_Red_ 12 019 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Dawno już mi wystawili na kolejne pół roku - do czerwca po staremu ok 130 zl/mc a od lipca juz po odmrożonych stawkach 227 zl/mc Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 18 czerwca Opublikowano 18 czerwca Ciekawe, mnie jeszcze nie wystawili nowych faktur na drugie półrocze. Ale wzrost kosztów niezły. Ja płaciłem coś koło 100 zł, więc pewnie pod 200 teraz będzie. Cytuj
Square 8 599 Opublikowano 20 czerwca Opublikowano 20 czerwca Dostałem fakturę za ostatnie dwa miesiące i miła niespodzianka, zwrot 128,17 PLN jako "upust ustawowy za niższe zużycie energii". Stały cennik mam do listopada, na razie stawki bez zmian. Następna faktura w sierpniu to się sprawdzi. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 czerwca Opublikowano 20 czerwca Przyszło rozliczenie na kolejne 5 miesięcy. Ze 120 na miecha do 170 zł Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 28 czerwca Opublikowano 28 czerwca Właśnie przyszło rozliczenie prądu tylko że jeszcze bez faktury, 1089kwh za 60m mieszkania i dwie osoby, minimalnie więcej niż poprzednie pół roku. Jak u was to wygląda? Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 29 czerwca Opublikowano 29 czerwca Podwyżka zamrożona do końca roku , później podobno +20% Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca No i dalej Tauron mi nie wystawił nowych faktur. Miał ktoś tak kiedyś? Wysłałem już im wiadomość, ale pewnie z miesiąc będą odpisywać. Cytuj
Square 8 599 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca Moja mama nie dostała, a kwoty na tych nowych z początku roku dużo większe niż te 20%, bo jakoś 97% z tego co pamiętam. Cytuj
BRY@N 1 468 Opublikowano 4 lipca Opublikowano 4 lipca W poniedziałek jak dużo o tym w radiu mówili to było powiedziane, że oni wyliczali na starych zasadach bo nowych jeszcze nie było zatwierdzonych i teraz "trzeba ich poprosić" żeby przeliczyli po nowych zasadach. To jest pojebane, że są przepisy ale musisz poprosić żeby Ci przeliczyli. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 lipca Opublikowano 7 lipca Dostałem fakturę z eonu, 390zl za 2 miesiące teraz będzie u mnie, było 245 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 8 lipca Opublikowano 8 lipca Jak tak przeglądam, to u mnie niespecjalnie się zmieniło... Ostatnie rozliczenie to miałem dopłatę na 20zł, więc raczej dobrze liczy to prognozowane zużycie. Ile wychodzi Wam za kWh? Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 8 lipca Opublikowano 8 lipca U mnie od lipca 227 zl miesiecznie prognoza do zaplaty przy szacunkowym 156kWh/mc. Pojawiło mi się w panelu tauron takie coś Tylko teraz zgłupiałem, czy to mi obniży czy podwyższy prognozy xd Cytuj
magpie 41 Opublikowano 8 lipca Opublikowano 8 lipca To jest tylko prognoza, czyli wylicza ci ile mniej-wiecej zaplacisz w tym roku i na jego koniec bedziesz musial doplacic roznice lub ci ja zakredytuja, jesli prognoza bedzie wyzsza od twojego aktualnego rachunku. Ale jesli odczytujesz licznik co miesiac to nie ma sensu ustawiac, bo masz dokladny odczyt regularnie. 1 Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca Jezu czemu wy nie robicie odczytów co miesiąc tylko jakieś prognozy to sensu nie ma zadanego. 22 godziny temu, Shago napisał(a): Jak tak przeglądam, to u mnie niespecjalnie się zmieniło... Ostatnie rozliczenie to miałem dopłatę na 20zł, więc raczej dobrze liczy to prognozowane zużycie. Ile wychodzi Wam za kWh? Dziwna sprawa, bo na obu fakturach masz 50gr za kWh czyli cene maksymalna, musiałeś mieć wcześniej w umowie tyle. Ja to w sumie się cieszę, bo po przekroczeniu limitu 2500kwh na rok placilem juz 67gr, a teraz dostane obniżkę Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca 1 godzinę temu, MichAelis napisał(a): Jezu czemu wy nie robicie odczytów co miesiąc tylko jakieś prognozy to sensu nie ma zadanego. Bo cennik był znacznie gorszy przy opcji odczytów co miesiąc. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca 9 minut temu, LeifErikson napisał(a): Bo cennik był znacznie gorszy przy opcji odczytów co miesiąc. U mnie lata temu robili to jakąś opłatą handlową typu 2 zł/mc przy odczytach co pół roku i 20 zł/mc przy odczytach co miesiąc. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca Nigdy tak nie miałem to nie dyskutuje może jakieś antyczne umowy, ale teraz można podawać odczyty w apce samemu i koszty te same, a przynajmniej nie ma zaskoczenia. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca Ja podpisywałem umowę jakoś rok temu, to nie wiem czy już jest antyczna, ale chyba nie. Przy opcji podawania odczytów co miesiąc koszt kWh był wyższy i jakieś oplaty do tego dochodziły, a prognozowane zużycie deklarowało się samemu przy najmniejszym koszcie jednostkowym i nara. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 9 lipca Opublikowano 9 lipca 3 godziny temu, MichAelis napisał(a): Dziwna sprawa, bo na obu fakturach masz 50gr za kWh czyli cene maksymalna, musiałeś mieć wcześniej w umowie tyle. Umowę podpisywałem jakoś w Q1 2022, od tamtej pory się nie zmieniała, więc pewnie faktycznie jest jak mówisz. No nic, grunt, że bez zmian stawka u mnie Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia 580 zł za dwa miesiące. Każdy kolejny rachunek co raz bardziej mnie przeraża. Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia Identyczny dostałem rodzina cztero osobowa. Wcześniej miałem po +-400 A doszła mi pompa piaskowa do basenu która zużywa dziennie 1kw. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Ja jak na razie mam nadpłatę 346 ziko. Wczoraj był odczyt liczników i czekam na nowe fakturki. Obecnie płaciłem 146. Cytuj
Faranell 269 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia U mnie ze 125 zł poszło na 225, tak więc no gigantyczny wzrost. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia (edytowane) Goście z RS6 w garażu nie powinni się tu udzielać. Edytowane 27 sierpnia przez Wooyek Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 27 sierpnia Opublikowano 27 sierpnia Ja przez pierwsze pół roku płaciłem coś koło 100 zł za deklarowane 100 kWh i jak przyszło rozliczenie w lipcu to mam do listopada nadpłacone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi