Welna 1 094 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Mi dojebali srogo. Za pierwsze poł roku tego roku zapłaciłem 9100 w porównaniu z 4300 rok temu. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia (edytowane) u mnie z 250-280 miesięcznie poszło na 500-550. Edytowane 28 sierpnia przez kislawa Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 31 sierpnia Opublikowano 31 sierpnia Ja miałem tam 146 zł z hakiem. Miałem nadpłatę około 370 zł. Pierwszy rachunek we wrześniu 45 zł z hakiem, a kolejne po 186. Cytuj
AdiCarrion 119 Opublikowano 10 października Opublikowano 10 października W dniu 25.08.2024 o 16:22, Sedrak napisał(a): 580 zł za dwa miesiące. Każdy kolejny rachunek co raz bardziej mnie przeraża. Mam dokładnie tyle samo-dwie osoby dorosłe plus dziecko. 2 Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada W dniu 4.07.2024 o 11:31, LeifErikson napisał(a): No i dalej Tauron mi nie wystawił nowych faktur. Miał ktoś tak kiedyś? Wysłałem już im wiadomość, ale pewnie z miesiąc będą odpisywać. Wczoraj dostałem SMS z tekstem "Prosimy, zapłać za prąd" i jakąś kwotą. No ok, pewnie wystawili w końcu fakturę. Wchodzę na eBOK, a tam 18 dni po terminie. To był SMS z przypomnieniem. O fakturze, która nigdy do mnie nie dotarła (mam oczywiście efakturę). Wcześniejszą mam z kwietnia. Dziwna sprawa. Cytuj
Square 8 656 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada To co ile miesięcy się rozliczasz, że wcześniejsza z kwietnia? Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Co pół roku przychodzi rozliczenie i kolejne 6 faktur prognozowanych. Kolejne wystawili w październiku (o czym nie wiedziałem) z terminem pierwszej płatności na 4.11, a 22.11 mi dopiero SMSa wysłali, bo nie zapłaciłem. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada Najlepszy sposób na prąd to inkasent co miesiąc. Nie jakieś prognozy i rachunki określone z góry na 5-6 miesięcy, kiedy akurat prąd jest „na górce”. Sam mam te prognozy co 5 miesięcy:) ale na lokalu usługowym kiedyś pozmieniałem i miałem co miesiąc gościa. I rachunki były nizsze i przy okazji wyszło że mam jakąś dodatkową opłatę 30zl na miecha za „wzywanie technika w razie awarii” czy coś tego typu, gdzie x lat nigdy żadnego typa nie widziałem, a 30 zł/miech kroił Tauron. Cytuj
Square 8 656 Opublikowano 23 listopada Opublikowano 23 listopada W niektórych ofertach to jest dostępne, płacisz abonament za ewentualną interwencję. Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 26 listopada Opublikowano 26 listopada O, mailing jednak działa! Faktury niet, ale powiadomienie o zaległej płatności (którą uregulowałem już dzień wcześniej, ale domyślam się, że się nie zaksięgowała jeszcze jak ten automat wysyłał maile) jest. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Ja właśnie widzę w spamie 4 faktury. Przyszły wczoraj. Loguję się w apce i faktycznie są, nie zgłaszam żadnych internetowych, chce papierowo. I mam nadzieję że jeszcze list mi przyjdzie z fakturami. No i powinno być 5 - bo tyle mam na apce. Cytuj
Meanthord 329 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada W dniu 23.11.2024 o 09:24, grzybiarz napisał(a): Najlepszy sposób na prąd to inkasent co miesiąc. 1 Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Ta scena z misia xD Pare tygodni temu ubezpieczalem mieszkanie i na pytanie skad taki wyliczenia stawki babka odpowiedziala, ze to robi teraz AI xDDDDD Nawet nie wchodzilem juz w dluzsza dyskusje bo bym sie nasluchal jakichs dyrdymalow. Zaraz kazde debilne decyzje beda otagowane AI. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Ale starzy ludzie, a pewnie nasi rówieśnicy dziś Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano 27 listopada Opublikowano 27 listopada Tia. Mnie zawsze rozwala inżynier Karwowski z "Czterdziestolatka". Najlepsze jest to, że kiedy aktor wcielał się w tę rolę, to w rzeczywistości również był w tym wieku. Mój tata chyba tak samo wyglądał. Ja mam 40+ jak i wielu moich kolegów i NIKT nie wygląda jak Karwowski. PRL nieźle musiał orać ludzi. Cytuj
Czoperrr 5 192 Opublikowano wczoraj o 17:34 Opublikowano wczoraj o 17:34 Nie mam jeszcze rachunku za prąd ale za to mam za gaz. Mieszkanie 57 metrów ale na samej górze i kiepsko ocieplone. A jeszcze mrozów nie ma. Zajebista zima przede mną... 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi