Skocz do zawartości

Yoshi's Crafted World

Malibu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowy Yoshi na Nintendo Switcha. Na razie podali tylko króciutki gameplay, datę 2018 i roboczy tytuł. Czekam, bo to będzie mój pierwszy kontakt z sympatycznym zielonym dinozaurem 

Yoshi-logo-600x343.jpg

EDIT 18.09.2018 [Rayos]

Pełna nazwa gry:

Yoshi's Crafted Worlds

Najnowszy trailer:

Premiera wiosną 2019

Opublikowano

Można odnieść wrażenie, że chyba normalnie wszystkie gry na Switcha wyglądać będą jak realistycznie sfilmowane ruchy zabawek wśród zabawek. Koniecznie w jaskrawych kolorkach. Tutaj głównie wycinanki z papieru, ale jest też plansza z patykami i kamieniami itp. Zresztą to akurat nienowy już typ platformówki. Zazwyczaj wyzwaniem jest stworzenie angażującego, świeżego, wymagającego, dynamicznego platformówkowania na planszach tworzonych w taki sposób. Ten zwiastun na pewno wiele nie pokazuje w tym względzie. 

Zwiastun okropny w racji tej muzyki. Głowa mnie boli, jakbym słuchał ćwiczącego za ścianą na flecie 7-latka. No cóż, wczesny pokaz żeby co było na E3. 

Opublikowano

Nie podoba mi się ten Yoshi. Gra wyglada dużo gorzej niż poprzedniczka na Wii U, UE4 robi swoje i wszystko znowu wali wypucowanym jajem.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem po co robią Yoshiego na siłę dla dzieci. Jest Kirby, który zawsze był spokojną i łatwą platformówką. Ogólnie wydaje mi się ,że nie mają pomysłów na gry z Yoshi i tytuły z jego udziałem wychodzą średnie. Yoshi's Island był genialny, chyba najlepsza platformówka w historii dla mnie a od tamtej pory jest zwyczajne żerowanie na marce z marnym skutkiem. 

Od tej muzyki z trailera bolą uszy;\

Edytowane przez Ukukuki
Gość FunkYoSelf
Opublikowano

Wooly World był dużo trudniejszy do przejścia od wydanego w podobnym okresie Planet Robobot. Obie gry świetne ale przy Yoshim potrafiłem na długo utknąć w jakimś miejscu z Kirbym miałem tylko problemy przy wymaksowaniu gry.

Opublikowano

Słabo póki co. Sztywno, sterylnie o mało wyrazistej charakterystyce świata. Świeżutkich pomysłów jak na lekarstwo, przeciętne animacje. Wygląda jak dwa kroki w tył względem Wooly World.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Kirby, Donkey Kong i Yoshi od marca do czerwca - trochę dziwny pomysł, ale to w końcu Nintendo... W sumie z tych trzech Yoshiego kupuje na 100 %, Kirby na 90 %, a Donkeya na 80 %. Pewnie wpadła by cała trójka gdyby były rozciągnięte w czasie. Jakby co to Donkey ma mniejszą szansę nie dlatego, że uważam, że jest słabszą grą, ale dlatego, że przeszedłem na WiiU. Sama gra jest genialna 

Edytowane przez funditto
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja również mam na dole 2019r. coś mi się wydaje, że magicy z Nintendo nie udźwignęli jednak Unreala 4 na którym tytuł miał śmigać (albo giera była tak w powijakach i bez polotu, że musieli zacząć od nowa). 

Opublikowano

To było oczywiste po dzisiejszej zagrywce Nintendo. Mają obsadzony każdy miesiąc w tym roku jakąś większą premierą, więc mogą przesuwać gierki na 2019, żeby zapełnić luki w przyszłości [']

Opublikowano
Teraz, Gromit napisał:

To było oczywiste po dzisiejszej zagrywce Nintendo. Mają obsadzony każdy miesiąc w tym roku jakąś większą premierą, więc mogą przesuwać gierki na 2019, żeby zapełnić luki w przyszłości [']

No to już kwestia gustu bo raczej lato-jesień zbyt obsadzona nie jest (choć patrząc, że wychodzi Tales, YS, Shining i Valkyria Chronicles to w sumie masz rację). Moim zdaniem Good Feel po premierze Kirbyego na Pstryka mogło dostać zyeby za odcinanie kuponów (bo nie oszukujmy się ale trailer z zeszłego roku pod żadnym względem nie urzekał). 

Opublikowano

W lipcu jest Toad, Octopath Traveler i pod koniec miesiąca Crash. Na sierpień jeszcze wleciał Overcooked 2. We wrześniu jest Fifa 19 i dodatek do XC2, październik - Mario Party, listopad to Pokemony, grudzień - Smash. Do tego to co wymieniłeś. Wiem, że niektóre premiery są naciągane (Overcooked2, Fifa), no ale hej - w tym roku też w styczniu i kwietniu nie było żadnej gry od Nintendo, jeśli się nie mylę.

Chociaż z drugiej strony, jak przypomina mi się trailer Yoshiego - brr, ale to było bezpłciowe.

• Plusik 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

oficjalna stronka niny wczoraj podala przez przypadek pelna nazwe tej czesci: Yoshi’s Crafted World

czyli bankowo cos z yoshiego bedzie w tym przesunietym directcie