Rayos 3 170 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 podobno te pdfy to nie jakaś nowość a jeszcze z początku tego roku, więc :yao: http://www.nintendolife.com/news/2017/11/rumour_buster_the_nintendo_64_classic_mini_game_list_leak_is_a_batch_of_old_pdf_files Cytuj
Ukukuki 6 976 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Oby robili GB a nie N64. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 w koncu bedzie i to i to. kwestia tylko co najpierw. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 (edytowane) Oby robili GB a nie N64. Najlepiej to niech zrobią wsteczną jak na koksie a nie w jakieś drogie mini gówna się bawią. Oczywiście z shaderem 5xbr bo w pikseloze 2d to nie mam zamiaru grać na dużym tv. Edytowane 9 listopada 2017 przez Kyokushinman 5 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 No, elegancko to wygląda xDDDD. Jeszcze mario powinien mieć niebieskie zęby. Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Nie ma to jak w dziale retro narzekać na retro. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Nie jadł dzisiaj dużo warzyw i marudzi. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 o ch,uj XDDDD No, elegancko to wygląda xDDDD. Jeszcze mario powinien mieć niebieskie zęby. Przynajmniej postać widać a nie coś na poziomie trybu obrazu 3d bez odpowiednich do tego googli :yao: Sentyment sentymentem no, ale (pipi)a bez przesady. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Gościu masz chu,ja w oczach przykro mi. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Sorry ale to wyglada jak niedorobiony obraz z jakiejś kolorowanki. Prawdziwy kozak zjada pixele bez popity i dziekuje za obcowanie z klasykami . Ostatecznie gra w te klasyki na VR 1 Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 Gry retro wyglądają dobrze jedynie na CRT. Nie wiem czy to kwestia scanline'ów czy czegoś innego ale taki DKC wygląda na starym ceerteku świetnie, a na LCD jest straszna kupa (porównywałem). 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 listopada 2017 Opublikowano 9 listopada 2017 No właśnie, teraz trza znaleźć jakiś konwerter HDMI -> chinch:) Mam u starszych taki stary TV CRT, ojciec w Niemczech kupił, gdzieś na początku lat 90. Tylko są same chinche z tyłu. I to jeden do obrazu, a drugi do dźwięku (mono). Na nim gierki ze SNESa wyglądały na megadopracowane - Donkey wyglądał jak z plasteliny, a teraz jednak trochę to pseudocieniowanie i piksele irytują. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 LCD nie wybacza. Masz tablice pixeli 1:1 i 0 rozmycia. Na CRT masz działo elektronowe, analogowe przetworniki, sam sygnał jest analogowy więc stratny, wszystko się rozmywa, rozdzielczość PAL więc tylko 720×576. Tak się zastanawiam, ludzie na filtry narzekają ale samo CRT było takim filtrem zmieniającym odbiór. Wszystko niewyraźne więc aż tak nie przeszkadzało. Dodatkowo np TV czy VHS miały przeplot czyli wyświetlały pół klatki na raz, raz poziome linie parzyste a raz nieparzyste w celu oszczędzania przepustowości sygnału. To dodatkowo zmieniało odczucia. I ten absolutny brak opóźnienia, 50hz to obraz migał, oczy bolały. Ta technologia raczej nie wróci. Jeszcze kwestia wielkości ekranu - największy TV CRT jaki miałem miał chyba 32 cale. Teraz mamy 50 jako coś normalnego. 50 cali, 720×576 i brak filtrów. Co kto lubi. A propos narzekania to jak napisałem wyżej - gry 2D się starzeją inaczej. 3D to jednak nie to samo. Nawet pseudo 3D jak StarFox straszą teraz a w Mariana z NESa można zagrać spokojnie nie wspominając o pięknym Yoshi's Island. DKC wg mnie gorzej się zestarzał, tam samo jak Super Mario RPG ale grać można. Liczę też na VC na Switcha bo ten ekranik 6 cali więcej wybaczy. Grzybiarz - zobacz czy HDFury nie ma jakiegoś konwertera. Byli w tym kiedyś najlepsi na rynku. 3 Cytuj
Mr. Montana 45 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Mam pytanie do posiadaczy tego sprzetu jakie wrażenia, czy warto? Przyznam szczerze ze w poznych latach 90 nalezalem do obozu Segi. Dzięki Mega Drive spędziłem niezapomniane godziny przy grach takich jak Ristar, UMK3, Sonic czy Batman Forever. Waham sie ponieważ obecnie mam XONE i w ostatnim czasie gram niestety coraz mniej Z drugiej strony sentyment podpowiada mi zeby tak na chwile cofnąć sie w czasie co o tym myślicie ? Konsolkę mam zamówiona ale Nintendo UK ociąga sie z realizacja zamówienia i myśle czy nie zcancelowac Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Poczekaj cierpliwie. Jeżeli okaże się że nie chce CI się grać to akurat ten sprzęt z łatwością puścisz dalej z minimalna (jeżeli w ogóle) stratą. 1 Cytuj
Mr. Montana 45 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 (edytowane) 46 minut temu, pawelgr5 napisał: Poczekaj cierpliwie. Jeżeli okaże się że nie chce CI się grać to akurat ten sprzęt z łatwością puścisz dalej z minimalna (jeżeli w ogóle) stratą. Wydaje sie zeto rozsądne rozwiazanie, szczególnie ze cyrki sa niemal takie same jak z nesem mini. Ja swoją sztukę zamówiłem w BF i po niecałej godzinie juz tylko ta smutna stronka została Edytowane 28 listopada 2017 przez Mr. Montana Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 (edytowane) Bierz. Jak nie siądzie to sprzedasz bez problemu. Dużo lepszy deal niż NES mini wg mnie. Kupa znajomych wzięła z nostalgii i praktycznie nie gra na nim a na snesie już grają. Warto sprawdzić czy ci się spodoba. Edytowane 29 listopada 2017 przez NemoKOF Cytuj
Mr. Montana 45 Opublikowano 28 listopada 2017 Opublikowano 28 listopada 2017 Godzinę temu, NemoKOF napisał: Bierz. Jak nie sądzie to sprzedasz bez problemu. Dużo lepszy deal niż NES mini wg mnie. Kupa znajomych wzięła z nostalgii i praktycznie nie gra na nim a na snesie już grają. Warto sprawdzić czy ci się spodoba. Zestaw gier naprawdę spoko, choć wg mnie brakuje MK/MK2 i przedewszystkim Chrono Trigger ! w którego lata temu grałem na emulatorze, choć nie ukonczylem to mega plus za muzykę oraz klimat podróży w czasie. Anyway komu Mega Drive mini? PlayStation mini ? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 stycznia 2018 Opublikowano 15 stycznia 2018 Wziąłem się za miniSNESa, chcę go mieć go gier 16.bitowych: SNES, GENESIS, ARCADE. Wgrałem sobie 65 gier ze SNESa i 10 nie działa Ale widzę scena działa prężnie: Kupiłem rozdzielacz USB za 7 zł, wepcham pendrajwa i będę mógł mieć kilka GB gier, a nie 256 MB. Jeszcze po wyjęciu pena są nadal oryginalne gry. Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 15 stycznia 2018 Opublikowano 15 stycznia 2018 4 godziny temu, grzybiarz napisał: Wziąłem się za miniSNESa, chcę go mieć go gier 16.bitowych: SNES, GENESIS, ARCADE. Wgrałem sobie 65 gier ze SNESa i 10 nie działa Wiem że jakoś z poziomu Hakchi na PC można wymusić by gry na SNESa były odpalane domyślnie przez RetroArch ( jeżeli masz go wgranego ). Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 15 stycznia 2018 Opublikowano 15 stycznia 2018 (edytowane) 3 godziny temu, blakuś napisał: Wiem że jakoś z poziomu Hakchi na PC można wymusić by gry na SNESa były odpalane domyślnie przez RetroArch ( jeżeli masz go wgranego ). Tutaj pokazane jak to zrobić. (oczywiście RetroArch już wgrany) BTW. testowałem dziś MAME, The King Of Dragons, Toki i Aliens śmigają jak talala. Edytowane 15 stycznia 2018 przez bid0n Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 5 marca 2018 Opublikowano 5 marca 2018 W dniu 28.11.2017 o 18:27, Mr. Montana napisał: Mam pytanie do posiadaczy tego sprzetu jakie wrażenia, czy warto? Przyznam szczerze ze w poznych latach 90 nalezalem do obozu Segi. Dzięki Mega Drive spędziłem niezapomniane godziny przy grach takich jak Ristar, UMK3, Sonic czy Batman Forever. Waham sie ponieważ obecnie mam XONE i w ostatnim czasie gram niestety coraz mniej Z drugiej strony sentyment podpowiada mi zeby tak na chwile cofnąć sie w czasie co o tym myślicie ? Konsolkę mam zamówiona ale Nintendo UK ociąga sie z realizacja zamówienia i myśle czy nie zcancelowac Odkopuje, może jeszcze się zastanawiasz. Jak dla mnie nie warto. Byłem dość napalony, pożyczyłem teraz na kilka dni od kumpla. No jakoś mnie nie zassało. Chociaż fakt, miałem Snesa i dużo gier tam skończyłem. Z drugiej strony jak podstawka pod emu to spoko sprzęt. Dla mnie te 21 gier to zdecydowanie mało. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 marca 2018 Opublikowano 5 marca 2018 https://github.com/ClusterM/retroarch-clover/releases/ No po instalacji tego nawet gry z N64 działają. Kupiłem z chin jakąś przejściówkę na kartę microsd. Planuję zgrać tu wszystkie ważniejsze gry od ery 8 bitów, po 64 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi