metalcoola 178 Opublikowano 30 lipca 2017 Opublikowano 30 lipca 2017 Jeśli to prawda, to w sumie jestem nieco rozczarowany, ale czego ja się spodziewałem po Capcomie? Fajna byłaby kolekcja wszystkich części, od SF1 do SFV, łącznie z Movie, seriami vs :) Wyjątkiem byłaby seria EX, bo prawa do postaci posiada Arika. 2 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 30 lipca 2017 Opublikowano 30 lipca 2017 (edytowane) Dla mnie 3s w zupełności wystarczy. Alpha też byłaby super a gdyby dodali jeszcze HSF2 to byłbym mega szczęśliwy. Co prawda mam 3s i HSF2 w składance na pierwszego xboxa a SF3EO na xlive ale chciałbym jeszcze kupić te gry na Ps4. edit: dla mnie 3s to najlepszy SF więc jestem nahajpowany maxymalnie i jeśli ta gra zostanie uwzględniona w "30th Annivesrary" to kupuję na premierę. Edytowane 30 lipca 2017 przez ornit Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 30 lipca 2017 Opublikowano 30 lipca 2017 Mogliby dać wszystkie wersje SF3. 2nd Impact to mój ulubiony SF3. 3 Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 14 sierpnia 2017 Opublikowano 14 sierpnia 2017 bedzie 3rd z netem to biere 1 Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Dobra wiadomo że kolekcja wyjdzie w maju itp itd. Było już wrzucane w innym temacie. Górne gry z Online dolne bez: Mnie boli tak jak wszystkich że Alpha 2 nie dostanie online i martwi, że Alpha 3 będzie podstawową wersją, a nie Max. Najważniejsza różnica między wersjami to 8 postaci i zlikwidowane infinite comocosy na v-ismach. Zwykła Alpha 3: Wersja MAX albo Upper w Japoni: Wszystko wskazywało by na to, że dostaniemy podstawową wersje Alpha 3 bo na bannerze promocyjnym jest logo Alpha 3 ale... Tak samo było z Alpha Anniversary Collection na PS2 jednak po przejściu trybu Arcade w zwykłej Alphie 3 przy wyborze gry można było przytrzymać select i uruchomiała się wersja MAX. Będę rozczarowany jak w tej kolekcji będzie inaczej. 2 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Ja chcę arcade perfect jak grają w salonach w tą starą wersję. Poza tym może spotkasz 2-3 osoby, które Ci zrobią crouch cancela online. Cytuj
devilbot 3 722 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 (edytowane) Ta Max też wyszła w salonach ale fakt została olana przez japońskich graczy. To czy dostaniemy arcade perfect to zależy kto to przeportuje i jak. Już może nich nie portują tylko wrzucą w zwykły emulator z PC bliżej arcade i tak nie uzyskają. Ja jednak to tej wersji SFA3MAX mam największy sentyment bo to od niej zacząłem grać w Street Fightera na dreamcascie gdzie miała świetny tryb world tour w którym hodowało się zawodnika zwiększało statsy i levelowało nawet poza grą w minigrach na VMU. I potem z takim VMU można było isć do salonu gier w japonii i podłączyć ją pod automat włąsnie pod tą nie lubianą wersję na płycie NAOMI. Edytowane 21 stycznia 2018 przez devilbot 1 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 Może nie tyle nielubiana co mniej popularna. Chyba przez to, że częściej spotykane były tańsze caby z CPS3 i właścicielom salonów nie opłacało się zmieniać tej wersji do Naomi, która poza wymienioną przez Ciebie likwidacją infinitów miała także te 5 dodatkowych postaci (dolls i boxer byli do odblokowania). Osobiście wolałbym, żeby zamiast tej wersji MAX, skonwertowali Uppera z GBA z grafą i silnikiem CPS3/Naomi Oczywiście gdzieś poza tą kolekcją... Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 (edytowane) Ja od początku zakładałem, że będzie wersja Upper na takiej samej zasadzie jak na Anthology z PS2. Przygodę z moją ulubioną częścią serii zaczynałem od wersji PSX, po latach grałem w wersję arcade i trochę tak smutno było na ekranie wyboru typka bez Balroga, Evil Ryu i reszty ferajny. Edytowane 21 stycznia 2018 przez ciwa22 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 21 stycznia 2018 Opublikowano 21 stycznia 2018 (edytowane) Balrog, Juni i Juli są do odblokowania. W wersji arcade musiało minąć kilka tygodni od pierwszego odpalenia gry a wybierało się te postacie po wklepaniu odpowiednich kodów. Nie wiem jak w MAXie ale w oryginale boxer wyglądał na mocno niedopracowanego edit: Chyba tylko Amerykanin Apoc grał Balrogiem ehhehe Edytowane 21 stycznia 2018 przez ornit Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 15 marca 2018 Opublikowano 15 marca 2018 Dobry preview nadchodzącej kompilacji. Max potwierdza, że mają być jedynie emulowane wersje bazujące na arcade. Dla mnie ok chcę arcade perfect (jeszcze jakby były glitche z 3s to byłby miód np. zresetowanie gry Makoto czy freeze Uriena przeciwko Remy'emu. Brak training mode? Wątpię. Na pewno dodadzą tą opcję w pełnej wersji. Dla nowych graczy ciężko będzie bez tej opcji grać w 3s czy Alphę 3. Fajny jest podgląd ciosów specjalnych w menu. DObrze, że są przynajmniej podstawowe opcje wyboru "okienka" gry. Ja złożyłem już preorder i nie mogę się doczekać mimo tego, że mam te wersje od prawie 20 lat pod mame Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 A ja jak najzwyklejszy frajer liczyłem ze np. Alpha 3 będzie mieć wszystkie tryby i ogólnie będzie normalną "domową" wersją gry. No nic, chyba nie dla mnie ta składanka Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 16 marca 2018 Opublikowano 16 marca 2018 Ta składanka jest bardziej pod multi przy poniesieniu jak najniższych kosztów. Emulator+jakiś nowy kod sieciowy i napierdalanie po sentymentach graczy. Mi wystarczy ale rozumiem jak inni chcieli czegoś więcej. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 17 marca 2018 Opublikowano 17 marca 2018 (edytowane) No ja to biorę na Switcha. Nie gram w domu a przenośne, stare SF Jeszcze SNK niech wypuści Kofy 98 i 2002 UM ze steama z onlinem i będzie fpyte Edytowane 17 marca 2018 przez NemoKOF Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 17 marca 2018 Opublikowano 17 marca 2018 Też bym kupił Switcha ale dla jednej gry tego nie zrobię Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 19 marca 2018 Opublikowano 19 marca 2018 (edytowane) No ale ty masz pewnie kiedy grać na TV - ja na swoim nie gram od 9 miesięcy w ogóle :-) Zresztą - sprzedałem wszystkie stacjonarki już, także Switch = Life ;-) P.S. Poza tym, to nie jest jedna gra! To aż 12 gier! Edytowane 19 marca 2018 przez NemoKOF 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 27 marca 2018 Opublikowano 27 marca 2018 Zamawiając teraz na Steam jest USFIV gratis. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 10 maja 2018 Opublikowano 10 maja 2018 Już pod koniec tego miesiąca wychodzi mesjasz! Biorę urlop i będę napierdalał haduuuken! haduuuken! szorjuuuken! Nie, no w (pipi)a was robię Wybiorę pazura i będę nawalał wall jumpy na wstających przeciwników, tak że nie będą wiedzieli którą stroną mają blokować Jedynym z minusów może być fakt, że tryb treningu i VS planowany jest jedynie dla gier, które mają mieć zaimplementowany online tj. Street Fighter 2 Hyper Fighting, Super Street Fighter 2 Turbo, Street Fighter Alpha 3 i Street Fighter 3: 3rd Strike. 1 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 maja 2018 Opublikowano 11 maja 2018 Zamówiłem GPD Win 2 więc chyba na Steamie kupię. Na switcha chyba nie ma sensu :-) Weź @ornit na PC też, pogramy kiedyś! :-) Nie mam już innych konsol więc tylko PC zostaje. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 11 maja 2018 Opublikowano 11 maja 2018 Na PC wezmę ale jeszcze nie wiem czy na premierę czy poczekać na obniżkę. Zastanowię się bo i tak zamówiłem już wersję na Ps4. Tong Po 2D też namawiam. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 11 maja 2018 Opublikowano 11 maja 2018 Nie spodziewałem się takiego ruchu ze strony Capcomu. Miło, że zaplanowali takie eventy. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 14 maja 2018 Opublikowano 14 maja 2018 No ja też w sumie nie wiem czy wezmę na premierę. Może będzie jakaś promocja. Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 20 maja 2018 Opublikowano 20 maja 2018 Pozostało już tylko 9 dni do premiery tej boskiej kolekcyji! 1 Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 23 maja 2018 Autor Opublikowano 23 maja 2018 https://www.exophase.com/game/street-fighter-30th-anniversary-collection-psn/trophies/ Lista osiągnięć, szkoda, że nie ma platyny 1 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 23 maja 2018 Opublikowano 23 maja 2018 (edytowane) Z takimi osiągnięciami to (pipi) warta byłaby ta platyna. Gdyby zrobili: Skończ każdą z gier na najwyższym poziomie bez kontynuacji...To byłoby trofeum! edit: choć boję się, że ta kupa SF1 może dać popalić Edytowane 23 maja 2018 przez ornit 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi