MierzejX 883 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Kolejny wirtualny sezon królowej wyścigów startuje za niecałe 2 miesiące. Pora odpalać bolid. Co nowego, o czym już wiadomo. 1. Drzewko Research & Develpment W zeszłym roku wybieraliśmy części do upgrade'ów. W tym roku będziemy mieli do dyspozycji drzewko, gdzie nadajemy ogólny kierunek rozwoju dla inżynierów. Nie zostało jeszcze to sprecyzowane, ale chodzi o skupienie na wybranych elementach - silnik, aerodynamika, podwozie, itd. Niektórzy dziennikarze mieli okazję zobaczyć jak to wygląda. Wiadomo tylko tyle, że drzewko nie będzie linearne, co oznacza, że będzie trzeba podjąć decyzje, które mogą się okazać mniej skuteczne od innych w zależności od przyjętych strategi wyścigu i technik jazdy. System ma nadać rozgrywce głębi. 2. Zmiany w fizyce. Zainteresowani wiedzą, że w tym sezonie bolidy przeszły kompletną metamorfozę - z Dr. Jekyl'a zmieniły się w Mr. Hyde'ów. Są większę pod każdym względem. Dopakowane aerodynamicznie i (teoretycznie) od 3-5 sekund szybsze na torach od zeszłorocznych. Różne źródła zgodnie przyznają, że poprawie uległ symulacyjny model jazdy, szcególnie odczuwalny na kierownicach z wyłączonymi wszelkimi asystami. To samo dotyczy AI. Na niższych poziomach trudności kierowcy w mniejszym stopniu naciskają na gracza. Na wyższych trzymają się blisko, ale nie blokują linii i unikają kolizji w większym stopniu, niż w zeszłorocznej odsłonie. 3. Bolidy klasyczne. Powrót legend, które tak dobrze były przyjęte w odsłonie z 2013. Jak będą wpasowane w rogrywkę, tego jeszcze do końca nie wiadomo. Najbardziej zgodne doniesienia mówią o wykorzystaniu ich w trybie kariery, gdzie bogaty sponsor od czasu do czasu zaproponuje przejechanie się jednym z nich na którymś z torów i wykonania challenga (time trial, wymijanie określonej liczby aut). Potwierdzone bolidy klasyczne do tej pory: 1988 McLaren MP4/4 1992 Williams FW14B 1995 Ferrari 412 T2 1996 Williams FW18 2002 Ferrari F2002 2004 Ferrari F2004 2007 Ferrari F2007 2010 Red Bull Racing RB6 Łącznie ma być ich 12, więc 4 kolejne czekają na ogłoszenie. Grafika - na PC, PS4 Pro i XOX potwierdzone 4k i 60fps. Osobisty komentarz:Zmiany w karierze mogą okazać się na plus. Podoba mi się pomysł drzewka, któy ma nadać głębi w zarządzaniu. Co do klasyków, to liczę na odgrywanie różnych scenariuszy. To co nieoficjalnie jest zapowiedziane brzmi raczej słabo i stawia klasyki w niewykorzystanym potencjale, a szkoda. Ja tam pre order złożyłem i jaram się bardziej niż nadchodzącym FM7. 2 Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Niech w końcu dadzą normalne dźwięki, szczególnie wydechu. W 2013 się to udało. Przy bolidzie F1 zatyka się uszy... Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 jak prawdziwe bolidy brzmią jak odkurzacze to co mają zrobić Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 Grafika - na PS4 Pro potwierdzone 4k i 60fps. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 27 czerwca 2017 Opublikowano 27 czerwca 2017 do klasyków powinni wrzucić jeszcze tegorocznego McLaren-Honda klasyczny szrot i ustawić gierkę tak, żeby bolid psuł się w każdym Grand Prix Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 28 czerwca 2017 Autor Opublikowano 28 czerwca 2017 Grafika - na PS4 Pro potwierdzone 4k i 60fps. Tak podają źródła. Na bank nie natywne, ale jaka to różnica w grze wyścigowej? W ruchu i tak nie widać różnicy. Modele bolidów w garażu mogą wyglądać słabiej przy skalowanym obrazie, ale ja już dawno jestem za czasami, gdzie przyrównywało się modele do rzeczywistości. Wszystkie modele drugoplanowe i tak wyglądają słabo (kierowcy, inżynierowie w kokpicie) - dla mnie to nie ma znaczenia. Cytuj
Vesper94 0 Opublikowano 29 czerwca 2017 Opublikowano 29 czerwca 2017 Gdzie zamawiałeś pre order? Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 4 lipca 2017 Autor Opublikowano 4 lipca 2017 Mieszkam obecnie w UK. Preorder złożyłem w ShopTo. Wyszło 39.80 GBP. Na PLN to i tak chyba dobra cena. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 sierpnia 2017 Nowy zwiastun prezentujący aspekty rozgrywki w trybie kariery: Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 No niezły sztosik się szykuje. Monako nocą Jak stanieję to na bank biorę, bo narazie od miesiąca upalam F1 2016 i już 44h na budziku. Świetna gierka. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 No niezły sztosik się szykuje. Monako nocą Jak stanieję to na bank biorę, bo narazie od miesiąca upalam F1 2016 i już 44h na budziku. Świetna gierka. Na cdkeys.com masz special edition za 26 funtów chyba dobra cena. 45 funi bezpośrednio na steam to rzeczywiście lekka przeginka. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Nie no ledwo kupiłem 16tke, po 3 latach z 2013, więc aż tak mnie nie ciągnie żeby wydać kolejny hajs ;). Poczekam na recki, wrażenia, patche i pewnie koło grudnia kupię jak spadnie do stówki Chyba, że dodadzą Kubicę, wtedy shut up and take my money Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 DLC z Kubicą niczym Polska cywilizacja w dodatku do Civki6 1 Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 7 sierpnia 2017 Opublikowano 7 sierpnia 2017 (edytowane) Gdzie gierka jest dostępna najtaniej w wersji PS4 oraz PC? Wersja PC faktycznie na cdkeys? Rozważam czy zdecydować się na wersję PC czy PS4, stąd moje pytanie bo z racji na kartę graficzną chyba nie będę mógł się cieszyć najlepszymi wrażeniami graficznymi (GTX 750 Ti). :) Edytowane 7 sierpnia 2017 przez KamileQ Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 24 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 24 sierpnia 2017 (edytowane) Już mam! :) http://imgur.com/a/O0Aux Jutro będę streamował. Na początek Tribute dla RK - pocisnę kilkanaście testowych kółek Renault na Hungaroringu. Dam jutro znać konkretną godzinę streama. Jak ktoś chętny sprawdzić konkretne opcje, to zapraszam i w chat'cie możecie pisać co chcecie zobaczyć, to wspólnie sprawdzimy. Edytowane 24 sierpnia 2017 przez MierzejX Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 24 sierpnia 2017 Opublikowano 24 sierpnia 2017 Na pudle z grą info, że polski język dodadzą wraz z najbliższym patchem. Gra na start ma już patch. Po odpaleniu są napisy pl... Ale tylko w menu. Podczas grania napisy do dialogów są nie po polsku. W opcjach nie ma przy wyborze języka napisów wersji pl. Czy w takim razie jeszcze nie było patcha z pl napisami? Ktoś coś wie? Cytuj
KowalTheMan 0 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Nie mam obecnej wersji, ale czy nie było tak samo w 2016? Bo jeżeli dalej za tłumaczenie gry odpowiada sam deweloper, to wszelakie komunikaty czy zapowiedź wyścigu pozostały po angielsku tak jak to miało miejsce w poprzedniej edycji. Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Opublikowano 25 sierpnia 2017 Już wszystko jasne, Techland poinformował, że w ciągu 10 dni będzie patch z pełnym tłumaczeniem. Dialogi też będą z PL napisami. Pełna kinowa wersja. Cytuj
Mecenas 59 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Opublikowano 26 sierpnia 2017 Jak wrażenia z tegorocznej wersji opisujcie.:)Ostatnio grałem w F1 z 4 lata temu . Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2017 Nie mogę tego porównać do żadnej z ostatnich odsłon, bo ostatnia jaką grałem to 2013. Odpaliłem karierę na 100%. Zaczynam w Sauber, chociaż od razu można wskoczyć do któregokolwiek z zespołów. Każdy mocniejszy ma co prawda wyższe oczekiwania. Podobają mi się programy do realizacji podczas FP, ale znajomy mi mówił, że to już było w poprzednich odsłonach. W każdym razie mają one dużo sensu. Jeżdżę na kierownicy bez asyst. Sauberem na Australii w quali wycisnąłem 1:30.6 gdzie realne czasy tego teamu to 1:26.5 także sporo jeszcze mi brakuje. Mimo dużych starań widzę miejsce na ucięcie z dwóch sekund. Kolejne dwie mógłbym ściąć odpowiednimi ustawieniami. Póki co poznaję bolid, bo te bestie ciężko okiełznać w 60 okrążeń także skill przyjdzie z czasem. Muszę podnieść poziom trudnosci, bo przy 20% trudności mój czas dał mi 7ma lokatę startu. Co na Saubera jest wysoce nieprawdopodobne. Force feedback mógłby być mocniejszy. Mam ustawienie na 150% i jest porównywalny do tego z Forzy, czyli jest ok ale bez szału. Project Cars robi to dużo lepiej (prawdę mówiąc jednym z silniejszych FF jest ten w The Crew). Nie wiem czy to było, ale teraz zużycie power unit i poszczególnych jego elementów można sprawdzić i wymienić. Z czasem rośnie ryzyko losowego faila. Ta nowość - drzewko R&D - nie wiem jeszcze co powiedzieć, bo dopiero wybrałem pierwsze elementy do wymiany. Na początek póki nie zapoznaliśmy się z bolidem i jego słabymi stronami można poprosić o rekomendowane zmiany. Dzisiaj jadę wyścig GP Australii - 100%. Mogę wrzucić live'a na Twitch, ale nie będę nic komentował, bo jedna dekoncentracja szybko mnie wyłączy z wyścigu :D 1 Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2017 Zapraszam na stream z GP Australii. Od razu mówię, że gram symulacyjnie, więc wyścigu nie wygram, a jak zrobię pomyłkę, to nie ma restartu. Zatem może być nudno :p www.twitch.tv/MrFunkyFrag Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Opublikowano 27 sierpnia 2017 A da się w ogóle odpaść z wyścigu? Z tego co widzę, po mocnym dzwonie włącza się replay gdzie cofamy czas i robimy flashback. Nie wiem gdzie to wyłączyć by definitywnie odpaść z wyścigu po kraksie. Czwarte GP przede mną, Rosja. Robię właśnie kwalifikacje, ale i tak mnie cofną na starcie bo musiałem skrzynię wymienić. Muszę zainwestować w rozwój wytrzymałości skrzyni, bo przepisowo ma starczyć na 6 wyścigów a ja już po trzech mam złom. Jeżdżę z Toro Rosso wraz z Kvyatem. Bardzo wciągająca gra. PS. Czy Wam też jeden z awatarów, który możemy wybrać przypomina Kubice? :) Cytuj
KowalTheMan 0 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Bazuję na wersji z tamtego roku, ale gdy włączał się backflash po wypadku trzeba było z niego po prostu wyjść i wtedy sesja się kończyła. Cytuj
MierzejX 883 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 sierpnia 2017 (edytowane) Pierwszy wyścig na straty. Skończyłem 19. Przy 40 okrążeniu już nie mogłem się skupić :( początek (poza startem) był ok. Dałem się rozproszyć informacją, że zużywam za dużo paliwa i wtedy po raz pierwszy nie trafiłem w zakręt (cholerny brak podzielności uwagi) :p Był Safety Car i co chwilę pojawiała się informacja "wyprzedź Hamiltona" ale za nim był Grosjean, który w stawce był przede mną i co chwilę przełączała się informacja na "dołącz do kolejki". Taki drobny bug, ale jednak. Lekcja na przyszłość. 75% wyścigu mi wystarczy. Korzystać z strategii pod większe zużycie - nie umiem jeszcze oszczędzać bolidu. Edytowane 27 sierpnia 2017 przez MierzejX Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Opublikowano 27 sierpnia 2017 A da się jakoś dokonywać napraw podzespołów między wyścigami? Można wynajdywać bardziej wytrzymałe elementy, ale czy da się naprawiać? Chyba, że to się dzieje automatycznie i o tym nie wiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi