gekon 1 787 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 (edytowane) Po co taki temat? A no bo w sumie nie wiem gdzie zapytać. To tak. Mam słuchawki na USB i mam głośniki. Wszystko podłączone do PC na Win10. No i bym chciał sobie móc zmieniać pomiędzy źródła dźwięku bez wytykania i odłączania kabli. Że jak chce pograć to klikam i mam słuchawki, a jak chce film to pyk i mam głośniki. No i niby w na pasku zadań, po prawej stronie jest ten głośniczek i mogę tam wybrać źródło dźwięku. Ale to klikania w uj, a jak chce przełączyć na głośniki w czasie gry to już w ogóle uj i kaplica. Mogę ustawić jakiś skrót klawiszowy, który pozwoli mi to zmieniać? Niby znalazłem program AudioSwitcher i działa OK, ale serio nie ma logiczniejszego, windowsoskiego rozwiązania? Tylko kolejne programy i tysiące ikon na pasku? A może jeszcze lepiej jakbym mógł po prostu zawsze mieć dźwięk na słuchawkach, a po włączeniu głośników, automatycznie mi się przełączało na głośniki. I oczywiście odwrotnie? Że jak wyłączę głośniki to dźwięk pójdzie na słuchawki? Edytowane 15 czerwca 2017 przez gekon Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 15 czerwca 2017 Opublikowano 15 czerwca 2017 ? https://www.google.pl/search?q=pc+audio+output+switch&oq=pc+audio+output+switch+&aqs=chrome..69i57j0j69i64.7956j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 nie wiem czy pomogłem, ale 2 link z googlea https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3osbxp/how_do_i_easily_switch_between_audio_output_device/ 1 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 15 czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 czerwca 2017 No w sumie nie, bo to poradnik jak wejść w ustawienia i sobie to przeklikać oraz poradnik jak zainstalować program, który już mam:) No ale masz plusa na zachętę. Najwidoczniej nie ma sensowniejszego rozwiązania a M$ to idioci. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi