Skocz do zawartości

Persona 5 Dancing Star Night i Persona 3 Dancing Moon Night

Featured Replies

Opublikowano

Oficjalnie zapowiedziano dwie gry muzyczne z serii Persona. Nie wiem czy się cieszyć, bo 4 była taka sobie, ale może chociaż utwory dadzą radę? No zobaczymy.

Data premiery ogólnikowa: wiosna 2018.
Platformy: PS4 i Vita.

----

m3AdIzt.jpg

----

FM8Fni3.jpg

eaowKv6.jpg

----

3ysyeLV.jpg

1TMPRoj.jpg

Edytowane przez ireniqs

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 17,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Ja tam P4D wyplatynowałem i w sumie grało mi się dobrze. Spoko system i przystępny poziom trudności. Minus fabuła. Ta była męcząca nawet w przewijaniu. Muzyka spoko, dużo fajnych remiksów. Potańcówkę P3 chętnie ogram, gdyż też może pojawić się sporo niezłych utworków. P5 w sumie nie wiem, bo nadal "przechodzę" główną grę i jakoś żadna muzyka z wokalem na razie mnie nie powaliła, ale kto wie.

Heh, a pamiętam parę lat temu nabijałem się, że P5 będzie tak wałkowana, że też dostanie potańcówkę. Tylko, że tamto było w żarcie...

Opublikowano

Kilka dobrych kawałków bylo w P3, z chęcią przytulę ta grę, choć jeszcze P4D nie dokończyłem, prawda Suavek, fabula trochę meczy

Opublikowano

No to wygląda na to, że w nowych grach jej nie będzie - http://www.siliconera.com/2017/08/08/persona-3-persona-5-dancing-will-run-60fps-ps4-new-songs-elements/

I dobrze. W P4D była ona durna, naiwna, niepotrzebna i męcząca nawet w przewijaniu, a trzeba było ją przebrnąć, żeby wszystko odblokować. Nie widzę potrzeby dorzucania jej na siłę do P3 i P5. Niech się skupia na muzyce, bo w sumie sam gameplay P4D był spoko.

Wersje PS4 będą w 60fps, więc wnioskuję Vita niestety nie. No trudno. Ale przyznam, że o ile nie będzie jakiegoś dobrego bundla/pakietu, to P3D pewnie kupię na premierę.

Opublikowano
  • Autor

To samo w sumie można powiedzieć o spinnofach Arena. Fabuła była tam zbędna. Ja raczej zakupię i tą grę i tą, bo generalnie muzyki z Person nigdy nie mam dość. W P4D męczyły mnie tylko niektóre kawałki, które były zbyt mocno zmiksowane. Jeżeli ma być funk/jazz to ma być. Nie jakaś durna techniawa czy coś podobnego.

Opublikowano

Muzyka w takich tytułach zawsze będzie kwestią gustu. Ja właśnie w grach rytmicznych preferuję żywsze utworki, nawet zalatujące techniawą, niż jazz. Ten można posłuchać, ale jeśli chodzi o klepanie przycisków, to wolę coś bardziej dynamicznego. Nawet, jeśli nie przypomina to oryginału.

Ale chyba się zgodzimy, że najgorszy był utworek z Junes... Prawda...?

Opublikowano
  • Autor

Ale chyba się zgodzimy, że najgorszy był utworek z Junes... Prawda...?

No raczej.

Bardzo podobał mi się za to ten z napisów końcowych.

Zdaję sobie sprawę że musi tam być jakiś rytm, no ale gust podpowiadał mi co innego. :D

Opublikowano

Jest piosenka ze sklepiku Tanaki?;>

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Premiera dopiero w maju w Japonii. :( W pakiecie będzie również cyfrowa wersja P4D na PS4. Mam nadzieję, że EU też dostanie taką kolekcjonerkę, bo chcę to na premierę.

Ale trailery w(pipi)iające... I gdzie Koromaru?

Opublikowano

Robia takie cos i znowu czekaj na kolejna Persone 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niech no wreszcie zapowiedzą anglojęzyczne wydanie.

Opublikowano

W żadnym trailerze P5D nie wpadł mi w ucho jeszcze żaden kawałek. Muzyka w grze jest spoko, klimatyczna, ale jednak preferowałem poprzedników. P3D może być bardzo fajne.

Nadal czekam na wieści o wersji angielskiej...

Opublikowano

O ile soundtrack z p4 imo idealnie pasował do gry tego typu tak nie jestem pewien czy te z 3 i 5 dadzą radę

Opublikowano

No kawałki z 3 z trailerów do tej pory wpadły mi w ucho. O 5 tego samego powiedzieć nie mogę.

Opublikowano

Chciałem kupić obie gierki, ale naprawdę mało który utwór P5D mi do tej pory przypadł do gustu na ten moment. OST P3 zdecydowanie lepszy do potańcówki. Może w praktyce nie będzie tak źle, ale zobaczę, jak będą się prezentować edycje zachodnie i się zadecyduje, bo portem P4D na PS4 też bym nie pogardził przy okazji zakupu.

Opublikowano

Ciekawe co tam dadzą w zamian za story mode, mam nadzieję, że coś konkretnego. W każdym razie wywalenie story mode to imo nie jest rozwiązanie. Niech po prostu napiszą ciekawy scenariusz, bo ten w P4: DAN rzeczywiście trochę przemęczyłem.

Mam nadzieję, że czas do wbicia platyny będzie tak ze dwa razy dłuższy niż w poprzedniczce, bo w niej wskoczyła mi o wiele za szybko. Nie zgodzę się, że "czwórka" była taka sobie, bo nie licząc fabuły, gamepalay to rewelacja - soczyste, melodyjne kawałki, no i sam system wciskania guziorów rozwiązany bardzo dobrze.

Jeśli chodzi o kawałki, też mam wątpliwości jak nowe odsłony poradzą sobie w porównaniu z P4: DAN, która przecież miała idealną bazę muzyczną. Kolejna sprawa to osobno wersja pod Ps4 i Vitę - tutaj widziałbym nośnik fizyczny + kod na drugą platformę, w zależności od wersji. Szkoda, że się o to nie pokusili, bo rozumiem, że cena będzie "pełna", a przecież już nie jedna gra była wydana w takim układzie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Raz jeszcze muzyka P3 bardziej mi pasuje. Ale muszę przyznać, że japoński głos Elizabeth jest strasznie denerwujący.