca 2017 przez S_600 Cytuj
Rayos 3 188 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 spoko, dodatkowa zawartość wydaje sie byc dosc spora, takze warto sie bedzie zainteresowac :) Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 18 czerwca 2017 Opublikowano 18 czerwca 2017 Super że to wydają, to najlepsza część serii i na dodatek ciężka do zdobycia na fizycznym nośniku. Z przyjemnością kupię i postawię obok wersji GBA. Europejska okładka świetna, nawiązuje do oryginału, poza tym bracia na białym tle są już nudni. A ja lubię napaćkane kolorem okładki Nintendo :) 1 Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 18 czerwca 2017 Autor Opublikowano 18 czerwca 2017 Superstar Saga to akurat dosyć łatwo znaleźć w sensownej cenie - oczywiście na tle innych gierek Nintendo na GBA. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Znalazłem taki ranking RPG ów z Mario. Chciałem lecieć po kolei, gram w 7th star ale myślę, czy nie polecieć od najsłabszego do najlepszego. Zgadzacie się z tym rankingiem? 7th star jest spoko ale jakoś tyłka nie urywa. Lepiej grać chronologicznie? Pomusz forumku! Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 19 czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 czerwca 2017 No ale gdzie ten ranking? IMO we wszelakie serie najlepiej się gra chronologicznie. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Sorry, tutaj https://www.pastemagazine.com/articles/2016/01/ranking-every-mario-rpg.html Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 19 czerwca 2017 Autor Opublikowano 19 czerwca 2017 Sticker Star na drugim miejscu xd Zaorać to. Graj w miarę możliwości chronologicznie, dobrze się obserwuje jak serie się zmieniają przez lata (chociaż więcej zmian było akurat w papierowych..). Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Tylko ze wtedy musiałbym orać następną superstar saga z gba. Zastanawiam się czy jej zostawić do czasu premiery na 3ds. Co myślisz? Cytuj
Rayos 3 188 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 'oryginalna' trylogia Mario & Luigi, tj Superstar Saga, Partners in Time, Bowser Inside Story to sztos ponad sztosy, gdzie każda kolejna część przebijała poprzednie. Niestety, Dream Team już nudne, Paper Jam się trochę odkuło. IMO nie ma co łączyć tych serii gier w jakiś jeden ciąg, Paper Mario to Paper Mario, Mario RPG to Mario RPG, Mario & Luigi to... Mario & Luigi. Trzy osobne serie, trzy osobne byty. Jeszcze nie wiemy jak będzie z jakością tego remastera SSS na 3DSa, a oryginał na GBA jest prześwietny i jak dla mnie, ten oryginalny styl graficzny jest ni do podrobienai i gorzej wygląda w szacie Dream Team/Paper Jam. Jak masz okazję, to ograj oryginał z GBA :) Cytuj
ogqozo 6 576 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 (edytowane) Wiadomo, że gry w tych seriach budują w swoim obrębie i dodają do już poznanych elementów nowe, niektóre rzeczy przebiegają w nich szybciej niż w poprzednich itp., więc granie najpierw w sequel będzie trochę niezręczne - kwestia gustu, ale mi się teraz już raczej nie chce grać w stare gry. Zresztą to nawet widać na tej liście, autor nie grał w serię "jak wychodziła" i to ma wpływ... Jeśli serio masz czas i chęć i tak przejść 10 gier, to raczej sens ma chronologicznie... Ta lista jest też specyficzna, koleś sam zaznacza, że najczęściej ulubiona gra to Paper Mario na Gacka, a najmniej lubiana - Sticker Star. Głównie ma to jednak znaczenie w obrębie danej serii. Super Mario RPG to oryginał, przez wielu do dziś uważany za najlepszy - bo to najbliżej faktycznego RPG-a (ale dziś jest oczywiście mocno archaiczny w rozgrywce). Serie Paper Mario oraz Mario & Luigi rozwijają pomysły tej gry i dodają własne elementy zręcznościowe na zupełnie własny sposób. Są to odmienne serie. Dodatkowo Paper Mario to dwie części dość podobne do RPG, ale następne (od tej na Wii) to już bardziej platformówko-eksploracyjno-łamigłówkowe gierki, które nie mają wiele wspólnego z Paper Mario jeśli chodzi o rozgrywkę (ale mają podobnie napisane, zabawne historyjki). Jak dla mnie 10 gier z rzędu o podobnej treści to dużo, to nie są gry typu że samo chodzenie jest tak fajne, może po jednej z każdej serii na zmianę... Edytowane 19 czerwca 2017 przez ogqozo 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Wiesz co, nie gram nigdy tylko w jedną grę. Seria mnie intryguje i zastanawiam się czy zostawić sobie Superstar Saga na koniec. Teraz pytanie niecodzienne - będę szukał tej gry ale i tak nie mam urządzenia do ogrywania wersji z Karta, stąd będę grał ALBO na emu GBA na telefonie, albo na CFW na 3DS. Pytanie - czy w tej grze jest dużo elementów zręcznościowych? Czy dam radę grać w to tylko na ekranie dotykowym? Teraz 7th Star ze SNESa ogrywam na telefonie i może z 1 przydałby mi się krzyżak, tak nie mam z graniem większych problemów. Pytanie, czy trzeba będzie skakać dużo w Superstar Saga. Ktoś coś? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 egzekucja ataków/unikanie opiera się na naciskaniu odpowiednich przycisków w odpowiednim momencie, to samo jakieś tam minigierki w trakcie gry, jak np. skakanka Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Ok, czyli lepiej 3DS. W 7th Star jest tego tak mało, że nie mam z tym żadnego problemu na ekranie. Cytuj
ogqozo 6 576 Opublikowano 19 czerwca 2017 Opublikowano 19 czerwca 2017 Jak chcesz przejść wszystkie części to nie grałbym w pierwszą na koniec, no może i jest lepsza w sensie konsystencji jakości, ale następne dodają więcej do niej, nieco dziwne wracać. Wersja na 3DS z tego co widzę doda nieco usprawnień, uwygodnień (np. przyciski często używanych rzeczy na drugim ekranie), choć raczej nic zmieniającego specjalnie istotę gry. Fakt, że cała ta seria trochę klepie i cycka pierwszą część, jakże wtedy pomysłową i oryginlaną. Jak dla mnie fajnie by było, by dać wreszcie temu studiu do zrobienia jakąś grę nie z Mario, no normalnie coś z innym pomysłem... A robią ten remake. Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 23 czerwca 2017 Opublikowano 23 czerwca 2017 Superstar Saga to akurat dosyć łatwo znaleźć w sensownej cenie - oczywiście na tle innych gierek Nintendo na GBA. Racja, pomyliło mi się z Metroidami. Sagi jest zawsze sporo na eBeju i ceny też znośne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi