LiSoQuan 23 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 (edytowane) Cześć. Od momentu kiedy polski PS Store wprowadził 3dsecure nie moge kupić nić w sklepie za pomocą karty kredytowej. Sytuacja wygląda tak... Po naciśnięciu zamów i zapłaci przechodzi do stronę ipko gdzie się loguje i potwierdzam zakup sms podesłanym z banku. Wszystko ok, wpisuje sms, strona potwierdza prawidłowość i w momencie kiedy naciskam OK aby powrócić do sklepu strona sklepu ps store sie nie ładuje (puste okno), zakup nie jest potwierdzony w PS store (nie pobiera kasy) i tyle. To samo dzieje się na windowsie na chromie, na edge jak i na telefonie w aplikacji ps wiec to nie wina przeglądarki. Miał lub ma Ktoś taki problem ? Jedyna metoda albo kupić z konsoli (nie trzeba potwierdzać zakupów przez bank) lub kupić zdrapkę. Edytowane 4 lipca 2017 przez LiSoQuan Cytuj
Faka 4 044 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 Nie jesteś kolego sam z takim problemem, mam to samo i dalej nie wiem jaka jest przyczyna problemu, tak jak mówisz, zakupy teraz muszę robić tylko z poziomu konsoli, bo na www nic nie przechodzi :/. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 a nie jest tak że czekasz chwilę po potwierdzeniu i strona sama się odświeża? ja nie mam w pko ale kiedy płacę u siebie np. za zakupy z allo to po wklepaniu kodu z sms i potwierdzeniu operacji czekam chwilę i przeglądarka sama odświeża i wraca na allegro Cytuj
Faka 4 044 Opublikowano 16 lipca 2017 Opublikowano 16 lipca 2017 No ale jak czekasz to i tak nic się nie dzieje, nie działa te auto odświeżanie i praktycznie sam musisz to zrobić, ale i tak problem dalej się pojawia. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Gdzieś w ustawieniach się to zmienia https://account.sonyentertainmentnetwork.com, miałem ten sam problem z WBK. Z czego na PSN na pleju normalnie szlo zakupić, ale nie przez przeglądarkę PC. --- Portfel/Ustawienia portfela/wymagane hasło: nie automatycznie dodaj srodki (...) nie. Cytuj
Faka 4 044 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Lipa, nadal problem się pojawia. Wszystko przez te 3d secure, bo po prostu nie masz szansy wklepać kodu cvv, bo masz cały czas białe tło. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 lipca 2017 Opublikowano 17 lipca 2017 Ja mam to samo, omijam problem kupując bezpośrednio z konsoli. Gorzej jak niektóre zagraniczne strony nie puszczają dalej przez ten secure. Nie mogę przez to robić zakupów w base.com a nie ma tam innej formy płatności. Jeżeli jest możliwość to biorę paypalem i po problemie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi