izon 1 005 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 Pograłem w demko, fajna gierka, tak w sam raz jak będzie można wyrwać za 5 dych:) Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 (edytowane) To chyba Pan konsole pomylił. Nie ma raczej szans aby jakaś "większa" gierka na Switcha w boxie czy cyfrze była za 5 dych. Edytowane 14 marca 2018 przez balon 2 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 2 godziny temu, balon napisał: To chyba Pan konsole pomylił. Nie ma raczej szans aby jakaś "większa" gierka na Switcha w boxie czy cyfrze była za 5 dych. A bo ja wiem? Na Wii U czy Wii niejednokrotnie wyłapywałem duże, pudełkowe produkcje do 50zł (niezależnie czy to nówka czy używka). Jeżeli tytuł będzie się jałowo u nas sprzedawał to cena jednak w miarę szybko spadnie (choć do 50zł to pewnie trochę potrwa). Dajmy Switchowi czas. Obecnie konsola jest na wielkiej fali, więc wszystko będzie chodziło drożej ale myślę, że z czasem ceny trochę spadną, to i starsze pozycję będzie można taniej wyrwać Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 14 marca 2018 Opublikowano 14 marca 2018 Hmmm miałem WiiU i nigdy nie spotkałem się (jak jeszcze konsola żyła) z tytułem od "Nintendo" za 50 zł w pudełku (np Mario, Donkey czy inny Yoshi). 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Użyłeś określenia "większa gierka" na Switcha. Wzorując się na tym obstawiałem, że masz na myśli duże, pudełkowe produkcje również od firm third-party a nie tylko od NIntendo (co robi różnice). Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Nie wiem co miałem na myśli xD ale raczej chodzi mi o takie mocne tytuły (podałem dla przykładu). No ja tam nigdy nie trafiłem na takie ceny takich gierek jak konsola była jeszcze żywa, w odróżnieniu do sprzętów sony czy ms. Cytuj
funditto 661 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Heh, ja dostałem w 2015 za darmo Tropical Freeze od gościa z innego forum, bo mu się gra niespodobała..wysłał mi na swój koszt, a większość sztosów na WiiU kupiłem w przedziale 80 - 120 zł, wyjątkiem były tylko Mario Kart 8 i Breath of The Wild, także dało się Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) Gry od Nintendo trzymają cenę, dłużej niż inne, to fakt. Nawet pomimo wydań Selects niektóre zwykłe wersje nawet używane są droższe. Edytowane 15 marca 2018 przez zdrowywariat Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) 8 minut temu, funditto napisał: Heh, ja dostałem w 2015 za darmo Tropical Freeze od gościa z innego forum, bo mu się gra niespodobała..wysłał mi na swój koszt, a większość sztosów na WiiU kupiłem w przedziale 80 - 120 zł, wyjątkiem były tylko Mario Kart 8 i Breath of The Wild, także dało się No tak akurat gierki na WiiU kupowałeś jak ju praktycznie zdychało. Ja kupowałem te gry jakies 1-3 lata wcześniej. Wiem bo przecież sprzedałem Tobie konsole xD No i kolega Izon powiedział tu o 50 zł, a nie 80-120. Edytowane 15 marca 2018 przez balon Cytuj
roivas 41 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Kirby dostaje słabiutkie oceny. Na metacritics średnia 74 na razie ale zdarzają się i 40/100. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 74? To i tak dużo po tym co zobaczyłem w demie. Cytuj
roivas 41 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Liczyłem na więcej. Nieistniejący poziom trudności- pal licho. Ale widocznie nie ma też poza tym za wiele fajnego. Na 3Dsie było spoko, bo ładne 3D. No nic, zobaczymy jak sie sprawdzi na imprezie, może to dobrze, że sie samo przechodzi, tylko trzeba sprawdzić czy jest po co oglądać takiego samograja. Cytuj
Gromit 244 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Zagrałem wczoraj we dwie osoby w demo Kirby'ego i poziom emocji był zerowy. To nie jest gra dla dorosłych i nawet coop nie ratuje sytuacji. Te negatywne recenzje punktują głównie poziom trudności i wyzwanie stawiane przez grę (a raczej brak). Cytuj
izon 1 005 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 9 godzin temu, balon napisał: No tak akurat gierki na WiiU kupowałeś jak ju praktycznie zdychało. Ja kupowałem te gry jakies 1-3 lata wcześniej. Wiem bo przecież sprzedałem Tobie konsole xD No i kolega Izon powiedział tu o 50 zł, a nie 80-120. Nie wiedziałem, że mój niewinny wpis wywoła taką dyskusję. Oczywiście tych "przysłowiowych" 5 dych to bardziej użyłem jako metafory, że gra jest uja warta:) A z cenami to nie do końca się zgodzę, w Krakowie w jednym z moich ulubionych sklepów mają już takie gierki jak Skyrim, Mario czy Bayoneta po 120 - 150 zł nówki, tyle, że z niemiecką okładką. Ceny w Polsce gier Nintendo wynikały ze stosunkowo niskiego popytu, ale myślę ,że Switch przełamie tę barierę:) Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) Z jednym napewno się zgodzę. Faktycznie 5 dyszek to max co można zapłacić za tego Kirbyego. @izon w takim razie załatw mi proszę z tego sklepiku Axiom Verge w dobrej cenie, może być Niemiec. Edytowane 15 marca 2018 przez balon Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 10 godzin temu, balon napisał: Nie wiem co miałem na myśli xD ale raczej chodzi mi o takie mocne tytuły (podałem dla przykładu). No ja tam nigdy nie trafiłem na takie ceny takich gierek jak konsola była jeszcze żywa, w odróżnieniu do sprzętów sony czy ms. Wii U dorwałem pod koniec 2014r i wówczas z pierwszej mańki dorwałem nówkę Splinter Cella i Zombi U po 40zł (of course Angliki w foliach). AC 3 i IV podobnie, więc myślę, że się dało. Tak faktycznie odrobinie drożej chodziły produkty od samego Nintendo. Dla mnie ten Kirby oprócz prześlicznej grafy to kompletnie nie urzeka. Fakt faktem gdy tylko psioczyłem, że nie ma mojego Chomika, Sowy i Rybki z Dreamland 2 to oni zapowiedzieli darmowy update z tym triem ale levele i prostota do granic możliwości pozostaje taka sama. Moim zdaniem mogliby sobie teraz odpuścić Kirbiego na dobre 3/4 lata. Wyszłoby to i serii i twórcom na dobre. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Nie no Panie nie chodziło mi o ułomne porty starych gierek tylko "perełki" i exy. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Akurat Splinter Cell Blacklist ułomnym portem nie jest. Jedynie odrobinę ustępuję wersji na PC ale wygląda lepiej od PS360 (w tym przypadku należy do tych dobrych portów jak NFS Most Wanted, który miał high-resowe tekstury itp.). Pomimo ocen to widzę Kirby nawet w Ultimie jest na liście obecnie najlepiej sprzedających się tytułów, więc kto go tam wie czy cena szybciej spadnie od pozostałych szlagierów od Big N. Cytuj
Damk 98 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 (edytowane) Chwilkę pograłem. Na razie taki samograjek do potęgi n-tej (wprost proporcjonalnie do ilości przyjaciół w drużynie). Ale za to mocno słitaśny (choć chyba nie tak bardzo jak Epic Yarn?). Na razie zabawa łączenia różnych zdolności jest przednia, ciekawe czy będzie tak do końca. W Kirby Adventure Wii brakowało mi właśnie tej mechaniki mieszania umiejętności jak w The Crystal Shards. W Star Allies wygląda to fajnie. Edytowane 16 marca 2018 przez Damk Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 17 marca 2018 Opublikowano 17 marca 2018 Jeśli dobrze spojrzalem jestem już w połowie gry. Co oznacza że gra jest krótka. Ale w Planet Robobot też tak było. Z plusów to: Łączenie umiejętności jest naprawdę spoko. Wygląd gry także. Gra jak każdy Kirby jest mega prosta. Tyle że bardziej. Ale już odnalezienie znajdziek aż tak proste nie jest. Mi gra się całkiem przyjemnie. Największy jak dla mnie problem to chaos. Za często gubię się, gdzie jest właściwie kirbas. Plus to że w niektórych momentach to jest samograj. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 18 marca 2018 Opublikowano 18 marca 2018 (edytowane) Kirby chyba się nada jako odpoczynek po Donkey Kongu. Aż stanieje nie zamierzam czekać, bo po przejściu wyląduje na ebayu, a tam w cenie 85% nowości poleci od razu. Popyt na gry Nintendo jest duży. Edytowane 18 marca 2018 przez Lukas_AT Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 26 września 2018 Opublikowano 26 września 2018 Pograłem w demo. Samograj tragiczny ale jakoś tak michę cieszyłem, aż dziwne :p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi