balon 5 326 Opublikowano 10 marca Udostępnij Opublikowano 10 marca Godzinę temu, Ukukuki napisał: Macie rację, ja teraz pomieszałem MB z Mb. No tak mi coś właśnie nie pasilo jak mi pisałeś o tym, że jakość mi spada przy 300 i 2/3 steamach. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 4 czerwca Udostępnij Opublikowano 4 czerwca Mam ofertę wznowienia kończącej się Netii na kolejne dwa lata. Upgrade neta z 300 Mbps na 1 Gbps (download, bo upload dużo mniejszy) TV to samo (średni pakiet, ot żeby był, 100 kanałów - najchętniej bym zmniejszył, w sumie podpytam o to) Disney+ wliczony w cenę na cały okres. Całość 100 zł /mc. Żadnych promek typu 0 zł za X miesięcy, bo nie jestem nowym klientem. Tak patrzę, że sam D+ podrożał już i prywatnie kosztuje 379.90 zl / rok więc ok 32 zł/mc przy płatności z góry. Disneya nadal chcę mieć bo oglądamy bajki codziennie i kontynuowałbym cebulkę na dzielone konto z kumplem xd Jest to sensowne, czy dymają mnie? Konkurencja tu jakaś jest, jakieś osiedlówki często rozwieszają ulotki typu 1gbps (często nawet symetryk down=up) + TV za 70 zł, więc wychodzi podobnie cenowo (ale bez Disneya). Dodam tylko, że z Netią przez dwa lata nie miałem problemów technicznych (poza pierwszym miesiącem niestety - akurat przejmowali jedną z osiedlówek i migracja z ich kabli i centrali była dramatyczna, ciągle zrywanie, brak deklarowanej prędkości itp. - po skończeniu konfiguracji i całkowitym przejęciu infrastruktury tej spółki już wszystko było OK). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 4 czerwca Udostępnij Opublikowano 4 czerwca Cenowo nie powiem, place 30zl za 100Mb bez tv bo mi niepotrzebne a predkosc do yt, gierek i wypozyczalni vhs wystarcza. Natomiast co 2 lata podpisywalem nowa umowe z negocjacja ceny (od razu wbijaj do dzialu utrzymania klienta, z tymi specjalistami z pierwszej linii nie ma co nawet gadac) ale nie zrobilem tego rok temu. Powodem byl jakis ch.ujowy zapias w nowej umowie, ktorego dokladnej tresci nie potrafie sobie przypomniec. Takze doczytaj dobrze to co ci przysla. Szkoda, ze leb juz nie ten i nie pamietam o co chodzilo, ale uczulam bo mnie to totalnie zniesmaczylo i jade teraz na bezterminowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 4 czerwca Udostępnij Opublikowano 4 czerwca W Netii bezterminówka zwiększa cenę o 10 zł (to taka zachęta by znowu przechodzić na kolejne dwa lata), więc realnie płaciłbym tyle samo za obecne warunki, a tak chociaż giergi na PS5 szybciej się będą ściągać Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 4 czerwca Udostępnij Opublikowano 4 czerwca Wszędzie tak jest. Spoko ta oferta, możesz brać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 4 czerwca Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 1 godzinę temu, _Red_ napisał(a): W Netii bezterminówka zwiększa cenę o 10 zł (to taka zachęta by znowu przechodzić na kolejne dwa lata), O dokladnie to. Strasze skur.wysynstwo. Mialbym cene wyzsza niz obecnie (bo hehe taniej to juz bylo hehe) a po 2 latach loteria co zaproponuje netia. Zawsze zbijalem pare zloty a teraz moga powiedziec, ze cena zostaje ta sama bo jak nie to 10zl wiecej xD Ha tfu na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 5 czerwca Udostępnij Opublikowano 5 czerwca 23 godziny temu, Square napisał(a): Wszędzie tak jest. Spoko ta oferta, możesz brać. Pozbierałem jeszcze oferty od osiedlówek i z różnymi rabatami dla nowych klientów wychodzi bardzo podobnie (np. 70-80 zł za 750-1000mbps + TV, bez Disneya). Zatem te netiowe 100 zł za 1000 mbps+TV+Disney+ i nowy router wygląda dobrze. Jeszcze mi babka dorzuciła w cenie kartę sim z mobilnym netem. Co prawda tylko 10GB/mc, ale co będę gardził bez dopłat. Sobie będzie leżało w tablecie czy zapasowym telefonie na wszelki wypadek. Dobry pan netia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 5 czerwca Udostępnij Opublikowano 5 czerwca No tak to obecnie wygląda, że ciężko wyrwać coś dużo lepszego, chyba, że rzeczywiście ma się jakiś stary plan. A potencjalne oszczędności np 10 zł/mc wiążą się z ciągnięciem nowego kabla czy inne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 21 czerwca Udostępnij Opublikowano 21 czerwca Zaraz przeprowadzka do miejsca, w którym nie mam światłowodu i będę zmuszony przecierpieć jakiś czas na mobilnym (mam nadzieję, że nie dłużej niż rok). Jaki dostawca jest warty uwagi? Myślałem nad ofertę Netbox od Play - umowa na 24 miesiące, bez limitu danych po 150 zł miesięcznie, tylko problem taki, że jestem na styku z zasięgiem i w zasadzie nie wiem, jakich transferów mógłbym oczekiwać. Kupiłem na próbę kartę mobilną i więcej niż 25 mb w speedtest nie byłem w stanie wyciągnąć w 4G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
opTa 0 Opublikowano 22 czerwca Udostępnij Opublikowano 22 czerwca 17 hours ago, ginn said: Jaki dostawca jest warty uwagi Ten od którego masz najlepszy sygnał. Możesz: a) podpisać umowę z Play, przetestować sprzęt, jeśli jest słabo rozwiązać umowę przed upływem 30 dni b) kupić antenę Cybertech, kupić/pożyczyć modem lte, przetestować wszystkich dostawców na prepaidach po 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 24 czerwca Udostępnij Opublikowano 24 czerwca W dniu 21.06.2024 o 21:09, ginn napisał(a): Zaraz przeprowadzka do miejsca, w którym nie mam światłowodu i będę zmuszony przecierpieć jakiś czas na mobilnym (mam nadzieję, że nie dłużej niż rok). Jaki dostawca jest warty uwagi? Myślałem nad ofertę Netbox od Play - umowa na 24 miesiące, bez limitu danych po 150 zł miesięcznie, tylko problem taki, że jestem na styku z zasięgiem i w zasadzie nie wiem, jakich transferów mógłbym oczekiwać. Kupiłem na próbę kartę mobilną i więcej niż 25 mb w speedtest nie byłem w stanie wyciągnąć w 4G. 5g home office od t-mobile, na lte śmigał 150-200, teraz jak włączyli u mnie 5g to śmiga 500-600. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 757 Opublikowano 25 czerwca Udostępnij Opublikowano 25 czerwca Nie miałem czasu, siły i chęci, żeby to mocno analizować, więc finalnie wziąłem internet od Play na 24 miesiące - 5G, bez limitu. Zapewniali mnie, że zasięg mam dobry i spokojnie poleci po te 500 mb. Umowa podpisana, czekam na technika. Jeżeli faktycznie będzie lipa to mam te 30 dni na zrezygnowanie, więc luz, ryzyko w zasadzie żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 25 czerwca Udostępnij Opublikowano 25 czerwca Spoko wyprowadzając się na wypizdów chyba brałeś pod uwagę lipę z netem i wożenie dzieci do szkoły nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi