Daffy 10 546 Opublikowano 21 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2018 cos maja zaproponowac - ostatnie grube szychy niny oficjalnie przyznaly ze czeka nas niebawem jakies ogloszenie odnosnie online, ktore sprawi, ze ludzie zechca miec ta usluge Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 21 lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2018 (edytowane) 19 minut temu, _Be_ napisał: No a co ma zaproponować? Dadzą te gierki z snesa/nesa i płać za możliwość grania online bez party chatu na konsoli. Ja się bardziej obawiam jakiegoś rodzaju subskrypcji na samo VC, wypożyczania gier jak w plusie. Tzn wiem, że cyfra to zawsze nie do końca twoja własność, ale jak wiadomo, zawsze można wymyślić coś jeszcze gorszego. I to się zazwyczaj dzieje. Edytowane 21 lutego 2018 przez roivas Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 1 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2018 Czy tylko u mnie switch tak kiepsko łapie sieć WIFI? Telefon łapie z każdego miejsca w domu przy switchu muszę stać obok routera ,myślałem nawet by podpiąć kabelkiem by pościągać aktualizacje ARMS i Bayo1 ale oczywiście muszę dokupić skrzyneczke bo w zestawie nie ma możliwości podpięcia kabla ethernet... Co te ninpendo Cytuj Odnośnik do komentarza
AvengerGT 9 Opublikowano 1 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2018 Nie tylko u Ciebie. Router w drugim pokoju, jakieś 5-6m od Switcha, drzwi pootwierane, a pokazuje 2 z 3 kresek. Wystarczy, że zejdę piętro niżej i zasięg jest na granicy załapania. Oprócz tego zdarza się, że odbiornik łapie jakąś zwiechę i dopiero podejście pod sam router inicjuje "pobudkę", ale to na szczęście rzadko (być może wyeliminowano to w jakiejś łatce, ale tu zgaduję). Ogólnie zasięg wi-fi słaby, ale ostatecznie na pobieranie i poruszanie się po eshopie nie narzekam. W online też ok, ale w tym trybie gram bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Strife 228 Opublikowano 2 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2018 Zmiencie router u mnie łapie dwa piętra niżej i bezproblemowo można ciąć w Mario karta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 3 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2018 A jak działa Wam oglądanie trailerów w eShopie? Ja mam Switcha od premiery i jeszcze nigdy nie obejrzałem trailera płynnie. Co kilka sekund pauza i wczytywanie, potem 10 sekund odtwarzania i znowu pauza. Nie wiem czy to wina eShopu czy internetu. Tylko ze Switchem są takie problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 3 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2018 U mnie działa oglądanie bezproblemowo, raz na ruski rok przytnie że nie da się oglądać. A tak mam spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 3 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2018 2 godziny temu, Emtebe napisał: A jak działa Wam oglądanie trailerów w eShopie? Ja mam Switcha od premiery i jeszcze nigdy nie obejrzałem trailera płynnie. Co kilka sekund pauza i wczytywanie, potem 10 sekund odtwarzania i znowu pauza. Nie wiem czy to wina eShopu czy internetu. Tylko ze Switchem są takie problemy. Raczej wina neta. Mam 120 mbps i każdy mi trailer w eshop bez problemu włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 3 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2018 Mialem raz tydzien co bufor wlaczal sie po 2-3sek ale procz tego smiga elegancko wiec obstawiam wine neta Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Ma ktoś podpiętego switch-a przez ethernet? Z tego co czytam nie każdy adapter usb działa a nie będe nabijał hajsu nintendo kupując ich adapter. Cytuj Odnośnik do komentarza
bountyhunter 78 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Nie każdy działa, to fakt. Switch wspiera adaptery z chipsetem AX88179. Ja kupiłem ten: https://www.amazon.com/UGREEN-Network-Ethernet-Supports-Nintendo/dp/B00MYTSN18 i działa Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 6 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 czerwca 2018 Z tego co słyszałem to te adaptery od Wii też działają, a są za grosze do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 8 czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2018 (edytowane) Kupiłem dedykowany zestaw do switcha od big ben-a . Liczę że jak zrobię aktualizacje to może zacznie konsola łapać wifi w trybie przenośnym bo trochę dupka piecze że nie mogę pograć po sieci w trybie przenośnym. No i jakoś tam poszło , internet mam osiedlowy tak zrobiony że podczas odpalania sieci muszę wbić dane jak w hotspot więc co oczywiste switch nie chciał załapać i po podpięciu kabla cały czas wył o to aby zrobić update a by update poszedł musiałem wpisać kod więc nie miałem jak tego przeskoczyć. Poszedł hotspot z telefonu +/-400 mb na update i teraz działa wszystko po kabelku. Dawno nie miałem podpiętego switch-a więc masa aktualizacji do ściągania. Zastanawia mnie jak z użyciem transferu podczas grania w gry bo może być to ciekawa opcja na wyjazdy. Edytowane 8 czerwca 2018 przez SpacierShark123 Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2018 Kiedy dokładnie wchodzi platny online? Wrzesień po prostu czy wiadomo dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2018 Druga połowa września 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 6 września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 września 2018 (edytowane) Jak czytam, że nie wszystkie gry mają być kompatybilne z sejwami w chmurze to nóż mi się w kieszeni otwiera. Przerabiać trzeba niezwłocznie tego switchowego śmiecia. Możliwość skopiowania ważnych sejwów mieliśmy jakieś 22 lata temu a nie będziemy mieli w 2018? To za co k(...) będzie ta opłata? PS. W przypadku kiedy moja konsola ma conajmniej 3 grube wady i musi iść na gwarancję, jest to mało zabawne. Zresztą sądzę, żę większość posiadaczy Switcha ma albo walniętego joy cona, albo jakieś inne cuda. Edytowane 6 września 2018 przez roivas Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 6 września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 września 2018 nie bylo nigdy oficjalnego info, ze nie kazda gra bedzie kompatybilna z savem w chmurze Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 6 września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 września 2018 https://www.resetera.com/threads/nintendo-has-become-the-only-major-console-manufacturer-to-provide-no-free-method-of-back-up-saves.41045/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 Jest i oficjalne stanowisko: “The vast majority of Nintendo Switch games will support Save Data Cloud backup. However, in certain games this feature would make it possible to, for example, regain items that had been traded to other players, or revert to a higher online multiplayer ranking that had been lost. To ensure fair play, Save Data Cloud backup may not be enabled for such games. To ensure that Save Data Cloud backups cannot be used to unfairly affect online multiplayer rankings, the feature will not be enabled in Splatoon 2.” Procz splatoona sa jeszcze nba 2k19, fifa19,pokemony, dark souls, dead cells Xdddddd jakos wszedzie sie da zgrywac save ale u niny w tych grach nie bo oszukiwanie w necie Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 Widocznie walidacja danych po stronie serwera to za duzo dla Nintendo, lepiej po prostu nie dać backupu save’ów to nie będzie problemu xD. Czarcie to, ze ich największa gra multiplayer dla której ludzie będą płacić za ten online nie wspiera chyba najważniejszej funkcji usługi zaraz po samym graniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 (edytowane) Nie wiem kto obecnie odpowiada za usługę sieciową konsoli ale Ci ludzie są jeszcze bardziej za murzynami niż było to wcześniej. Po tym jak na Wii U można było pisać wiadomości poprzez Miiverse i była ta durna appka do video rozmów to naprawdę liczyłem na dogonienie konkurencji w kwestii usługi sieciowej, zwłaszcza po zapowiedzi płatnej subskrypcji. Jak widać albo za dużo grzybków albo niech wy.(pipi)ą tych ludzi na zbity pysk bo to zaczyna być tak absurdalne, że nie chce tego przyjąć świadomości. Najlepszym wałkiem od Nintendo jest to, że od czasów GBA i GameCube'a oni hucznie zapowiadają jak to granie po sieci jak i usługi online tych urządzeń stanowią dla nich priorytet (GBA miał łączyć się z telefonem komórkowym aby grać po necie, wysyłać wiadomości czy sprawdzać pocztę, GaCek to w ogóle miał bić wszystko na głowę) Edytowane 8 września 2018 przez chrno-x Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 Mi się w tym wszystkim podoba u Nintendo to, że oni zawsze znajdą jakieś wytłumaczenie swoich, chorych, głupich, miejscami wręcz absurdalnych pomysłów. To do jasnej ciasnej, za co my w końcu będziemy płacić, jak nawet nie będę mógł z rzucić sobie każdego save'a do chmury. Czy tak ciężko pójść ludziom na rękę i dać możliwość przenoszenia save'ów na kartę pamięci i do chmury jednocześnie jak to jest u konkurencji. Ci co będą chcieli oszukiwać online i tak to zrobią, a jak zwykle po "czterech literach" dostanie zwykły Kowalski... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 3 minuty temu, P-chan napisał: Mi się w tym wszystkim podoba u Nintendo to, że oni zawsze znajdą jakieś wytłumaczenie swoich, chorych, głupich, miejscami wręcz absurdalnych pomysłów. To do jasnej ciasnej, za co my w końcu będziemy płacić, jak nawet nie będę mógł z rzucić sobie każdego save'a do chmury. Czy tak ciężko pójść ludziom na rękę i dać możliwość przenoszenia save'ów na kartę pamięci i do chmury jednocześnie jak to jest u konkurencji. Ci co będą chcieli oszukiwać online i tak to zrobią, a jak zwykle po "czterech literach" dostanie zwykły Kowalski... Pamiętaj P-chan mój drogi przyjacielu, że u Nintendo nie liczy się większość, liczy się ta garstka uciśnionych. Wiadomości tekstowych i głosowych nie mamy i pewnie mieć nie będziemy bo to chroni dzieci przed złem tego świata (w skrócie Nintendo oficjalnie przyznaję iż skupiają się tylko na dzieciach a nie na tym, że większość użytkowników Switcha jest pełnoletnia). Save'ów w chmurze nie będzie w każdej grze bo oszuści będą to wykorzystywać (szczegół że oszustów w grach online jest już cała chmara i nie potrafią sobie z nimi poradzić to utrudnią życie normalnym użytkownikom). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 Nie będzie online backupu dla m.in. Splatoon 2, Fifa 19, dead cells, pokemon let’s go. beka http://www.nintendolife.com/news/2018/09/nintendo_website_suggests_multiple_switch_games_will_not_support_cloud_saves 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 8 września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 września 2018 Kilka postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi