milan 7 022 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Rzeczywiście piekne cacko, dobrze by mi pasowało w salonie. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Zabawne, ty to masz humor. Masz multum obudów, są takie jak mini snes. I nawet są z logiem LG, akurat dla ciebie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 I ile za taki komplet? Bo widze pi 3 za kilkadziesiąt funtów, a obudowę za 16 funtów. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Frajerzy jesteście, zarówno snesowcy mini jak i PIowcy. Przecież wystarczy Xbox za 50zł i na nim odpalisz NES/SNES/GB/GBA/SMS/SMD/NEOGEO/TURBOGRAFX/MAME w pełnej prędkości, a i jeszcze coś z n64/PSXa się uciągnie... :) Można tak w nieskończoność. Jak ragi chce sobie odpalać romy z ESTETYCZNEGO SNESa mini to jego sprawa, ja zrobię tak samo. Już kiedyś interesowałem się półśrodkami i zainstalowałem sobie pod TV Ouyę z emulatorami - skończyło się na tym, że do grania w gry inne niż RPG i filmów nie nadaje się takie rozwiązanie do niczego, za duży input lag - zarówno na kontrolerach bezprzewodowych jak i podpiętych via USB. Za stary już jestem na kombinowanie, czytanie, wgrywanie nowych rewi.zji emulatorów - na SNESa mini wrzucę sobie romy i komfortowo pogram. Cytuj
Ukukuki 6 976 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Również tak zrobię, zbyt cenie sobie swój czas żeby bawić się z Raspberry, obudową, dokupieniem 2 padów i konfiguracją tego. Zwłaszcza ,że mam świetne rozwiązanie pod ręką w postaci mini SNESa. Do tego w tej cenie nie złożę komputera, obudowy i nie dokupię 2 padów sensownej jakości. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Też bardzo szanuję. Urządzenie wygląda jak SNES, ma pada jak SNES, działa jak SNES - dlaczego nie chcieć by wgrać na niego więcej gierek ze SNES-a jak ktoś ma ochotę? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Jeżeli wiązałoby się to z otwieraniem obudowy, ingerencją w hardware to nigdy bym o tym nie pomyślał, ale jak to ma być zwykłe flashowanko, a potem łatwo można wrócić do stockowej zawartości to dla mnie zero problemu - zwłaszcza, że sprzęt nie ma funkcji sieciowych. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Chodzi mi o kwestie legalności. Na rp chodzi wszystko dobrze bo jest bardzo dużo deweloperów. Natomiast snes mini jest świetny ale tu chyba chodzi o fakt, żeby być legalnym. Jak nie, to są tańsze i łatwiejsze w obsłudze rozwiązania jak właśnie pi z dystrybucja retropie, polecam yt. Pady chodzą idealnie. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 (edytowane) ja zrobie flasza tylko dlatego ze Rayos bedzie mial bol du,py o to Edytowane 7 października 2017 przez kubson Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 (edytowane) ale tu chyba chodzi o fakt, żeby być legalnym Bo? W konstytucji ktoś tak napisał? Kupiłem produkt i jak będę chciał, to będę nim rzucał po ścianach. Cyrografu legalności nie podpisałem. Jedni widzą w tym możliwość grania w legalne gry, drudzy ładne pudełeczko do wgrywania romów. Serio nie wiem, czego tutaj można nie rozumieć. Po co jako konsument mam kupić to: skoro mogę kupić to: xD no ludzie. Jeszcze się w jakieś obudowy bawić? Co? Słucham? A po co? Niestety niektórzy w tym temacie robią kur,wę z logiki. Mam pod ręką wygodne rozwiązanie, ale nie, lepiej składać transformersa. Jeszcze myślałem, ze te raspberry jakoś wygląda, ale nie, to jest płyta główna xDDDD 4 kliknięcia po podłączeniu SNESa Mini do PC kontra składanie swojej obudowy, no faktycznie, za dużo roboty przy SNESie mini. Edytowane 7 października 2017 przez ragus Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 (edytowane) Dla mnie nielogiczne jest kupowanie sensa mini i wrzucanie tam Romów. Ale wasz wybór. Edytowane 7 października 2017 przez NemoKOF Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 (edytowane) ja zrobie flasza tylko dlatego ze Rayos bedzie mial bol du,py o to no w końcu jakiś dobry powód :) tak btw. to chętnie wgrałbym na snesika 240p test suite żeby sprawdzić jaki jest lag na tym emulatorze Edytowane 7 października 2017 przez _Shaman_ Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Chodzi mi o kwestie legalności. Na rp chodzi wszystko dobrze bo jest bardzo dużo deweloperów. Natomiast snes mini jest świetny ale tu chyba chodzi o fakt, żeby być legalnym. Jak nie, to są tańsze i łatwiejsze w obsłudze rozwiązania jak właśnie pi z dystrybucja retropie, polecam yt. Pady chodzą idealnie. To znaczy wrzucanie romów z neta na Pi będzie bardziej legalne niż wrzutka na SNESa mini jedną z ponad 300 gier na SNESa, jakie mam fizycznie w kolekcji? Będę żył na krawędzi niczym konsolowy renegat, a wszystko w imię wygody 8) Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Zupełnie mnie nie zrozumiałeś. Jak masz gry to dla mnie jest sprawa prosta. Grasz w grę na sensie którą posiadasz. Natomiast jak ludzie jej nie mają, to wgranie retropie na kartę minisd SD i wrzucenie jej na rp3 jest nawet prostsze. Dwa pady 8bit snesowe bezprzewodowe i mamy Snesa, nesa, megadrive itd. Oczywiście nielegalnie. Natomiast te stare konsole są od lat emulowane w 100%, więc prędzej trafi się gra która nie będzie działać na snes mini niż na retropie. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Tak BTW: emulacja Super FX działa gorzej niż na nieoficjalnych emulatorach (no i oczywiście gorzej niż na stockowym SNESie). Nie to żebym wtykał kij w mrowisko, tylko informuję Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 w jakim sensie gorzej? Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Sprawdz porównania działania StarFoxa na YT. Wkleiłbym Ci, ale piszę akurat w biegu z telefonu Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Ja do tej pory na Snesie mini ograłem już Donkey Kong Country, Super Metroid i jestem w połowie Earthbound. Zastanawiam się ile Wy ogracie gier po wgraniu tych setek pozycji?,.................... i już wam odpowiadam na to pytanie. Ogracie zapewne (pipi), bo będziecie skakać jak te małpy z jednej gry na drugą - taka prawda niestety, ale rubta, co chceta. Ja tam wole ograć te 21 gier, niż nie ograć nic. 2 Cytuj
Velius 5 708 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Nie zgadzam sie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Offtop: Pamiętam swój pierwszy smartfon, mogłem na nim odpalać gierki z NESa, SNESa. Marzyłem o lepszym modelu, który pozwoliłby mi na odpalenie gier z PSXa. Marzenie się spełniło, miałem w kieszeni Tekkena 3.Po jakimś czasie kupiłem tablet typowo do gier, wraz z padem. Wgrałem z 10 emulatorów, zapchałem kartę 16GB romami, plikami iso. Mam teraz sprzęt, który mogę podłączyć pod TV, grać wygodnie na kanapie, padem, a tak naprawdę nie ukończyłem na nim żadnej gry. Po co mi milion gier, w które i tak nie zagram, jak mogę mieć 21 gier zamkniętych w jednym pudełeczku? :)Kupka wstydu rośnie z dnia na dzień: na PS4 mam ze 40 gier, z czego ukończyłem może kilka. 3DS leży zhackowany, a ukończyłem na nim tylko dwie gry (z czego jedna oryginalna) - sprzęt leży w szafie. A tablet shield? Głównie kobita na nim siedzi, a mnie jakoś przestało jarać granie w Mario, skoro mam miniNESa.Jak SNESmini zostanie zhackowany, fajnie, ale wiem, że wtedy zamiast grać będę miał rozpoczęte kilka tytułów i żaden nie będzie skończony. Już to przerabiałem przy każdej hackniętej platformie. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 (edytowane) Tak można w nieskończoność. Mam bardzo dużo gier wideo na półkach, a mimo to jakoś je kończę. Magia? Nie. Dyscyplina. Staram się grać jednocześnie w max 3-4 gry, z czego jedna jest moim 'mainem' - gram w nią najdłużej aż do ukończenia. Potem na jej miejsce wchodzi jakiś sub, a mainem staje się jedna z wcześniej rozpoczętych. Jak ktoś jest niezdecydowany i napoczyna wszystko bez umiaru, a potem i tak nie gra, to po prostu brakuje mu silnej woli. Edytowane 7 października 2017 przez ping 2 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Emulacja romów jest nielegalna, zgłaszam was do prokuratury. Cytuj
Ukukuki 6 976 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 A kto powiedział o setkach? Po co mi śmieci w bibliotece. Wrzucę z 5-10 gierek których mi tam brakuje i kilka sztosów z NESa żeby nie szukać kartridży. 2 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Dla mnie nielogiczne jest kupowanie sensa mini i wrzucanie tam Romów. Ale wasz wybór. Kek bo dlaczemu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi