Skocz do zawartości

Dostawca internetu

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Ukukuki napisał:

Macie rację, ja teraz pomieszałem MB z Mb. 

No tak mi coś właśnie nie pasilo jak mi pisałeś o tym, że jakość mi spada przy 300 i 2/3 steamach. 

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 40,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Coś kręcicie bo HBO to max 25Mb (nie MB) w streamingu 4k, to jak 300Mb ma być za mało?

• raven_raven
    raven_raven

zje,bałem i zamiast brać DLS-Young wziąłem zwykłe DSL, więc bodajże 17 euro (mogło być 15) i po 12 miesiącach będzie 30 euro/m-c wysłałem nawet rezygnację (po niemiecku, mailem, tak jak zresztą opisu

• U mnie kazaa to jeszcze czas modemu wiec 20min na 5MB mp3. Z osilka jakos nie korzystalem w sumie. Bol to byl jak po zassaniu Hulk.avi owszem byli umiesnieni panowie ale nie podobalo mi sie to co sobi

Opublikowano

Mam ofertę wznowienia kończącej się Netii na kolejne dwa lata.

Upgrade neta z 300 Mbps na 1 Gbps (download, bo upload dużo mniejszy)
TV to samo (średni pakiet, ot żeby był, 100 kanałów - najchętniej bym zmniejszył, w sumie podpytam o to)

Disney+ wliczony w cenę  na cały okres.

Całość 100 zł /mc. Żadnych promek typu 0 zł za X miesięcy, bo nie jestem nowym klientem.

Tak patrzę, że sam D+ podrożał już i prywatnie kosztuje 379.90 zl / rok więc ok 32 zł/mc przy płatności z góry. Disneya nadal chcę mieć bo oglądamy bajki codziennie i kontynuowałbym cebulkę na dzielone konto z kumplem xd

Jest to sensowne, czy dymają mnie? Konkurencja tu jakaś jest, jakieś osiedlówki często rozwieszają ulotki typu 1gbps (często nawet symetryk down=up) + TV za 70 zł, więc wychodzi podobnie cenowo (ale bez Disneya).

Dodam tylko, że z Netią przez dwa lata nie miałem problemów technicznych (poza pierwszym miesiącem niestety - akurat przejmowali jedną z osiedlówek i migracja z ich kabli i centrali była dramatyczna, ciągle zrywanie, brak deklarowanej prędkości itp. - po skończeniu konfiguracji i całkowitym przejęciu infrastruktury tej spółki już wszystko było OK).

Opublikowano

Cenowo nie powiem, place 30zl za 100Mb bez tv bo mi niepotrzebne a predkosc do yt, gierek i wypozyczalni vhs wystarcza.

Natomiast co 2 lata podpisywalem nowa umowe z negocjacja ceny (od razu wbijaj do dzialu utrzymania klienta, z tymi specjalistami z pierwszej linii nie ma co nawet gadac) ale nie zrobilem tego rok temu. Powodem byl jakis ch.ujowy zapias w nowej umowie, ktorego dokladnej tresci nie potrafie sobie przypomniec. Takze doczytaj dobrze to co ci przysla. Szkoda, ze leb juz nie ten i nie pamietam o co chodzilo, ale uczulam bo mnie to totalnie zniesmaczylo i jade teraz na bezterminowej.

Opublikowano

W Netii bezterminówka zwiększa cenę o 10 zł (to taka zachęta by znowu przechodzić na kolejne dwa lata), więc realnie płaciłbym tyle samo za obecne warunki, a tak chociaż giergi na PS5 szybciej się będą ściągać :nosacz:

Opublikowano

Wszędzie tak jest. Spoko ta oferta, możesz brać.

Opublikowano
1 godzinę temu, _Red_ napisał(a):

W Netii bezterminówka zwiększa cenę o 10 zł (to taka zachęta by znowu przechodzić na kolejne dwa lata),

O dokladnie to. Strasze skur.wysynstwo. Mialbym cene wyzsza niz obecnie (bo hehe taniej to juz bylo hehe) a po 2 latach loteria co zaproponuje netia. Zawsze zbijalem pare zloty a teraz moga powiedziec, ze cena zostaje ta sama bo jak nie to 10zl wiecej xD Ha tfu na nich.

Opublikowano
23 godziny temu, Square napisał(a):

Wszędzie tak jest. Spoko ta oferta, możesz brać.

Pozbierałem jeszcze oferty od osiedlówek i z różnymi rabatami dla nowych klientów wychodzi bardzo podobnie (np. 70-80 zł za 750-1000mbps + TV, bez Disneya). Zatem te netiowe 100 zł za 1000 mbps+TV+Disney+ i nowy router wygląda dobrze. Jeszcze mi babka dorzuciła w cenie kartę sim z mobilnym netem. Co prawda tylko 10GB/mc, ale co będę gardził bez dopłat. Sobie będzie leżało w tablecie czy zapasowym telefonie na wszelki wypadek. Dobry pan netia.

Opublikowano

No tak to obecnie wygląda, że ciężko wyrwać coś dużo lepszego, chyba, że rzeczywiście ma się jakiś stary plan. A potencjalne oszczędności np 10 zł/mc wiążą się z ciągnięciem nowego kabla czy inne zmiany.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zaraz przeprowadzka do miejsca, w którym nie mam światłowodu i będę zmuszony przecierpieć jakiś czas na mobilnym (mam nadzieję, że nie dłużej niż rok).

Jaki dostawca jest warty uwagi? Myślałem nad ofertę Netbox od Play - umowa na 24 miesiące, bez limitu danych po 150 zł miesięcznie, tylko problem taki, że jestem na styku z zasięgiem i w zasadzie nie wiem, jakich transferów mógłbym oczekiwać. 

Kupiłem na próbę kartę mobilną i więcej niż 25 mb w speedtest nie byłem w stanie wyciągnąć w 4G.

Opublikowano
17 hours ago, ginn said:

Jaki dostawca jest warty uwagi

Ten od którego masz najlepszy sygnał.

Możesz:

a) podpisać umowę z Play,  przetestować sprzęt, jeśli jest słabo rozwiązać umowę przed upływem 30 dni

b) kupić antenę Cybertech, kupić/pożyczyć modem lte, przetestować wszystkich dostawców na prepaidach po 5 zł

Opublikowano
W dniu 21.06.2024 o 21:09, ginn napisał(a):

Zaraz przeprowadzka do miejsca, w którym nie mam światłowodu i będę zmuszony przecierpieć jakiś czas na mobilnym (mam nadzieję, że nie dłużej niż rok).

Jaki dostawca jest warty uwagi? Myślałem nad ofertę Netbox od Play - umowa na 24 miesiące, bez limitu danych po 150 zł miesięcznie, tylko problem taki, że jestem na styku z zasięgiem i w zasadzie nie wiem, jakich transferów mógłbym oczekiwać. 

Kupiłem na próbę kartę mobilną i więcej niż 25 mb w speedtest nie byłem w stanie wyciągnąć w 4G.

5g home office od t-mobile, na lte śmigał 150-200, teraz jak włączyli u mnie 5g to śmiga 500-600. 

Opublikowano

Nie miałem czasu, siły i chęci, żeby to mocno analizować, więc finalnie wziąłem internet od Play na 24 miesiące - 5G, bez limitu. Zapewniali mnie, że zasięg mam dobry i spokojnie poleci po te 500 mb. Umowa podpisana, czekam na technika. Jeżeli faktycznie będzie lipa to mam te 30 dni na zrezygnowanie, więc luz, ryzyko w zasadzie żadne.

Opublikowano

Spoko wyprowadzając się na wypizdów chyba brałeś pod uwagę lipę z netem i wożenie dzieci do szkoły nie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Kończy mi się niedługo umowa na światłowód z Orange i mam już w aplikacji jakies tam propozycje przedłużenia umowy, ale na warunkach trochę gorszych niż obecne. Akurat wcześniej korzystałem z UPC i nie wiem jak to działa w Orange, ale czy ktoś ma może jakieś doświadczenia i wie czy da się coś ugrać idąc do salonu albo negocjując przez telefon?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 21.12.2024 o 09:00, LeifErikson napisał(a):

Kończy mi się niedługo umowa na światłowód z Orange i mam już w aplikacji jakies tam propozycje przedłużenia umowy, ale na warunkach trochę gorszych niż obecne. Akurat wcześniej korzystałem z UPC i nie wiem jak to działa w Orange, ale czy ktoś ma może jakieś doświadczenia i wie czy da się coś ugrać idąc do salonu albo negocjując przez telefon?

Udało się coś wynegocjować? Też mi się kończy niedługo umowa i oczywiście przy przedłużeniu nie ma jakiejś super oferty i nie wiem czy nie wypowiedzieć umowy i wziąć od innego dostawcy. 

Opublikowano
4 godziny temu, BRY@N napisał(a):

Udało się coś wynegocjować? Też mi się kończy niedługo umowa i oczywiście przy przedłużeniu nie ma jakiejś super oferty i nie wiem czy nie wypowiedzieć umowy i wziąć od innego dostawcy. 

Nic. Poszedłem do salonu z zamiarem pogadania o tym, ale okazało się że jest godzina czekania w kolejce, więc to olałem i przedłużyłem przez aplikację. :D Plus jest taki, że miałem tam ofertę na szybszy net 4 miesiące gratis, więc sumarycznie wyjdzie w miarę podobnie do tego co płaciłem. 

Opublikowano

No ja w końcu przeszedłem na światłowód i wziąłem Play 600mb/s z telewizją Max za 140 zł na miesiąc ale pierwszy rok nic nie płacę. Umowa na 24 miesiące.

Opublikowano

Ja muszę coś pokombinować bo za taką samą prędkość do 300Mb/s płace teraz 69zl a w nowej „ofercie” będę płacił 84zl to średnio mi się to podoba. Już patrzyłem, że T-Mobile ma lepszą ofertę.

Opublikowano
W dniu 6.02.2025 o 20:00, BRY@N napisał(a):

Ja muszę coś pokombinować bo za taką samą prędkość do 300Mb/s płace teraz 69zl a w nowej „ofercie” będę płacił 84zl to średnio mi się to podoba. Już patrzyłem, że T-Mobile ma lepszą ofertę.

No to faktycznie słabo. Ja teraz mam do 600 Mbps za 75 zl, ale 4 pierwsze miesiące gratis, więc w skali 2 lat średnio wychodzi jakoś koło 65 na miesiąc.

Opublikowano

Ja odkąd zmieniłem na 400Mb/s wstępna umowa (lokalny dostawca, ale ciągnie podobno od Orange) na 2 lata 39zł przez rok, a potem 69zł. Przedłużyła mi się automatycznie, ale jak dzwoniłem "co i jak" po tych dwóch latach, to na kolejne pół roku mi obniżyli mi do 49zł. Nie narzekam, bo problemów z nim nie mam, wszystko śmiga elegancko.

Opublikowano

Orange to w ogóle są chujki bo założyli jakaś firmę, która kładzie światłowód i nie ważne, że oni są częściowym udziałowcem ale światłowód położyła „inna” firma i trzeba dodatkowo płacić za używanie linii.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Play teraz fajna opcja dla klientów jest, 600 Mb/s wychodzi średnio 32,50 zł/mc.

Opublikowano

Rozwiązuję umowę z orange na internet. Jak dzwonili żeby przedłużyć to mnie oszukiwali, że musi być drożej a dodatkowe rzeczy to "gratis" bo tak już jest, chociaż w aplikacji widziałem opcję na starych warunkach. Przechodzę do Plusa bo tam będę miał Disney+,HBO Max i Polsat Go za 30zł miesięcznie do abonamentu za dwa telefony za 69zł i internet przez rok za 0zł.

Dziś dzwoni ktoś z orange czy mogą coś jeszcze zaproponować żeby jednak nie odchodzić. Nagle jacy mili i wszystko się da.