Opublikowano 20 sierpnia 20195 l W tym przypadku po prostu nie wierzę, że to może być nawet średnie. Wyczuwam mocarza. Dla samego klimatu warto będzie sprawdzić
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l Na Switcha się obowiązkowo kupi. Co jak co, ale takie gierki w hh mode wchodzą jak złoto.
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l wuuuut ale wyskoczyli z tą datą <3 jaram się klimatem tej gry od pierwszych zapowiedzi, będzie srogo. Fajnie, jakby wydali to w pudełku.
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l Klimat niesamowity, ale po Death's Gambit jestem ostrożny z jarankiem, bo mogą być soulsy, a wolałbym jednak klasyczną metroidvanię.
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l I widać, że tu Soulsów akurat najmniej. Biorę w premiere, ten chory klimat kojarzy mi się z jakąś grą, w którą grałem za małolata w 90's, ale nie pamiętam co to było :C Edytowane 20 sierpnia 20195 l przez cotek
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l 2 godziny temu, cotek napisał: I widać, że tu Soulsów akurat najmniej. Biorę w premiere, ten chory klimat kojarzy mi się z jakąś grą, w którą grałem za małolata w 90's, ale nie pamiętam co to było :C Moonstone na Amidze ?
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l Niet :c Szukam tego od dekady i nikt nic nie wie, nikt nie widział. Fakt, że to było demko z jakiejś niemieckiej gazetki i może pełniak nie wyszedł. Czort wi.
Opublikowano 20 sierpnia 20195 l 10 godzin temu, cotek napisał: Biorę w premiere, ten chory klimat kojarzy mi się z jakąś grą, w którą grałem za małolata w 90's, ale nie pamiętam co to było :C Myth? Mi się z tym kojarzy
Opublikowano 21 sierpnia 20195 l Pamiętam intro jedynie dość mocno. Całość działa się w czasach średniowiecza jakoś, ale bardziej dark fantasy. Nie wiem czy to był point'n'click czy co. Ale ogólnie zaczynało się jak jakiś (chyba) posłaniec wbija do komnaty królowej, i nie była zadowolona z wieści i nakazała mu uciąć dłonie i podbił do niego jakiś rycerz i (pipi)s mu po łapach, morze krwi, te dłonie gdzieś poleciały w róg pokoju. Ogólnie pamiętam, że za małolata byłem w szoku po tej scenie. Było to dość mroczne, posępna ciemna komnata, oświetlona świecami, dużo krwi, ogólnie gore xD Scenka kończyła się chyba śmiechem królowej wprost w kamerę. Było to takie wczesne CGI, coś jak intro do Sanitarium jak ktoś kojarzy. Z rozgrywki mało co pamiętam. Główną postacią był jakiś blondyn w takim czarno czerwonym wdzianku, ale nie wiem czy to była zbroja czy jakieś szmaty. Możliwe, że zaczynało się w wiosce i demko kończyło się dość szybko, jak gdzieś się wyszło po za miasto czy coś. Po zakończeniu wjeżdżała plansza promocyjna z miniaturkami. I kojarze jedną jak główny bohater stoi gdzieś przy jakiejś półce skalnej, a z góry zwisa ogromne cielsko zielonego węża z jego głową, tak jakby strzegł przejścia xD Masakra ogólnie xD Może moje wspomnienia są jakoś już zatarte i trochę powykręcane. No ale nie uświadczysz tej gry xD Sprawdzałem producentów, wydawców - choć może nie dokładnie. Byłem pewien, że to gra Psygnosis, ale w ich katalogu jej nie ma, choć nie ma wszystkich z opisem albo obrazkami xd
Opublikowano 21 sierpnia 20195 l Ale to gierka 2D, 3D, prerenderek? Z którego mniej więcej roku? Na PC?
Opublikowano 21 sierpnia 20195 l na 90% prerenderek, tła i ten wąż wydawał się prerenderowany PC, 1995-99 maks. Edytowane 21 sierpnia 20195 l przez cotek
Opublikowano 21 sierpnia 20195 l OMG stary co Ty mi zrobiłeś xD Kurde no i jednak Psygnosis. I wąż nie zielony, a brązowy w prążki Ale nieźle, wehikuł czasu mam w głowie niesamowity teraz, dziękiiii. I całość nijak ma się do Blasphemousa oczywiście, ale tak mi się skojarzyło xD Edytowane 21 sierpnia 20195 l przez cotek
Opublikowano 25 sierpnia 20195 l Gameplay o niebo lepszy od pamiętnych pierwszych trailerów, jest większe tempo widać, że pan czapka nauczył się nowych sztuczek, będzie grane.
Opublikowano 29 sierpnia 20195 l Autor Dla mnie za(pipi)isty, jest mrocznie i brutalnie, przyjemna muzyka Pre-order na 100% Jeszcze tylko niecałe 2 tyg czekania
Opublikowano 30 sierpnia 20195 l Demko na steam obadane, zapowiada się świetnie. Widac inspiracje gameplayem od From no i ten feeling Castlevanii... Klimat jest mega. Będzie grane, ale mam nadzieję że ogarną trochę czcionkę napisów w menusach, bo ciężko się czyta lore w obecnej wersji.