czapa 664 Opublikowano 26 grudnia 2018 Opublikowano 26 grudnia 2018 Pierwsza FIFA to była na mega drive. A poza tym wersja na snesa wypada blado przy md. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 czerwca 2019 Opublikowano 14 czerwca 2019 (edytowane) Wiem, że teraz popularny jest plej mini, ale ja dopiero jestem na etapie mini snesa (na mini nesie już zbudowałem kolekcję ośmiobitową). MiniSnesa chcę mieć do gier 16.bitowych: DOS, GBA, SNES, Arcade... Udało mi się nawet odpalić gierki z Dosa, co jest sukcesem, ale jako że kolekcja przekracza pamięć wewnętrzną konsoli, musze korzystać z pena. Mam z tym problem. Kupiłem kiedyś jakieś chińskie OTG USB i i podłączeniu w konsolkę komp nie widzi jej. Łączę się domyślnym kablem, bez tej pierdoły jest ok, ale już z tym OTG jest lipa. Ktoś tu na minisnesie korzysta z karty sd/pena? ---- zrobiłem, po prostu w hakchi wybiera się export gier i wskazuje na pendrajwa. I teraz mam oryginalne gry domyślnie, a po włożeniu pena wszystkie inne Edytowane 14 czerwca 2019 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 czerwca 2019 Opublikowano 17 czerwca 2019 Czy ktoś tu jeszcze uzywa miniSNESa do emulacji, czy wszyscy już przeszli na PlayStation Classic, ewentualnie Rapsberry Pi, albo Kiano Stick PC? Kurła, jak mam odpalić metal slug z neo geo. Jak tu bios wrzucić do hakchi2? Obczaiłem jak zrobić, by gry DOSowe działały, działają z CPS1, ale nie z NEO Geo, bo to wymaga Biosu.................pls help. Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 17 czerwca 2019 Opublikowano 17 czerwca 2019 Grzybiarz powiem Ci tyle co wiem z emu mame. Potrzebujesz biosu neogeo będzie to plik neogeo.zip. Akurat w mame i emu fba musi być ten plik w folderze z romami. U Ciebie pewnie jest folder bios albo sproboj skopiować tam gdzie masz obraz gry. 1 link w google https://m.coolrom.com.au/roms/mame/8917/Neo-Geo.php Edit tutaj jak to zrobić Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 czerwca 2019 Opublikowano 18 czerwca 2019 @mozi próbowałem wszystkiego. Poinstalowałem tych modułów, biosów... Cadilaci z CPS1 działają, bo nie wymagają biosu, a tu pewnie trza mieć odpowiedni bios, tylko raz, że nie wiem który, a dwa: za dużo już namieszałem, by teraz sprawdzać który to bios, która gra i jaki moduł... Kurła, jakby tu był ktoś komu działa mslug i by upnął swój działający bios, to byłaby połowa sukcesu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi