Skocz do zawartości

Blasphemous

Alastor84

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O co chodzi z tym dlc. Gram od początku, wróciłem po pół roku do Bladzi (miałem ostatniego bossa do pokonania) i w końcu po patchu jest grywalna na switchu, bez dropów, czytelniejsza mapa, więcej warp pointów, chyba jakieś nowe npc. Zajarałem się od nowa. Tylko właśnie, co z tym dlc, działa na new game +?

Opublikowano

Ta DLC jest na NG+. Ale to DLC jakby nie jest 'osobne' tylko wkomponowane w całą historię. Fajny motyw, ale męczę się strasznie, bo na ng+ jest dość ciężej. I w sumie z nowych rzeczy napotkałem tylko kilka. Póki co męczę się z bossem, i jak na razie jest nie do przejścia z jedną miksturką :C

• Plusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj wreszcie odpaliłem tego szpila i ło panie, mocno się rozczarowałem. O ile warstwa AV i klimat bardzo trafiają w mój gust, tak gameplay to zwykła kalka rozwiązań z innych metroidvanii z przegiętym poziomem trudności. Ciągle ten sam schemat - przejdzie się kawałek, spotka nowego wroga, który na 99% nas ubije, bo nie zna się jeszcze jego ataków, powrót do checkpointa, który zazwyczaj jest za daleko i trzeba robić backtracking i tak w kółko. Gra przez to mega szybko mnie odrzuciła, bo nienawidzę wracać co chwile do tego samego miejsca i ubijać te same stworki dziesiątki razy, zanim spotkam nowego, który da mi w czapę :D Pewnie w późniejszym etapie jest łatwiej jak się odblokuje skille itd, no ale takie gry nie są dla mnie warte grindu.

Opublikowano

No to jest metroidvania podlana nutką Soulsborne. Oprócz bossów nie było tutaj cięższych elementów, nie wiem.

Opublikowano

Z tą metroidvanią bym nie przesadzał, bo jedyne co ma ta gra z metroidvanii to rozległe światy. Bliżej im do soulsów i też zgadzam się, że szczególnie trudna nie była (chociaż broń boże no-brainer). IMO przyjemny tytuł, ale ciągnie go mocno cała otoczka.

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
21 minut temu, messer88 napisał:

Dla mnie lepsza gra od DG, za tyle to warto samemu sprawdzić. 

Tu nie chodzi o kwotę,tylko o rosnąca  bibliotekę tytułów nie skończonych/nie zaczętych.

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Czy ta gra też ma tak jak Salt and Sanctuary ukryte polskie napisy o których nie wiedziałem wcześniej? :[ Jestem świeżo po tej grze ,fajnie mi się grało ale strasznie łatwe to wszystko było i zastanawiam się czy Blasphemous zatrzyma mnie na dłużej:ohboy:

Edytowane przez Rotevil
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Grał ktoś ostatnio na switchu, jak to działa bo jakiś płacz był na początku, że glitche itp. Ktoś się wypowie bo piękna cena 25zl w promo teraz

Edytowane przez bobi_88