Skocz do zawartości

Zużycie prądu. Ile placicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem rachunki z PGE i za 2021 rok wyszło 1702 kWh. Mam nadzieję, że za ten też będzie podobnie choć doszła zmywarka w tym roku i trochę klima była puszczana.

Edytowane przez mitra
Opublikowano

Ja tak gdzieś w maju będę miał zrobione 2k xd A wiadomo jak to będzie? ktoś ponad 2 dostaje w pizdę po całości, czy do 2k jest ten rabacik?

BTW

Gownoburza we Wrocławiu, bo prezydent unieważnij przetarg na prąd na cele miejskie, gdzie jedynym startujący był PGE i zaproponował cenę (z głowy mówię) 500 milionów za rok, gdzie w tym roku było ok 80 :kekw:

Kurwy z pisu jebane PGE to spółka państwowa, żeby nie było.

Opublikowano (edytowane)

2033 w tamtym roku - mieszkanie,żona home office, ja czasami też ale wolę  jechać do firmy , 1  dziecko 7 lat.
Pralka ,zmywarka, TV i czasami konsola i   wszystko oledowane w domu.

33 damy rade spaść w rok xD 

Edytowane przez BieŃ
Opublikowano
4 godziny temu, benito82pl napisał:

Chyba dałem się zrobić w chujca czy uważacie że to dobra oferta?

A gdzie dostałeś tą oferte możesz napisać coś więcej?
operatora zmieniasz czy jak? co masz teraz?

gwarantuja cene na 2 lata tak?

Opublikowano

Podpisałem umowę z energą na nowy licznik w nowym domu. Tak gwarantują cene.

Baba ze sklepu  stacjonarnego nie poinformowała mnie ze są też inne taryfy bez opłaty handlowej i gwarancji ceny. Teraz jak czytam umowę to żeby ją zmienić muszę zapłacić tym ppiii 400 zloty

• Haha 1
Opublikowano

W telewizorni mówią, że wg tego projektu rządowego przekroczenie 2000kWh poskutkuje cenami wyższymi tylko od wartości przekroczenia, nie że całość będzie droższa. Uff.

No to i tak zawsze coś nawet jak ktoś ma po 3000 i więcej.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Raczej lokal do działalności, bo coś pamiętam że chyba mcp mi brzydko napisał, jak sam się żaliłem:(
No ale podliczyłem ostatnie lata:
2022: 5600 zł
2021: 3030 zł
2020: 1880 zł

Trzy razy droższy prąd niż w 2020. jebany tauron złodzieje

• Lubię! 1
  • Smutny 1
Opublikowano

Tak, do działalności, ale ogrzewam tylko prądem. Dla porównania za ten sam okres i przy podobnym zużyciu w zeszłym roku było 600 zł :reggie:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
8 minut temu, Welna napisał:

U mnie jest firma ktorej koszty pradu wzrosly o 18 baniek :D rocznie. Tez czekam z niecierpliwoscia na rachunek

No jest kosmos. U mnie w firmie mamy 3 hale i 4 w budowie. Mamy teraz rok na zmianę ogrzewania najstarszej z hal (ok 4,5 tys m2). Obecnie za gaz przy taryfie, którą mamy do końca 2023 płacimy rocznie ok 200 tys za grzanie. Wg nowej taryfy to będą ok 2 mln :)